Zapečený lilek s rajčaty
Zapečený lilek s rajčaty je skvostné zeleninové jídlo. Chuť lilku se výborně doplňuje s oběma druhy sýra, s kořením i s ...
Zapečený lilek
Zapečený lilek se sýrem halloumi je velmi chutné zeleninové jídlo. A určitě nejen pro vegetariány....
Už jste ochutnali lilek?
Nachová zelenina z BalkánuLilek, celým názvem lilek vejcoplodý nebo také baklažán, je zelenina příbuzná s rajčetem a bram...
Top 5 receptů se zeleninou
Omezit maso?Pokud patříte do té skupiny lidí, která zelenině moc nedá, máme tady pro vás pár rad a tipů. To, že bychom mě...
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek neboli baklažán je zdravé jídlo třeba právě kvůli tomu, že obsahuje spoust vlákniny. Kromě toho lilek obs...
Italský salátový dresink
Italský salátový dresink připravíte rychle a snadno. Stačí mít pár základních ingrediencí a koření. Neutrální olej můž...
Lilek smažený
Lilek nebo také baklažán je jednoletá rostlina, kterou zdobí nádherná nafialovělá barva. Ta v obchodě vždy poutala mou po...
Top 5 sezónní zeleninové recepty pro září 2020…
Prázdniny jsou u konce a pro školáky začala škola. Zpříjemněte si září zdravými sezónními zeleninovými jídly, které vám d...
Falafel: orientální pochoutka, která si zaslouží zařadit do jídelníčku
Smažené bezmasé kuličky nebo placičky jsou hezké na pohled a navíc lákají krásnou vůní. Falafel je tradiční pokrm ze Stře...
Květák zapečený se šunkou
Květák zapečený se šunkou je vyloženě jarní a letní jídlo. Lehké a zdravé....
Grilovaný lilek s omáčkou Tahini
Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být altern...
Pomalu vařený lilek
Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomut...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Top 5 recepty na duben: Zpestřete svůj jídelníček barvami…
Sice to v posledních týdnech na příchod jara moc nevypadá, ale jaro klepe na dveře. Všichni se už netrpělivě těší na tepl...
Italský salát v Jumbo mušlích
Italský salát v Jumbo mušlích je báječný předkrm plný chutí. Česnekový dresing a čerstvá zelenina s bylinkami mu dodají ...
Italský sendvič s klobásou
Italský sendvič s klobásou je rychle a jednoduše připravena sytá svačina nebo večeře. Bagety rozpečeme a rozkrojíme n...
Zapečený květák s bramborem
Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale poku...
Top plodiny pro září 2020 aneb jezte sezónně…
Prázdniny již skončily a život se pomalu vrací do zaběhnutých kolejí. Jedna z příjemných činností je zpracování letošní s...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Květák zapečený se sýrem a klobásou
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jíd...
Květák zapečený se širokými nudlemi
Květák zapečený se širokými nudlemi je dobrý nápad na skvělé zeleninové jídlo. Podáváme ho teplé, a klidně jako hlavní jí...
Zapečený chléb s dvěma druhy sýra
Zapečený chléb s dvěma druhy sýra je rychlá večeře nebo svačina. Kromě uvedených ingrediencí můžete klidně použít i jino...
Zpestřete si svůj jídelníček. A inspirujte se třeba italskou kuchyní.
Je všeobecně známé, že klasická česká kuchyně je velmi pestrá. Typické pro ni jsou husté polévky, smetanové omáčky zahušt...
Vychytávky na grilování, díky kterým se stanete mistrem grilu…
Co Čech to milovník grilování. Pokud se chcete stát opravdovými mistry této sezónní kulinářské zábavy, přinášíme vám vych...
Zapečený baklažán
Zapečený baklažán je zeleninové jídlo hodící se i pro vegetariány. A když použijete kukuřičnou nebo pohankovou mouku, můž...
Zapečený toust s drůbežími játry
Zapečený toust s drůbežími játry se hodí třeba na posezení s přáteli u sklenky červeného vína. Nebo to může být jednodu...
Zapečený losos
Zapečený marinovaný losos bude skvěle chutnat s jakkoliv upravenými bramborami. Místo žampionů můžete v sezóně použít i ...
Fenykl zapečený s brambory
Fenykl se po staletí používá nejen jako kořenná zelenina, ale také jako léčivka. Z jeho semen se připravují odvary, které...
Losos zapečený se zeleninou
Losos zapečený se zeleninou je lahodné a zdravé jídlo, které zároveň báječně chutná. Voní zelenými bylinkami a smetanou. ...
Zapečený krůtí řízek
Zapečený krůtí řízek se sýrem bude chutnat třeba s bramborovou kaší, můžete přidat i salát z čerstvé zeleniny....
Francouzský zapečený chřest s parmezánem
Francouzský zapečený chřest s parmezánem je rychle připravená lahůdka. Připravujte ji z čerstvého zeleného chřestu....
Zapečený losos se špenátem a sýrem
Zapečený losos se špenátem a sýrem je jídlo připravené v jedné zapékací míse. Rychlý a jednoduchý recept....
Zapečený květák v zeleninové omáčce
Zapečený květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě uvařené bra...
Zapečený chřest se šunkou a rajčaty
Zapečený chřest se šunkou a rajčaty voní lákavě a může to být skvělý oběd nebo večeře. Je sytý a jako příloha bude stačit...
Zapečený špenát s parmezánem
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebev...
Zapečený pórek s čedarovým dipem
Zapečený pórek s čedarovým dipem může být chutným předkrmem. Když ho doplníme čerstvým pečivem, klidně nahradí i lehkou v...
Grilovaný lilek
Tato zelenina má nejen úžasnou barvu, ale je také bohatým zdrojem antioxidantů, minerálů a vitamínů. Lilek má nahořklou c...
Grilovaný lilek
Tato zelenina má nejen úžasnou barvu, ale je také bohatým zdrojem antioxidantů, minerálů a vitamínů. Lilek má nahořklou c...
Lilek s parmezánem
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. Troubu p...
Smažený lilek s kapary
Smažený lilek s kapary je výborný jako předkrm nebo příloha k masu. Slaná chuť spojená s lilkem a bazalkou vás třeba oslo...
Lilková parmigiana
Co s letošní likovou úrodou? Jednoduše si vyčarujte delikátní parmigianu. Lehké vegetariánské jídlo po kterém se jen zapr...
Zapečený fenykl, pórek a brambory
Pokud jste ještě nevyzkoušeli tento u nás spíše méně užívaný druh zeleniny, bude pro vás tento recept nejlepším způsobem ...
Chřest zapečený se sýrem, vejcem a mangem
Rychlá snídaně či svačinka, kterou si zamilujete. Během několika minut si připravíte vydatnou snídani plnou vitamínů, kte...
Pórek zapečený se sýrem
Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapéká...
Zapečený květák se šunkou
Květák je velmi chutný syrový i dušený. Oblíbená zelenina je vynikající také zapečená s vejcem a smetanou. Kdo chce mít č...
Francouzský recept na zapečený sýr
Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr...
Bylinkový bramborový salát
Bylinkový bramborový salát je odlehčená verze klasického bramborového salátu. Báječně voňavá a pikantní verze. Do velk...
Kopřivové ravioli
Divoká kopřiva je hvězdnou ingrediencí domácích raviol. Nahraďte špenát za mladé kopřivy a užijte si tento lahodný italsk...
Smažené lilkové jednohubky s rajčátky
Omyjeme si zeleninu a rozkrájíme ji na kroužky. Kroužky baklažánu rozložíme na papírovou utěrku, osolíme a na pár minut ...
Špagety s lilkovo-rajčatovou omáčkou
Rychlé a jednoduché špagety s omáčkou z lilku a rajčat. Vařte rychle a chutně!...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Parmigiana italský zapečený lilek (odlehčená verze ... recepty