Drůbeží játra na špejli
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čers...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Bramborový salát stokrát jinak
...salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou klobásu nebo řízek. V některých rodinách se...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Fazolový guláš s uzeninou
Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, můž...
Brambory na paprice
Brambory na paprice, to je syté jídlo z jednoho hrnce. Jste-li vegetariáni, klidně klobásu vynechte....
Rýže s kuřecím masem a klobásou
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude v...
Staňte se flexitariánem - příležitostným jedlíkem masa…
Kvalitní jídlo a vyváženost jsou alfa a omega dobrého zdraví. Pokud delší dobu přemýšlíte o změně jídelníčku, staňte se f...
Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?
Lesy jsou plné sběračů, protože houby konečně rostou! Po suchém červenci a o něco mokřejším srpnu dostaly lesní porosty k...
Zelňačka
Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém ...
Bílé fazole na kyselo
Luštěniny jsou díky obsahu stopových prvků a vitamínů tělu velmi prospěšné. A ty na kyselo jsou hodně oblíbené zejména na...
Zelňačka
Zelňačka patří mezi ty husté, syté a oblíbené tzv. svačinové polévky. Je pikantní a můžete k ní přidat třeba i kousek peč...
Výjimečná chuť kozího sýra
...a všech starostí, s výhledem na kopce poseté vinnou révou a zapadající slunce. Mluvím z osobní...
Chilské víno - Viňa Chocalán
...aby dokázali zvládnout zpracovávat révu vinnou podle nejmodernějších standardů. Za pouhých deset...
Novoroční čočková polévka
Novoroční čočková polévka nesmí chybět prvního ledna na stole. Nebo na tyto pověry nevěříte? Tak si alespoň pochutnáte....
Klobása, krevety , papriky a sýrová polenta
Klobása, krevety, papriky a sýrová polenta je jídlo, se kterým budete mít určitě velký úspěch. Kombinace těchto surovin j...
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší ...
Letní zahrada plná ovoce – nevyčerpatelná zásobárna vitamínů, minerálů i stopových prvků
...měli rozhodně zvýšit. Plody obsahují jablečnou, vinnou a citronovou kyselinu, pektin, draslík, hořčík,...
Jedna z mnoha radostí léta - letní ovoce
...bílé, podle odrůdy a kultivarů. Obsahují kyselinu vinnou, citronovou, jablečnou. Vitamín C a E. Také...
Slovenská fašírka
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější....
Plněné brambory zapečené v troubě
Plněné brambory zapečené v troubě budou chutnat všem, kdo si potrpí na jednoduchá a pikantní jídla. Báječně voní sýrem a ...
Vepřová roláda
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná....
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...pilo díky Karlovi, neboť pocházejíce z Burgundska vinnou révu do Čech přivezl. Jako nealkoholický nápoj...
Zářijové plody v naší kuchyni
...jablek, hrušky a švestky. Také sklízíme ořechy a vinnou révu. Ořechy po sesbírání a setřesení ze stromu...
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Špízy z vepřového masa s klobásou
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z ve...
Italská plněná cuketa
Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si s...
Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží
Skvělé kuřecí jídlo, které bude chutnat célé rodině. Dobrý oběd i večeře. Vyzkoušejte Španělskou delikatesu. Rozpálíme...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Fazole po mexicku
Fazole po mexicku jsou pikantní a pálivé právě tolik, kolik pálivého koření do nich přidáme. Takže záleží jen na nás, ja...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je zdravá a s čerstvým pečivem klidně nahradí zimní večeři. Je sytá a krásně vás zahřeje....
Květák zapečený se sýrem a klobásou
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jíd...
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou ka...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Snídaňová pizza
Pokud už nevíte, co dalšího uděláte dětem k snídani, zde nabízíme lákavou variantu v podobě snídaňové pizzy, kterou si za...
Chlebová polévka s klobásou
Chlebová polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na přípravu, a tak se výbo...
Polévka z červené čočky s klobásou
Polévka z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku nemusíme dlouho vařit, je i rychle hot...
Fazolová polévka
Fazolová polévka z konzervovaných bílých fazolí je krásně hustá a když k ní přidáte čerstvé pečivo, dokonale zasytí....
Kuskus s klobásou a zeleninou
Kuskus s klobásou a zeleninou je snadno a rychle připravené jídlo. Můžete si k němu přidat třeba salát z čerstvé zelenin...
Omeleta s klobásou Chorizo
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně ...
Sladké brambory s vejci
Sladké brambory s vejci s třemi druhy papriky a klobásou, to je ta pravá snídaně, která nám dodá energii na celé dopoledn...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Šťavnaté pečené kuře
Pečené kuře je skvělá pochoutka na váš oběd. Snadné k upečení - skvělý pokrm. Nejprve opláchneme a osučíme kuře. ...
Pečený losos s chřestem
Losos s chřestem je zdravé a výživné jídlo a s brambory a rajčátky vytvoří skvělou harmonii chutí. Sezóna chřestu začíná ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Peceme vinnou klobasu recepty