Petrželová polévka s rýží
Petrželová polévka s rýží má výraznou chuť a skvělou vůni. Recept na petrželovou polévku lze najít v různých variantách. ...
Petrželová polévka s těstovinou
...voňavá petrželová polévka s těstovinou vám zpříjemní nejeden horký...
Pastinák nebo petržel?
...kořene petržele se v kuchyních hodně používá i petrželová nať. Petržel hladkolistá nebo petržel kudrnka, a ... použít při výrobě bylinkového másla. Sušená petrželová nať se používá jako dochucovací koření ve spoustě...
Koření a jeho použití v kuchyni
...na zeleninu, do salátů a na různé druhy mas. Petrželová nať – Sekaná se používá na posypání brambor, rýže...
Francouzský toust se sýrem
Francouzský toust je známá pochoutka většinou servírovaná k snídani. Pokud nám nestačí sám o sobě, můžeme ho obložit plá...
Bylinkový dresink
Bylinkový dresink na saláty a přílohy jídel. Všechny bylinky opláchneme a zbavíme nečistot. Očištěné bylinky nakrájíme...
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem je snadný a rychlý a díky čerstvé zelenině a bylinkám velice zdravý...
Libanonská kuchyně
...zeleniny lilek, cuketa, rajčata, okurky, bamie a petrželová nať. Maso nepřipravují příliš často a rozhodně ne...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
...40 g másla, čerstvě umletý pepř, sůl, čerstvá petrželová nať Jak na to: Houby očistíme a nadrobno...
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamícha...
Polévka se zázvorovými knedlíčky
Polévka se zázvorovými knedlíčky je pikantní a voňavá. Můžeme k ní podávat čerstvé pečivo nebo chlebové krutony nasucho o...
Polévka z kapusty
Polévka z kapusty je sytá a jemná. Voní česnekem a můžeme jí nahradit letní večeři....
Pivní roštěnky
Pivní roštěnky jsou skvělé třeba s rýží. Dobře upravené hovězí maso bude chutnat hlavně dospělým....
Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Karbanátky s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je třeba s bramborovými hranolky pečenými nasucho v tr...
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně chu...
Kapustové rolky s mletým masem
Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo....
Plněné kedlubny
Plněné kedlubny s vařenými nebo pečenými bramborami jsou skvělým jídlem nejen pro vegetariány. Je to lehké jídlo plné z...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky upečenými nasucho v troubě a s tatarskou omáčkou....
Kuřecí krokety
Kuřecí krokety podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale ani opečené brambory, nebo zeleninový salát, nebudou špatnou vo...
Kedlubny zapečené se smetanou
Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně t...
Sýrový nákyp s květákem
Sýrový nákyp s květákem je výborné teplé zeleninové jídlo. Může to být samostatný pokrm, nebo přidáme čerstvé pečivo či v...
Dušený králík se zeleninou a brambory
Dušený králík se zeleninou a brambory je syté jídlo, připravené v jednom pekáčku. Hotové jídlo na talíři posypte nasekano...
Anglické toasty
Anglické toasty, k tomu čaj, a můžete si připadat že jste třeba v Londýně. V žádném případě nám neuškodí, když si vyzkou...
Pečené papriky s masovou náplní
Pečené papriky s masovou náplní můžete připravit v obyčejné nebo i horkovzdušné troubě. Když máte doma zbytek vařeného...
Rybí filé pro labužníky
Rybí filé pro labužníky připravíme v troubě za 30 minut. Je to jednoduchý a hodně oblíbený recept....
Drůbeží polévka s krupicovými nočky
Drůbeží polévka s krupicovými nočky a se zeleninou báječně voní a zahřeje nás v období nečasu. A také si chutně doplníme...
Zapékané brambory se sýrem
Zapékané brambory se sýrem je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Organizmus každého z nás si určitě od masa občas rád o...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jíd...
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Pečené krůtí rolky
Pečené krůtí rolky podáváme s bramborovou kaší, bramborovými hranolky, se zeleninovými saláty. Nejlepší saláty budou z č...
Bylinkový ocet
I když jsou bylinkové octy neobvyklé, jistě naleznou své uplatnění. Můžete je použít k ochucení zeleninových salátů či k ...
Masové kuličky
Masové kuličky podávejte v rajčatové omáčce. Třeba s oblíbenými těstovinami. Kromě trouby můžeme při vaření použít třeb...
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy je lehký a zdravý. Hodí se jako příloha třeba ke smaženým řízkům, ale i jako sam...
Smažená drůbeží játra
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí bra...
Listové šátečky plněné zeleninou
Listové šátečky plněné zeleninou jsou velmi snadné a také rychlé, a to díky hotovému listovému těstu. Výborná svačina ne...
Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku...
Houbová nádivka do drůbeže
Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná ho...
Slaný koláč s cuketou
Slaný koláč s cuketou je tak dobrý, že se po něm jen zapráší. A v sezóně cuket je to jeden z mnoha receptů, jak na ně....
Smažené rýžové nudle s vejci
Smažené rýžové nudle s vejci jsou takovou rychlou večeří, když zrovna spěcháte. Jsou vhodné i pro toho, kdo nesnáší lepek...
Bramborový krém
Bramborový krém je bramborová polévka trochu jinak. Je jemná, hustá, nasytí vás i zahřeje....
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Květáková polévka s kari kořením
Květáková polévka s kari kořením je pikantní a lahodný krém, který vás zasytí a zahřeje. Přidejte k němu třeba opečené ch...
Hovězí ragú
Hovězí ragú vařené s dobrým červeným vínem, podávané s čerstvým pečivem je opravdu pochoutka pro labužníky. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Petrželová recepty