Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou
...stehna s pečenými bramborami a slaninou mají tu výhodu, že celý oběd...
Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
...teprve karbanátky! Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, ... knedlíčky do polévek, pomazánky na topinky, mleté řízky nebo chilli con carne. Jídel, ve kterých ... používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... většinou velmi jednoduché. Jednou z výhod mletého masa je kratší doba tepelné úpravy. Také je ... je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso koupené v obchodě bychom měli skladovat v ... Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, hovězí načervenalé. Mělo ... po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... raději se mu vyhněte. V baleném mletém mase mohou být také jiné přísady, nebo třeba ... méně kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... Máme jistotu že je čerstvě umleté a sami si zvolíme jeho hrubost nebo jemnost. Také ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... 50% hovězího a 50% prorostlého vepřového. Tuku v mletém mase se úplně nevyhýbejte, mělo by ho mít asi 30 ... , maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase ... na receptu, některá jídla vyžadují mleté maso tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso ... koření a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě smažíme nebo pečeme ... vývarem, aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové knedlíčky, paštiky, ... nákypy), dusit (třeba plněné papriky), smažit (karbanátky, mleté řízky), péci (sekaná ... . Můžeme z něho připravit spoustu dobrých jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a...
Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
...velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech zdomácnělo, nicméně dnes ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých aligátorů, které se vyznačuje bílou ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak ... se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v Austrálii. V ... jak sladkovodní, tak mořští krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. ... Pštrosí maso Už od prastarých dob slouží v Africe coby skvělé ... a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... jemnou strukturou a výrazně chutí. Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... můžete použít na grilování nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat ... o první zvěřinu chovanou v zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je bohaté na železo a chudé na ... volíme jako u jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe bizoní maso, je rovněž ... docela tmavé, ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... na farmách i České republice, a tak se jejich maso dá docela dobře koupit. A jen tak pro zajímavost ... má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o opravdu...
Plněné papriky zapečené v troubě
Plněné papriky zapečené v troubě voní krásně parmezánem . Podáváme je třeba s restovanými brambory....
Plněné papriky s quinoa
...quinoa se nyní smíchá ve velké míse. Omyté papriky, které jsme rozdělili na polovinu a odstranili z ... v předehřáté troubě podle potřeby až 60 minut. Papriky by měly být po skončení pečení propečené....
Plněné papriky pečené v troubě
Plněné papriky pečené v troubě můžete podávat třeba s krupicovými noky. Nebo si raději vyberete knedlíky či těstoviny? J...
Jak smažíme maso
...též zbavíme přebytečného tuku. Řízky podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší. Při podávání můžeme ještě ... dle chuti pokapat citronem. Rady a tipy Maso nejčastěji obalujeme v klasickém trojobalu, což ... mouku a třeba sýr důkladně rozmícháme a poté maso obalujeme. Do těstíčka můžeme použít různé koření ... šunku, sojovou omáčku, apod. Dobrá rada zní, maso obalujeme až těsně před smažením, jinak nám ... při prudkém smažení se spálí obal a uvnitř je maso syrové. Během smažení do masa nepícháme, jinak ... stará, pohlcuje mnoho tuku. A poslední tip, maso na plátky krájíme přes vlákna a odkrojíme...
Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!
...v souvislosti s grilováním jako první napadne, je maso. Ale ti, kteří už ochutnali grilovanou zeleninu ... vcelku. Rajčata většinou překrojíme na polovinu, papriky zbavíme semen a rozdělíme na čtvrtiny. Papriky...
Plněné papriky na řecký způsob
...Troubu nebo gril předehřejeme na 180 stupňů. Papriky dobře omyjeme a osušíme a každou v horní polovině ... z nich semena a přebytečnou vnitřní dužinu. Papriky potřeme celé olivovým olejem. V misce smícháme ... olivami.Touto směsí pak naplníme spodní díl každé papriky. Do každé kápneme zbytek olivového oleje a ... přiklopíme je vrchním dílem. Papriky naskládáme na plech nebo rošt a pečeme v...
Krůtí mleté maso se zeleninou
...času máte na přípravu večeře? Krůtí mleté maso se zeleninou mnoho času nezabere....
Top marinády pro grilované vepřové maso
...úspěchu je správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ... dá naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe ... krkovice či panenky přímo u řezníka. Ostrým nožem maso odblaníme, aby se dal pokrm po tepelné úpravě ... a snadno kousat. Dáváme přitom pozor, abychom maso zbavené blan a tučných částí co nejméně poškodili ... na ruce nebo přes potravinovou fólii paličkou na maso. Pozor! Netlučeme příliš silně, stačí to jen ... dózu, v níž marinádu smícháme a později do ní maso naložíme. Potravinu je během doby nakládání ... "zipovací" sáček vhodný do mrazničky. Nakrájené maso naložíme do marinády, uložíme do dózy, kterou ... hodin v ledničce. Během doby nakládání je dobré maso ve směsi alespoň jednou otočit. Před tepelnou ... tahini pastou či octem nebo citronovou šťávou. Maso díky tomu získá mírně nakyslou chuť a krásně ... papričky (lze použít i sušené koření), 1 lžičku mletého černého pepře, 75 ml chilli oleje (či ... protlaku, lžičkou chilli pasty a lžící uzené papriky. Vše smíchat a maso naložit...
Jak oloupat rajčata a papriky
...rajčata a papriky mají mnoho způsobů použití. Jejich chuť je po ... Poté lehce slupku sloupneme směrem od zářezů. Papriky U paprik to není tak jednoduché, zde proces ... loupání zabere více času. Papriky nejdříve rozpůlíme, důkladně vyčistíme od semínek ... se na ní malé puchýřky. Musíme dát pozor, aby se papriky nespálily! Poté vyjmeme, vložíme do mikrotenového ... Menším nožem důkladně loupeme. Loupaná rajčata a papriky se hojně používají ve Středomořské kuchyni. ... cibulkou a česnekem, je to velice chutné. Loupané papriky se dají marinovat a také podávat s tousty či ... celozrnným pečivem. Jednoduše oloupané papriky nakrájíme na proužky, vložíme do misky, zakapeme...
Pečené mleté maso s barbecue omáčkou
...mleté maso s barbecue omáčkou připravte jako skvělou večeři. ... důkladně promícháme a pak teprve přidáme oboje mleté maso. Pomocí rukou znovu vše důkladně prohněteme ... a promícháme. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Z každé uválíme ... vedle sebe a každý potřeme omáčkou barbecue. Maso pečeme přibližně 30 minut. Po této době by maso ... omáčka barbecue lehce zkaramelizovaná. Hotové maso nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s...
Mleté maso s rýží a zeleninou
Mleté maso s rýží a zeleninou můžete ve finále posypat nastrouhaným parmezánem. Je to výborné jídlo připravené v jenom hr...
Mleté maso se zeleninou
Jednoduše, rychle a bez velkého přemýšlení. Dobrou večeří nikdo nepohrdne....
Bliny – bohatě plněné a tak trochu jiné palačinky
...ale i vydatným obědem, protože se často dělají s masovou náplní. Pro prastaré Slovany bliny svým ... těsta to unese. Na Ukrajině se jako náplň používá masová směs, kuřecí maso, houby, a dokonce bramborová...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
...našich základních potravin. Před nějakou dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... jaké množství a jak upravené je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... měla být živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než ... například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ale zapomínat ... Při nákupu masa dbejme na to, zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... i dostatečné množství vlákniny. Proto konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu ... řek a moří. Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u...
Krůtí prsa se zeleninou a pečenými bramborami
Krůtí maso můžeme upravit mnoha způsoby. Třeba jako lehkou večeři, jen tak přírodně....
Pečené plněné papriky
...zeleninový, jídlem. Jeho základem jsou kapiové papriky, které plníme rýží v kombinaci například s...
Pečené plněné papriky
...zeleninový, jídlem. Jeho základem jsou kapiové papriky, které plníme rýží v kombinaci například s...
Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... A my vám je prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by úplně změnilo chuť. Marinujte Bez marinády ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... bylin. Pokud grilujete neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, jelikož sůl vytahuje z masa vodu ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě až tři hodiny před ... ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, ... aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso grilujte zhruba 5 až 10 minut, ryby a kuřecí prsa...
Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku
...světě přibývá lidí, kteří mají chuť maso, a tak přibývá zvířat, které je potřeba nakrmit, ... v podobě rostlinných alternativ masa. Klasické maso je výborným a spolehlivým zdrojem plnohodnotných ... podobajícím se masu, ale samotné živočišné maso neobsahují. Je to i proto, že na českém trhu v ... které z výživového hlediska zastoupí normální maso? Co to je – maso? Nezáživná užší definice zní – ... Díky zastoupení esenciálních aminokyselin je maso plnohodnotný zdroj bílkovin, tedy základního ... a český jazyk si najde ten správný výraz pro nemaso. Nyní lze místo náhražky používat slova jako ... Díky světlé barvě připomínají spíše kuřecí maso než červené. Textura je ale odlišná. Při výrobě ... jako srazí mléko při výrobě sýra. Podobně jako maso obsahuje velké množství bílkovin, které mohou být ... v uzené nebo smažené podobě. A konečně sójové maso, neboli pro chytré hlavy texturovaný sójový ... protein. Sójové maso neobsahuje skoro žádný tuk a velké množství ... ze sójového masa. Obilné varianty masa ROBI maso je postavené na pšeničné bílkovině, která se mísí ... s červenou řepou. Ve shodě s ostatními masovými alternativami obsahuje velké množství ... si například na ROBI burgeru. Pšeniční maso alias seitan. Jedná se vlastně o koncentrovaný ... několik nadějných výrobců (bistro Mooi, NeMaso, Optimistic), kteří vám mohou nabídnout zajímavé...
Hovězí mleté maso se zeleninou
...se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou...
Pečené kuře s bramborami
...kuře s bramborami je oblíbeným pokrmem a tento recept se spoustou ... skvělého koření je opravdu jednoduchý. Pečeme maso společně s přílohou, což je časově úsporné a ... kuřete. Pečené kuře naporcujeme a podáváme s pečenými bramborami posypanými zelenou petrželkou...
Plněné kedlubny
...kedlubny s vařenými nebo pečenými bramborami jsou skvělým jídlem nejen pro vegetariány. Je to...
Plněné cibule
Mleté maso se hodí také jako nádivka do zeleniny, tak proč jím nenaplnit například cibule? Snadný recept, který překvapí ...
Grilované papriky s masovou náplní
...papriky s masovou náplní a rajskou omáčkou jsou skvělou...
Karbanátky plněné žampiony
Šťavnaté karbanátky jsou vynikající jak teplé, tak studené. Se zeleninou nebo pečivem, každému podle jeho chuti. ...
Zapékané plněné lilky
Krásná barva této zeleniny láká na pohled a lilek má skvělé využití i v kuchyni. Když ho naplníte mletým masem, zeleninou...
Pulled pork – trhané vepřové maso
Jemné, šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po up...
Vepřové maso s těstovinami
...možné způsoby - ať už jde o zeleninové nebo masové varianty. Tento recept je velmi snadný,...
Steak s pečenými brambory
...s pečenými brambory je známé a oblíbené jídlo. S kvalitním ... hovězím masem tento recept nelze pokazit. Maso potřeme olejem a vložíme do uzavíratelného ... plastového sáčku společně s lžičkou pepře, soli, papriky, dvěma lžičkami tymiánu, dvěma lžičkami rozmarýnu ... plechu a zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů. Maso položíme na plech a pečeme ho 6 minut po jedné ... straně. Maso nyní obrátíme, přidáme na plech kapustu a ... brambory a vše pečeme dalších 6 minut. Hotové maso na prkénku naporcujeme přes vlákno a podáváme s...
Steak s pečenými sladkými bramborami
...s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a ... Necháme je ještě 5 minut chladnout na plechu. Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje ... Ve středně vysoké pánvi zahřejeme lžíci oleje a maso na něm opékáme 6 až 7 minut po každé straně.Potom ... a necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso nakrájíme přes vlákna na plátky. Hořčici,...
Plněné obří mušle s omáčkou arrabbiata
...až cibule zesklovatí. Pak přidáme krůtí maso nakrájené na drobné kousky, opepříme a osolíme a ... zvolna za stálého míchání maso opékáme do měkka. Nyní přidáme nakrájená ... směs necháme vychladnout. Po vychladnutí tuto masovou směs ve velké míse smícháme s nasekanou...
Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami
...kuřecí maso se smetanou a bramborami je jednoduchý oběd připravený v jednom pekáči....
Plněné cukety
...špetku soli, strouhaný sýr, nadrobno nakrájené papriky a strouhanku. Nakonec přidáme mleté krůtí maso a...
Plněné krůtí řízky
...krůtí řízky s vařenými bramborami a čerstvým zeleninovým salátem. Nebo také s...
Plněné kuřecí rolky
...kuřecí rolky můžeme podávat s vařenými bramborami, nebo s bramborovým salátem. Ani hranolky nejsou...
Plněné smažené kotlety
...kotlety s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem vám budou určitě chutnat. A...
Plněné krůtí rolky
...bramborovou kaší. Stejně tak budou výborné s pečenými brambory a zeleninovým salátem...
Plněné bedly
Plněné bedly zapečené v troubě jsou gurmánskou pochoutkou. Kromě bedel můžete použít i jiné větší houby....
Sladké mini papriky plněné mozzarellou
...mini papriky plněné mozzarellou se nám zalíbí nejen skvělou chutí ale ... kápneme trochu balzamikového octa. Připravené papriky nyní naskládáme na grilovací rošt do grilu, nebo ... jsme si předehřáli přibližně na 200 stupňů. Papriky grilujeme nebo pečeme 5 až 10 minut, podle toho ... Jídlo je hotové, když se sýr začne rozpouštět a papriky jsou opečené. Hotové papriky podle chuti...
Pečené papriky plněné sýrem
...papriky plněné sýrem můžete podávat jako předkrm při různých...
Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou
...si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě...
Koření na maso a brambory
...chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
...losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. ... jarní cibulku a vinný ocet opatrně smícháme s pečenými brambory. Dochutíme solí a mletým pepřem a do...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Plněné papriky s pečenými bramborami mleté maso ... recepty