Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Smažená králičí stehna
Smažená králičí stehna jsou jemná a pikantní díky marinování. Můžeme k nim podávat bramborovou kaši nebo vařené brambor...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Smažené králičí řízky
Smažené králičí řízky podávejte s bramborovou kaší . K tomu se bude hodit i salát z čerstvé sezónní zeleniny, třeba rajča...
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou mají tu výhodu, že celý oběd připravíte v jednom pekáči....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Dieta podle krevních skupin
V roce 1996 přišel Dr. Peter J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto diet...
Kluci v akci vyrazili na cesty. Jaké dobroty uvařili?
V pořadu Kluci v akci se Ondřej Slanina opět vydává na kulinářská putování za regionální potravinou a v nedávném díle zav...
Králičí řízky
Králičí řízky jsou jemné a s kukuřičnou strouhankou křupavé. Maso je lepší předem marinovat....
Králičí stehna pečená v troubě
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlato...
Králičí stehna v zelenině
Králičí stehna v zelenině podávejte s vařenými bramborami, nebo i s těstovinami. Podle vaší chuti....
Velikonoční nádivka – recept
Velikonoční nádivka je tradičním pokrmem neodmyslitelně spjatým s tímto obdobím. Kde se na českých talířích vlastně velik...
Kapr – česká klasika
Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...
Plněný pita chléb
Plněný pita chléb je rychlé a chutné jídlo připravené během chvilky. Pita chléb skýtá spoustu možností jak ho naplnit, ta...
Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jako přílohu můžeme zvolit zelenino...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Zdraví v číslech aneb jak řídit svůj organismus
Nejste jistí, kam po probuzení nasměrovat energii, abyste prožili příjemný den? Nebo stále tápete mezi doporučeními na in...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
Vánoce jsou minulostí, ale po svátku Tří králů nadchází další, kulinářsky zajímavé období - masopust. Mezi dobroty, které...
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek se hodně podobá klasickému cordon blue, ale ten má být z telecího masa. I tato varianta je ale skvě...
Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou
Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle h...
Pečený králík se sušenými rajčaty
Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a choleste...
Dýně, jak pěstovat a co se z ní dá všechno připravit
Myslíte si, že téma dýně je veskrze podzimní? To je sice pravda, ale již nyní je ten nejlepší možný čas k tomu, abyste si...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Králík na paprice
Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře ...
Králík na česneku
Maso z králíka je velmi chutné, dietní a bohaté na prospěšné látky jako jsou minerály a vitamíny. Králičí maso mají v obl...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Králík na česneku se slaninou
Králík na česneku se slaninou je jemné křehké maso ve šťavnaté omáčce. Přílohou může být dušená zelenina, knedlík, bramb...
Krémová pórková polévka
Pórková polévka připravovaná z kuřecího vývaru, je zahuštěná povařenými jáhly. Pórek v ní můžeme nechat jen krátce povaři...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Králík na zelenině
Králík na zelenině je dobré jídlo po kterém určitě nepřiberete ani deko. Můžete jako přílohu uvařit brambory....
Pikantní pečený králík
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podá...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Pečený králík
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A ...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Králík na česneku
Maso z králíka je dietní, ale přesto velmi chutné. Pokud ho zkombinujete se zeleninou a bramborem, vytvoříte bohatý oběd,...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Plneny kralici hrbet recepty