Bavorské vdolky
Potěšte se na podzim bavorskými vdolečky. Na podzim jsou nějaké ty kalorie povoleny a tak si dopřejte tuto tradiční delik...
Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Doplňky stravy, které na podzim posilují imunitu, bojují proti alergiím, nízké energii a změnám nálady…
Podzim je čas kdy je třeba vytáhnout vlněné svetry, uvelebit se v rodinném kruhu a popíjet teplé nápoje místo studených. ...
Top 5 tipů pro zdravý podzim: Zdraví díky starobylé moudrosti ájurvédy…
Starobylá moudrost ájurvédy učí, že bychom se měli řídit sezónními rytmy, abychom byli v souladu s přírodními cykly. To z...
Kuře s dýní , jablíčky a medovou zálivkou
Podzim na nás dýchá. Využijte darů přírody a vyzkoušejte si kuře s netradiční přílohou. ...
Banánovo arašídové smoothie
Toto smoothie si naprosto zamilujete, jde o hutnější a sytější verzi smoothie, kterou oceníte zejména v zimě a na podzim....
Smoothie ala štrůdl
Kdo by nemiloval štrůdl jako od babičky? Toto smoothie chutná tak podobně, že ho budete chtít pít každý den. Nejlepší je ...
Podzim je čas vonící dozrávajícím ovocem a podzimní zeleninou
Astronomicky začíná podzim v letošním roce 22. září a končí 21. prosince. Je to období příprav na zimu, období dešťů, ran...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Cheesecake z rakytníku a pomerančové šťávy
Dopřejte si sladkou podzimní vitamínovou bombu. Rakytník je zdrojem velkého množství vitamínů a také obsahuje ochranné ne...
Houbová omáčka
Houbová omáčka a její recept může posloužit nejen na jaře a na podzim, ale díky nabídce hub v obchodech může být houbová ...
Grilovaný sýrový sendvič Frico
Vtip tohoto receptu na grilovaný sýrový chleba je možná ten, že jste používali špatnou stranu pečiva. Nebo jste zanedbali...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Houbová omáčka
Smetanová omáčka z hub se velmi dobře hodí například k těstovinám, zejména širším nudlím, kterým se říká tagliatelle. Ten...
Houbová pizza
Tradiční italský pokrm obložený houbami chutná skvěle nejen na podzim, kdy je sezona hub. Pro ozdobu pizzy jsou vhodné hř...
Podzim v kuchyni
Krásné podzimní období dokáže úžasně kouzlit s přírodou. Zahaluje ji do barev miliony odstínů a sluneční paprsky v kontra...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Pečená hrušková povidla
Podzim a hrušky jsou parťáci a uchovat si alespoň trochu úrody ovoce pro pozdější potřebu, je příjemné. Z hrušek lze přip...
Lišky ve smetanové omáčce
Na podzim zdobí lesní porosty zlaté hlavičky hub lišek, které jsou považované za delikatesu. K přípravě houbové, smetanov...
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Houbové hody na podzim
Někteří houbaři tvrdí, že se houby najdou v kterémkoliv ročním období. Je pravda, že na podzim asi už nenajdete tolik kře...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Škvarkové placky podle mé babičky
Se škvarkovými plackami mám spojený podzim, kdy na ně vždycky dostanu velkou chuť. Zakousnout se do placky plné křupavých...
Dýně máslová
Podzim patří dýním a to je skvělé, protože z této zeleniny lze připravit mnoho báječných pokrmů. Máslová dýně upoutá pozo...
Bořšč
Tento tradiční ukrajinský recept se uchytil i v naší, české kuchyni. Vyniká nejen krásnou, tmavě rudou barvou, kterou mu ...
Cibulový závin
Záviny jsou praktické, protože nejsou nijak těžké na přípravu a do těsta se dá zabalit leccos, třeba spousta cibule. Tato...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a použív...
Houbová omáčka
Omáčka z hub nebo taky houbovka, jak se jí přezdívá, chutná skvěle s knedlíkem nebo těstovinami. Smetanová omáčka plná če...
Těstoviny s dýní á la carbonara
Těstoviny carbonara jsou velmi jednoduché a hlavně hodně oblíbené. Jde o pokrm typický pro Itálii a připravit se dá i v r...
Taštičky z listového těsta s houbovou náplní
Listové těsto je při přípravě rychlých slaných předkrmů velmi vděčné. Obzvlášť tehdy, když zvolíte mražené nebo již vyvál...
Zeleninový krém
Krémová zeleninová polévka na podzim a v zimě krásně zahřeje. Má navíc tu výhodu, že do ní kromě předepsané zeleniny z re...
Dýňový kiš
Francouzské slané koláče - guiche -, jsou skvělé hlavně v tom, že se recepty dají snadno upravovat podle toho, co právě m...
Čočkový salát s červenou řepou
O zdravotních benefitech luštěnin už není třeba se dlouze rozepisovat, to je každému jasné. Klasická hnědá čočka byla dří...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Podzim… recepty