Hrušková povidla
Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Švestková povidla
Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme...
Domácí švestková povidla podle Rettigové
...výrobě destilátů. Ze švestek se připravují také povidla. Zjišťovali jsme, jak je vařila autorka kuchařské ... ovoce a římský císař Ze švestek se vařila povidla i za doby Magdaleny Dobromily a podobně jako dnes...
Nepostradatelné kuchyňské nádobí – hrnce, pánve, kastroly
...hrnců, kastrolů a pánviček. Potřebovat můžete pomalý hrnec, multifunkční hrnec nebo tlakový hrnec, to...
Bezinková povidla
...konci srpna a jsou doslova napěchované vitamíny. Povidla z bezinek se nehodí jen do pokrmů, mají i léčivé...
Hrušková povidla na frgály
...předpisu mi nezbývá než souhlasit. Hrušková povidla se hodí do koláčů, dají se jimi naplnit šátečky...
Povidla pečená v troubě
Povidla pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec politý teplými povidly....
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
...Tajemství dokonalého vývaru? Nespěchat! Kdo má pomalý hrnec, ten bude téměř bez práce. Příprava vývaru...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...bylo ponořené. Pro přípravu sulcu se skvěle hodí pomalý hrnec. Kdo ho nemá, použije běžné nádobí. Když...
Jablečná povidla
Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel pros...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Pečená hrušková povidla
...je příjemné. Z hrušek lze připravit například povidla, které se upotřebí jako sladká nátěrka na chleba...
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
...dokonalou domácí BBQ omáčku. Barbecue, tedy pomalý způsob grilování na nepřímém ohni lze považovat ... díky tomu zakonzervovalo a navíc dobře chutnalo. Pomalý způsob grilování je populární dodnes, a to ... na maso nebo jako dip, zná snad celý svět. Pomalý způsob grilování odkoukali američtí a evropští...
Bezové mámení začíná. Startuje sezona oblíbené léčivky!
...je však kratší doba spotřeby. Bezinkové víno i povidla Jaro patří bezovým květům, konec léta pak jeho ... cukru, citronu, skořice, hřebíčků a pektózy. Povidla lze užívat po lžičkách jako lék při zánětech...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
...zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...mnoho způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti...
Pouťové koláčky
Pouťové koláčky s makovou, povidlovou, tvarohovou nebo jablečnou náplní chutnají jako od ty od babičky. A nejen o pouti. ...
Jak vařit špagety
...omáčka krásně přilne. Další důležitá věc je velký hrnec. Těstoviny potřebují prostor a také 1 l vody na ... chceme-li dobře uvařit špagety, vezmeme velký hrnec a naplníme ho vodou podle toho, kolik špaget ... A navíc ještě jeden tip. Můžeme si pořídit i hrnec na špagety a vaření pro nás bude velice snadné....
Přesnídávky - jak na ně?
...Ale může být i kupované. Poté si připravíte hrnec s vodou a ovoce povaříte. Vyndáte ovoce a zbavíte ... Můžete zavařovat v hrnci, ale i v troubě. Hrnec Naskládáte do obyčejného hrnce víčkem dolu, tak ... bývá to hodně těžké na vytáhnutí ven. Zavařovací hrnec Dáte skleničky do hrnce, podlejete trochou vody...
Vdolky z kynutého těsta
...povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, třeba meruňkovou,...
Cukrové šátečky
...Kromě švestkových můžeme použít třeba hrušková povidla, nebo náplň z tvarohu, podle toho, co máme raději...
Bramborové šišky s povidly
...mletým mákem, to je lahůdka našich babiček. Povidla můžete použít jakákoliv, my jsme použili...
Nejlepší domácí hranolky? Prozradíme vám, jak na ně
...i finální smažení klíčová. Pokud nemáte fritovací hrnec, vezměte si k ruce alespoň kuchyňský teploměr. 1 ... se hranolky pozvolna usmaží v oleji. Fritovací hrnec rozehřejte na 120 stupňů Celsia a hranolky smažte ... přinese nehynoucí slávu u stolu. Fritovací hrnec tentokrát rozehřejte na 180 stupňů Celsia....
DASH dieta
...a v celozrnném pečivu. Pokud bude váhový úbytek pomalý, je to v pořádku, druhá fáze diety trvá asi dva...
Povidlová náplň
Chuť povidel je jedinečná a například buchty by bez ní nebyly to pravé “ořechové”. Povidlovou náplní můžeme promazat pern...
Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
...vypečeme dokřupava. Poté přidáme švestková povidla a nakonec sušené švestky. Osolíme dle chuti....
Voňavý švestkový pečený čaj
...v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tento s voňavým...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
...Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkoušejte...
Švestková omáčka z povidel
Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu....
Švestková omáčka
Švestková omáčka se hodí k tvarohovým nákypům nebo třeba k lívancům. Někteří kuchaři ji také doporučují k pečené huse....
Vdolky s povidly
Vdolky s povidly pekly už naše babičky. A možná právě kvůli těm vzpomínkám z dětství je máme tak rádi....
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...doby dvakrát promícháme. Druhý den vyjmeme hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. ... Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu,...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Sirup z kopřiv
Neznám nic lepšího a uklidňujícího, než procházka přírodou. A kdo z vás má zahradu, má poklad. Určitě se tam najdou i kop...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Levandulový sirup
Levandulový sirup si udělejte z levandule vypěstované na čistém místě kde nejsou psi a kočky, protože se neomývá. Sirup ...
Krémové rizoto s červenou řepou
Zdravé barevné rizoto, které budou děti milovat. Červená řepa je výtečný antioxidant a skvěle se hodí do tohoto počasí....
Vejce na tvrdo
Vejce na tvrdo zdánlivě umíme uvařit všichni. S tímto receptem to ale vejce určitě nepřevaříte....
Krémy do trubiček
Křehký dezert - trubičky, se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo jako moučník pro slavnostní příležitosti. Upéct se dají ...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Bílý chřest se šunkou a holandskou omáčkou
Tato odrůda chřestu patří k nejkvalitnějším. Podávat se dá jako hlavní chod nebo příloha. Připravit z něj však lze i polé...
Holandská omáčka lehká
Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonku...
Mrkvový sirup
Šťávu z mrkve lze i trochu netradičně zpracovat do formy sirupu. Malinové, bezové nebo jahodové sirupy už mají mnozí z ná...
Slaná pohanková kaše
Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít...
Vepřové maso na hruškách
Dušené vepřové maso na hruškách je má jemně nasládlou chuť a podává se ideálně s vařeným bramborem. Hlavní ingrediencí re...
Šišky s mákem
Tohle jídlo připomíná pokrm z dětství, ale taky zimní dovolenou v Alpách, kde se šišky s mákem servírují na horských chat...
Lemon curd - citronový krém
Je něco mezi marmeládou a pomazánkou, má máslovou konzistenci, je sladký, ale zároveň osvěžující. Lemon curd, neboli citr...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pomalý hrnec povidla recepty