Dresink pro všestranné použití
Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mno...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Vegetariánské Arancini - Italské rizoto kuličky
Veganské arancini (italské rýžové kuličky) se připravují ze studeného rizota stočeného do kuliček, namočeného do strouhan...
Těstoviny s vlašskými ořechy
Ořechy jsou dobré pro srdce, krevní oběh i mozek, tak proč je nepřidat například do hlavního jídla? Vyzkoušejte těstoviny...
Kardamom - ájurvédská královna chuti
Domovinou kardamomu je Indie, kde se pro tuto rostlinu používá název elettari. Pojmenování kardamon, jak je často v češti...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Karamel
Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo j...
Jablečný závin
Jablečný závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná a rychlá.Pro labužníky ...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Bylinkové čaje a ovocné šťávy pro lepší náladu do jarních měsíců
Není to nic neobvyklého. S příchodem jara nebo podzimu mnoho z nás dostihne náhlý pokles tělesné a psychické pohody. Dlou...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Sváteční Pedrocotta pro nevšední chvíle s blízkými
Snadný a elegantní jahodovo-smetanový dezert z želé bonbonů Pedro Medvídci okouzlí nejednu návštěvu, včetně těch nejmenší...
Zdobení vajíček podle receptů prababiček a barevná symbolika
Pro dekorování vajec dnes v obchodech nalezneme spoustu pomůcek, ať už ve formě barevných prášků, gelů nebo nalepovacích ...
Přivítejte jaro s jedlými květy na talíři…
Nalaďte se na jaro a rozveselte svůj talíř či zákusek jedlými květy. Zdobení jídel jedlými květy je tradice známá již tis...
Piškotový korpus
Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetan...
Kokosky
Kokosky jsou rychlé cukroví kterým pohostíte i celiaky. Můžeme je jíst hned, nebo je necháme nějaký den uležet....
Pikantní cuketová pomazánka
Pikantní cuketová pomazánka se báječně hodí na opečené topinky. Třeba k příjemnému posezení s přáteli....
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví
Bylinky jsou multifunkční přísadou v kuchyni, podporující naši chuť i zdraví. Čerstvé i sušené obohatí naši stravu o zdra...
Sirup ze zázvoru
Sirup ze zázvoru se hodí do čaje, v zimním chladné počasí se vám rozhodně bude hodit. Nebo lžičku sirupu zřeďte vodou a ...
Medový sirup s cibulí
Medový sirup s cibulí je výborný při nachlazení, kašli, rýmě. Jeho příprava je jednoduchá a v ledničce vám vydrží i pár ...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Krém z mascarpone a salka
Krém z mascarpone a salka se hodí na promazávání dortů, jako náplň do košíčků a tak podobně. Je opravdu velmi jednoduchý ...
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Pomerančový korpus na dort
Pomerančový korpus na dort se hodí hlavně pro dorty zdobené ovocem. Je to v podstatě klasický piškot s pomerančovou přích...
Kynutá vánočka
Tradiční recept na sváteční pečivo, které je staré jako tato krásná tradice. Vyzkoušejte si letos tento osvědčený recept ...
Dýňový džem
Dýňový džem vám vydrží ve spíži klidně celý rok. A použití se pro něj opravdu najde....
Hummus
Tahle pochoutka je tradiční zejména na Středním východě, kde se podává například s plackami, ale i v našich končinách je ...
Kapří podkovy pečené
Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo ne...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka s pečeným česnekem a s jarní cibulkou je pikantní a hlavně strašně jednoduchá. Ať už ji namažete na...
Maková náplň do buchet nebo do závinu
Maková náplň do buchet nebo do závinu může vystřídat vaši oblíbenou tvarohovou. Je také velmi dobrá....
Hranolky s rozmarýnem
Hranolky s rozmarýnem jsou svou chutí trochu netradiční, ale rozhodně je vyzkoušejte. A k tomu třeba ten kečup nebo nějak...
Pomazánka z artyčoků a pistácií
Pomazánka z artyčoků a pistácií je neobvyklá, ale svou chutí vás určitě osloví. Je pikantní a zdravá a můžeme ji natřít ...
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá komb...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pouziti safranu recepty