Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Top 10 českých polévek
...delší čas na vaření nás nemůže odradit od přípravy této husté a voňavé dobroty. Dršťky jsou...
Léčivé rostliny, které si snadno vypěstujete doma v truhlíku
V dnešním rozhoupaném světě je skvělé být soběstačný v co nejvíce oblastech života. Víc než pro něco jiného to platí pro ...
Masový koláč s houbami
Není jisté zda tento masový koláč s houbami je původem z Kanady nebo Francie. V každém případě je to výborný, sytý, slaný...
Bořšč
Tento tradiční ukrajinský recept se uchytil i v naší, české kuchyni. Vyniká nejen krásnou, tmavě rudou barvou, kterou mu ...
Boloňské špagety
Na boloňské špagety existují stovky receptů a každý tvrdí že je ten pravý. Omáčka má svůj původ v severní Itálii a dokon...
Podzim v našem jídelníčku
...jak suroviny, které přijímáme, tak i způsob přípravy. Nejlepší jsou teplé polévky, dušená a pečená...
Donuty dříve zachraňovaly životy! Fakta, která jste o americké koblize možná nevěděli
Kobliha s dírou uprostřed neboli donut, patří v Americe k nejoblíbenějším pokrmům. Historie této sladké pochoutky je sple...
Kluci v akci vánočka ze šesti
Letošní sváteční pečivo podle známé kuchařské dvojce - Kluci v akci. Královské vánočka ze šesti je krásně vláčná, a proto...
Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Pomerančová limonáda
Pomerančová limonáda je přesně ten pravý osvěžující nápoj pro horké léto. Když si ho doma připravíte z čerstvých citrusů,...
Je libo šampaňské a kaviár?
Z literatury nebo ze zpráv z vyšší společnosti všichni toto slovní spojení určitě známe. Souvisí obvykle s něčím výjimečn...
K Vánocům neoddělitelně patří ozdobený stromeček. Jaký bude letos u Vás?
Umělý nebo pravý? Někdo si bez tohoto kousku voňavé přírody přineseného z lesa na pár dní do bytu Vánoce neumí představit...
Medový sirup s cibulí
Medový sirup s cibulí je výborný při nachlazení, kašli, rýmě. Jeho příprava je jednoduchá a v ledničce vám vydrží i pár ...
Rýžové nudle s kuřecím masem a žampiony
Rýžové nudle s kuřecím masem a žampiony je jednoduché a rychle připravené jídlo. Jestli jste ho ještě nezkusili, možná je...
Brambory v alobalu s kozím sýrem
Brambory v alobalu s kozím sýrem voní kořením a pokud chcete někoho uctít dobrým a nepříliš obvyklým jídlem, je to ten...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Domácí houstičky
Situace, kdy zjistím, že doma došlo čerstvé pečivo, řeším docela často. Co s tím? Pátrala jsem v kuchařkách a našla recep...
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Kokosové kari s mungo fazolkami
Toto zdravé veganské kari je plné indických chutí, kokosového mléka, koriandru a limetky. Je to neuvěřitelně snadné a dá ...
Vynikající řecká kuchyně, ta jen tak člověka neomrzí
Čerstvost surovin je doménouŘecká kuchyně je ve světě proslulá svou čerstvostí a jedinečností některých surovin. Tato stř...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Medový sirup s mátou
Medový sirup s mátou a zázvorem je medicína na podzimní plískanice. Stačí lžička nebo dvě denně a budete vůči nečasu odol...
Horký punč bez alkoholu
Horký punč bez alkoholu, to je ten pravý nápoj pro zahřátí po zimní procházce. A i děti ho ocení....
Jogurtové lívance s medem
Jogurtové lívance s medem, jednoduchá a rychlá večeře. Nemáte-li med, můžete je ozdobit třeba šlehanou smetanou a čerstvý...
Vanilkové rohlíčky
Vánoce klepou na dveře, bytem proudí příjemná vanilková vůně. Vanilkové rohlíčky jsou ve většině domácnostech tradicí a n...
Houbový kuba
...a držte je v temnu a chladu. Tradiční způsob přípravy je také naložení v sádle, kdy houby jsou...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Zelený vitamínový koktejl
Zelený vitamínový koktejl je ten pravý nápoj pro horké léto. Osvěží a dodá vám spoustu důležitých vitamínů....
Ostružinový koláč
Ostružinový koláč je lehký, lahodný a nedá nám moc práce. Prostě ten pravý letní moučník. Kromě ostružin můžeme klidně po...
Pórková polévka se sýrem
Pórková polévka se sýrem je snadná a jemná polévka, kterou připravíte za chvíli. Podle druhu použitého vývaru může mít ma...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Česnečka - recept od babičky
Česnečka - recept od babičky, to je skvělá volba třeba když vás skolí nějaká nepříjemná viróza. Případně nám tahle báječn...
Fazole na kyselo
Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu p...
Jednoduchý houbový guláš
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno ...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Drožďové noky do polévky
Drožďové noky do polévky jsou zdravé a můžeme jimi obohatit masový i zeleninový vývar. Pokud použijeme kukuřičnou mouku ...
Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky jsou především pro milovníky pikantních a kořeněných jídel. Jako přílohu můžete dát dušenou rýži, nebo ...
Rajská omáčka
Rajskou omáčku milují děti i dospělí. S houskovým knedlíkem a měkoučkým vepřovým nebo hovězím masem tvoří nerozlučnou tro...
Polévka z ovesných vloček
Polévka z ovesných vloček je zdravá a velmi jednoduchá. Zbude-li vám zeleninový nebo masový vývar, polévka z ovesných vlo...
Kapustové rolky s mletým masem
Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo....
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Vánoční hrachová polévka
Vánoční hrachová polévka se kdysi vařila na štědrý den místo nyní oblíbené rybí. Takže ti, kdo o rybí polévku příliš ne...
Francouzská cibulačka
Připravte si doma tuto delikátní francouzskou polévku zapečenou se sýrem a bagetkou. Rychlá večeře, která vás zahřeje nej...
Jednoduchá koprová omáčka
Jednoduchá koprová omáčka je připravená snadno a rychle. K ní můžete podávat čerstvě uvařené brambory a vejce na tvrdo. N...
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Hovězí přední
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pravy rusky masovy borsc recepty