Slané preclíčky se slaninou
Slané preclíčky se slaninou jsou hotové během několika minut. Pohoštění k pivu nebo k čaji, skvělé....
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Adventní věnec jako symbol pospolitosti. Jak ho letos nazdobit?
Na přelomu listopadu a prosince začíná advent, který odpočítává dobu do Vánoc. Jedním z nejznámějších symbolů tohoto čtyř...
Adventní věnec – tradice stará sto padesát let
Typický kruh, obalený větvemi jehličnanů, se čtyřmi svícemi na stole každé Vánoce. Mnoho lidí by se již bez adventního vě...
Smažený kapr
Smažený kapr je tradiční recept, který se pravidelně podává na Štědrovečerní stůl. Je to klasika, která nestárne. Kl...
Krkonošské kyselo
Kyselo není nic jiného, než odvar z čerstvých nebo sušených hub zahuštěný chlebovým kváskem. Chuť a energetickou hodnotu ...
Bezlepková veka na chlebíčky
Bezlepková veka na chlebíčky je velmi snadno upečená doma v troubě. A každý má rád chlebíčky. ...
Adventní tradice známé i neznámé
Advent je dobou mnoha krásných zvyků a tradic, které udržují naše kulturní dědictví stále živé. Připomeňme si tedy alespo...
Doba adventní: tipy, jak si ji užít co nejlépe
Čtyři týdny před Vánoci startuje advent a to znamená, že je na programu velký úklid i pečení cukroví. Přinášíme vám tipy,...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Meruňkový koláč s drobenkou
Meruňky jsou skvělé ovoce, velmi prospěšné pro lidské zdraví. Podporují činnost střev, zlepšují zrak a zvyšují imunitu. V...
Adventní tradice: na Mikuláše dětem nadílku. Na Lucii uklizený příbytek!
V neděli jsme zapalovali první svíci na adventním věnci, což mimo jiné znamená, že se začíná krátit čas do Vánoc. Šestý p...
Advent – čas zklidnění a příprav na Vánoce
V listopadu, když už podzim na sebe neúprosně upozorňuje kratšími dny a někdy i dost pošmourným a chladným počasím, začín...
Domácí chléb se smetanou
Domácí chléb se smetanou je nejlepší hned po vychladnutí. Úplně čerstvý. Stejně se po něm jen zapráší....
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Preclíčky adventni z kvasku recepty