Holandský řízek podle Pohlreicha recept
...byl by hřích ho z jídelníčku zcela vynechat. Proč tedy holandský? Možná při obědě, kdy na talíř ... recept na holandský řízek nemá původ v Holandsku, proč ho označujeme jako holandský? Je pravdou, že...
Domácí housky
...upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
...druhů. Mezi živočišné tuky patří máslo, sádlo, rybí tuk. Abychom věděli alespoň zhruba, kdy ... člověka zase není problém používat máslo či sádlo, ovšem také v přiměřeném množství. Právě v...
Avokádo: důvody, proč si ho zamilovat a pár tipů z kuchyně
...salátů či pomazánek. Prozradíme vám důvody, proč stojí za to vyzkoušet avokádo. Proč si připlatit ... hlouběji do peněženky se proto rozhodně vyplatí! Proč? Čtěte dále! Zdravé a chutné ovoce Zelená bomba ... sáčku, společně s banánem nebo jablkem. Proč? Banán i jablko produkují etylen, který urychluje...
Dvakrát smažené kuře se Sriracha
...Druhý den si připravíme velký pekáč a sádlo na něm zahřejeme na 170 stupňů. V míse ... v ní obalíme.Postupně je pokládáme na rozpálené sádlo vedle sebe, tak,aby nebyl pekáč přeplněný. ... okapat na drátěné mřížce. Pak znovu rozpálíme sádlo v pekáči a kuřecí kousky v něm smažíme nepřikryté...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Únor na suchu. Proč se nyní vzdát alkoholu?
...uvolnit. Cena za lehkou úlevu je však vysoká. Proč se zapojit do výzvy Suchej únor Jubilejní ročník ... prevence, předložíme vám v bodech argumenty, proč se k výzvě přidat. Čistá hlava Osobní...
Vánoční tradice: proč se jí na Štědrý den kapr s bramborovým salátem?
...jsou spojené s řadou krásných tradic a zvyků. Proč se například na štědrovečerním stole servírují ... musela mít štědrovečerní večeře devět chodů. Proč? Šlo o symboliku, protože devítka stojí na konci...
Houbová smaženice
...důkladně očistíme a nakrájíme. V pánvi rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až...
Pečená husa
...2 hodiny v pokojové teplotě. Do pekáčku dáme sádlo z husy, na něj položíme prsíčky dolů husu,...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Proč si pořídit jablečný ocet?
...v krvi a pomáhá štěpit tuky. A to je důvodem, proč je vhodné využít jablečných ocet jako podpůrný...
Proč jíst vodní melouny?
...vitaminů a látek potřebných pro naše tělo. Proč je tedy dobré meloun konzumovat? Zlepšují...
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Minutka ze svíčkové
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Tři důvody, proč investovat do nákupu sektorové kuchyně
...na míru. V poslední době se ale trend obrací. Proč je tomu tak? 1. Nízká cena Hlavním důvodem pro...
Proč bychom všichni měli zpívat?
...je to i naše schopnost používat hlas ke zpěvu. Proč je tedy dobré vrátit se ke kořenům, nenechávat...
Jidáše se škvarky
...vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho...
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Proč konzumovat Acai berry?
...dovoz a výsledná cena je samozřejmě vyšší… A proč vlastně Acai berry konzumovat? Obohatí naše ... Potlačí pocit hladuA nejen to, navíc nám pročistí organismus od škodlivých látek… Obnoví...
5 důvodů, proč dát šanci rostlinám ze supermarketu
...rostlinám ze supermarketu. Zde je pět důvodů, proč by i rostliny ze supermarketu měly dostat šanci....
Šunka s hráškem, mátou a estragonem
...a jeho rychlá příprava je také jedním z důvodů, proč tento recept vyzkoušet. Do hrnce s osolenou...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
...vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevybočit ze stereotypu a nepochutnat si...
Velikonoční nádivka
...Svítek, sekanice, sekaná nebo lidově hlavička. A proč hlavička? Do nádivky se dříve dávalo maso z hlavy...
Velikonoční beránek
...beránka polijí čokoládovou nebo jinou polevou. A proč zrovna velikonoční beránek? V bible je uvedená...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Svěží bylinková zálivka
...saláty máme rádi všichni. Proč si nevyzkoušet novou, svěží zálivku?...
Ovocný kompot s rebarborou
...k nedělnímu obědu mističku ovocného kompotu?! Proč si to nezopakovat?...
Bramborová kaše trochu jinak
...nám nabízí čerstvou zeleninu, ovoce a bylinky. Proč toho nevyužít?...
Krůtí sekaná
...jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekanou?...
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou
...Můžeme je servírovat klidně i bez přílohy. Proč ne?! Jak králové. Užijme si to....
Mexický salát Pico de Gallo
...že rajčata jsou ovoce ví snad každý. Proč je tedy v kuchyni nekombinujeme s dalšímu druhy...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
...naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee...
Pikantní kapr
...zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na...
Skvělé borůvkové muffiny
...jahody. Matka příroda je udělala tak dokonalými. Proč je topit v těstíčku, nechat vadnout v žáru trouby...
Čokoládový lávový koláč
...ledvinky, náhrdelníky ve tvaru obojku a podobně. Proč by se z tohoto legendárního čokoládového koláče...
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho...
Bramborové koule
...Ovšem mnozí lidé zastávají názor, že není důvod, proč si hrát s tak dokonalou věcí. Recept na...
Falešný chalupářský hamburger
...a vlhkých vnitřků, takže si mnozí lámou hlavu, proč je hamburger tak populární. Falešný...
Zadělávaná slepičí polévka
...se už dneska moc nedělá, a to je právě ten důvod, proč byste tento recept měli zkusit...
Základní těsto na vafle
...se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní?...
Grilovaný sýrový sendvič Frico
...díky opravdu malému množství není nijak výrazná. Proč si tedy neužít pořádnou sýrovou chuť nějak jinak....
Cuketová bábovka
...Cuketa se skvěle hodí například do bábovek, tak proč toho nevyužít, když je v létě sezóna této...
Kuřecí řízky ála KFC
...že na kuřecích řízcích z KFC opravdu něco je. Tak proč si je nezkusit udělat doma? Určitě budou o něco...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Proč netuhne sádlo recepty