Domácí chléb
...místě. Do velké mísy dáme mouku, směs soli s kmínem, zbytek vlažné vody a přidáme vzešlý kvásek....
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Jak na kynuté těsto?
...z těsta tvoříme, co potřebujeme (koláče, vánočku, rozpeky, aj.) Dáme na plech a ještě necháme chvíli kynout...
Francouzské brambory
...tuku a cibulce dusíme nasolené nakrájené houby s kmínem. Vařené brambory nakrájíme na plátky a skládáme ... zelí jemně nakrouháme a krátce podusíme se solí a kmínem. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Kuřecí paličky pečené se zeleninou a bramborami
Kuřecí paličky pečené se zeleninou a bramborami, to je jídlo připravené v jednom pekáči. Zdravé, bez lepku a hodí se i př...
Top 10 jedlých hub
...v trojobalu jako řízek, nebo se jen posolený a s kmínem orestuje na másle nebo sádle. Její nožka se...
Jak uvařit hlávkové zelí
...nebo se nakrájené zelí nechalo vykvasit se solí a kmínem. Toto kvašené zelí je zdrojem velkého množství...
Houbový kuba
...kroupy den dopředu. Okořeníte je majoránkou, kmínem nebo také pepřem a přidáte zeleninový bujon pro...
Bavorské žemle s cibulkou
...žemle s cibulkou a kmínem jsou pochoutkou mezi různými druhy pečiva. Ze ... křížem nařízneme, posypeme hrubou solí a mletým kmínem a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů do...
Losos s bylinkovou omáčkou
...citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a moukou. Na rozpuštěném másle je dozlatova...
Kardamom - ájurvédská královna chuti
...zázvorem, koriandrem, černým pepřem, či římským kmínem. Ochucují se jím také například indické zmrzliny,...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
...se do chladu celé hlávky nebo se nakládalo s kmínem a solí do kádí, kde kvasilo. Tento způsob úpravy...
Smažené karbanátky
...maso s cibulkou nakrájenou na jemno, pepřem, kmínem, majoránkou, utřeným česnekem, nadrobno...
Česneková polévka se sýrem
...Pak přidáme brambory, vývar (bujón) a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Vaříme dokud nebudou brambory...
Vepřové maso na houbách
...předem chvíli namočené ve vodě. Posypeme kmínem a zalijeme trochou vody. Pod pokličkou pak dusíme...
Tvaroh sladký i slaný – nejsnadnější recepty
...Tvaroh jen smícháte s paprikou, pepřem, kmínem a solí a následně zalijete pivem. Pak ho jen...
Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále
...použít na svíčkovou, že vařit brambory je dobré s kmínem nebo zelenou petrželkou, že bramborák bez česneku...
Pečená kachna
...Osolenou kachnu vložíme do pekáče a posypeme kmínem, dle naší chuťe (více kmínu neškodí). Pekáč s...
Řízky z hub
...je na plátky, osolíme a lehce okořeníme drceným kmínem. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, v...
Zelňačka s klobásou
...uvaříme doměkka (asi 15 minut) v osolené vodě s kmínem a když jsou hotové, vodu scedíme. Kysané zelí...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
...jistě stovky. Velmi často je uvaříme se solí a s kmínem, a polité máslem použijeme jako přílohu. Stejně...
Jihočeská kulajda vs Krkonošské kyselo
...osmažená cibule a vajíčko. Kyselo se koření pouze kmínem a solí. Ke kyselu se tradičně pojídaly brambory...
Domácí housky
...rozšlehaným vejcem a posypeme buď hrubou solí, kmínem, mákem nebo lněným semínkem. Necháme na plechu...
Pečená kachna
...Ještě před tím ji z obou stran posypeme celým kmínem. Položíme ji prsíčky dolů a podlijeme 1 dcl vody....
Zelňačka
...Mezitím si v jiném hrnci, ve vodě se solí a kmínem, uvaříme doměkka brambory nakrájené na kostičky....
Lišky na smetaně
Chcete-li si připravit v letní houbařské sezóně houbovou omáčku, zkuste třeba tento vyzkoušený recept. Lišky na smetaně...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Kachna
Kachnu pečeme dlouho, nejlépe tak pět hodin, při teplotě kolem 100 stupňů. Můžeme si ji klidně den předem předpéci a druh...
Bramborová polévka jako od babičky
...polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji...
Česnečka s majoránkou a bramborami
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večí...
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Neb...
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Oblíbený chléb
Každý má svůj oblíbený chléb. Upečte si ho doma. S pekárnou je to snadné a téměř bez práce. ...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Jednoduchý houbový guláš
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno ...
Opečené brambory na česneku s jarní cibulkou a žampiony
Vegetariánské opečené brambory s jarní cibulkou a žampiony je velmi dobré jídlo, které zvládne i začátečník. Stačí pár su...
Kuřecí prsíčka se zeleninou s rýžovými nudlemi
Kuřecí prsíčka se zeleninou a rýžovými nudlemi je lehké jídlo, po kterém určitě nepřiberete. ...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Vepřová pečeně s rýží
Jednoduchý teplý oběd nebo večeře. Pochutnejte si na vepřové pečeni s kulatozrnnou rýží....
Slané sýrové sušenky
Slané sýrové sušenky jsou výborné k vínu nebo pivu. Upečte jich hodně, protože se po nich jen zapráší....
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka je vhodná jak k obědu nebo jako lehká večeře. Ohřejeme ji a máme hned na stole teplé jídlo....
Pórková polévka s krupicovými noky
Polévky můžeme podávat jako součást menu nebo jako samostatné jídlo. Např jako lehká večeře....
Masové taštičky
Masové taštičky můžeme servírovat teplé i studené. Je to ideální pohoštění k vínu či pivu pro vaše návštěvy....
Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Vyzkoušejte žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd....
Nadívaný vepřový bok
Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rozpeky s kmínem recepty