Halušky se zelím
Halušky se zelím jsou jednoduché jídlo, kterým se zavděčíte asi každému. Tentokrát jsou bez brynzy, zato s pikantním kys...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Bramborové placky se zelím
Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám....
Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně
Všichni to známe. V parném létě vlastně ani nemáme přes den hlad, protože je nám horko a pijeme hlavně spoustu nápojů, ab...
Jáhly jsou prostě jedinečné
Co o nich vlastně víme? Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa. Jedná se o malé cca milimetrové, žluté kuličky, které se použ...
Bramborák se zelím
Bramborák se zelím je pikantnější varianta známého a napříč generacemi oblíbeného jídla. Trochu změny občas jistě neuško...
Pečená kachna se zelím
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...
Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
Vaření je zábava a na zimu se většina z nás zavírá v kuchyni, z níž vycházejí úžasná jídla, která ocení celá rodina. Peče...
Dušená kuřecí prsa se zelím
Dušená kuřecí prsa se zelím podáváme jen s čerstvým pečivem jako lehkou, ale přitom sytou večeři. Výhodou tohoto receptu ...
Široké nudle se zelím a šunkou
Široké nudle se zelím a šunkou, to je rychle připravená chutná večeře. Můžeme přidat čerstvý zeleninový salát....
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím si můžeme upéci jako rychlý oběd. ...
Top 10 českých polévek
Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle vaří v jednom hrnci a na ce...
Donuty dříve zachraňovaly životy! Fakta, která jste o americké koblize možná nevěděli
Kobliha s dírou uprostřed neboli donut, patří v Americe k nejoblíbenějším pokrmům. Historie této sladké pochoutky je sple...
Kuřecí stehna se zelím
Kuřecí stehna se zelím můžete doplnit bramborovými knedlíky. Nebo vařenými bramborami, podle chuti....
Škvarkové placky se zelím
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
12 tradičních vánočních večeří z celého světa
Češi si štědrovečerní večeři zpravidla nedokážou představit bez kapra s bramborovým salátem či smaženého řízku. V jiných ...
Top 10 vánočních jídel
Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...
Chlupaté knedlíky se zelím
Chlupaté knedlíky se zelím jsou i samostatným jídlem. Pro větší jedlíky, co se bez masa neobejdou, k nim uvaříme uzené m...
Pečené kuře se zelím
Pečené kuře se zelím připravíte v jednom pekáči. Přílohu si zvolte podle chuti, hodí se téměř cokoliv, od brambor až po h...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Vepřové maso na pivu se zelím
Vepřové maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový knedlík?...
Karbanátky se zelím
Karbanátky se zelím se trošku podobají klasickému bramboráku. Je to také výborná příloha ke grilovaným masům....
Krkovička pečená se zelím
Krkovička pečená se zelím, doplněná bramborovým nebo houskovým knedlíkem, je jednoduchý recept na sváteční oběd. ...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové
Paní Trhoňová peče báječné pečivo a v jejích knihách často hledám inspiraci. Tyto vdolečky skvěle chutnají i studené, a p...
Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro...
Špekové knedlíky
Tento typ knedlíků skvěle chutná například v kombinaci s dušeným kysaným zelím. Protože těsto na knedlíky obsahuje slanin...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Pečená kachna
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Kysané zelí s červenou řepou
Červená řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A řepa se zelím, to je dobrota!...
Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rusky borst s kysanym zelim recepty