Kluci v akci čína
Jak uvařit dobrou čínu? Inspiraci jsem hledala u Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny v pořadu Kluci v akci a pozitivní ohlas...
Čína s jasmínovou rýží
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí....
Vánoční katastrofy: pozor na oheň i rybí kosti
Nejkrásnější svátky roku, tak se Vánocům často přezdívá, jsou konečně tady. Kromě pohádek a cukroví k nim patří také svíč...
Ochutnejte norské rybí speciality a sledujte u toho polární zář
Norsko je nádherná skandinávská země s úžasnými fjordy, majestátnými horami a polárními medvědy. Proslulá je také norská ...
Čína
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborov...
Kuřecí čína
Kuřecí čína je pikantní směs kuřecího masa, zeleniny a hub. Klasicky ji podáváme nejlépe s dušenou rýží....
Kuřecí čína
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína”...
Neobejdete se bez masa? Vyberte si tentokrát rybí nebo krůtí
Že jsou ryby zdravé a obsahují látky potřebné pro náš organizmus, to je notoricky známá věc. Ale víte, že také krůtí maso...
Čím se lidé startují na začátku dne jinde ve světě?
Pojďme se proletět letem světem, abychom se blíže podívali na to, jak se snídá mimo naše zeměpisné souřadnice. U nás se l...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Vánoční rybí polévka
Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na vánoční stůl prostě pat...
Rybí pomazánka
Rybí pomazánka je pikantní a hodí se na čerstvý chléb dětem na svačinu nebo na plátky veky jako pohoštění k pivu či vínu....
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Tajemství zázvoru – jak z něj dostat to nejlepší?
Zázvor, nenápadný oddenek, jehož výjimečné účinky objevili lidé před tisíci lety. A používají jej dodnes, jak v kuchyni, ...
Zapečené rybí závitky
Zapečené rybí závitky můžeme podávat s vařenými bramborami. Použít můžeme například rybí filé z tresky....
Rybí karbanátky
Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější....
Rybí krokety
Rybí krokety můžete připravit i na vánoční stůl. Smažený kapr u vás třeba nekraluje, ale ryby máte rádi. Jako příloha bud...
Kimchi: korejská kvašená pochoutka, která prospívá zdraví
Ke korejské kultuře patří kimchi podobně jako rýžové knedlíčky či nudlové pokrmy. Jeho základ tvoří kvašené pekingské zel...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Rybí polévka se smetanou
Tento recept na rybí polévku se smetanou patří ke stálicím všech trochu obsáhlejších kuchařských knih. Rybí polévka se sm...
Kyselá rybí polévka
Recept na kyselou rybí polévku patří mezi základní stavební kameny jakékoliv knihy receptů. Jedná se o rychlou a vydatnou...
Rybí karbanátky na grilu
Rybí karbanátky na grilu jsou z bílé tresky. Přílohu si zvolíte podle sebe, mohou to být například pečené brambory, hrano...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
Dvakrát týdně bychom měli mít rybu ve svém jídelníčku. Tak to alespoň doporučuje většina výživových poradců. V České repu...
Top 10 českých polévek
Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle vaří v jednom hrnci a na ce...
Rybí noky
Kapr je tradiční součástí štědrovečerní večeře, ale z tuto rybu můžeme zařadit do jídelníčku i během roku, protože tím pr...
Rybí vývar
Tento vývar je populární zejména v zemích, které disponují mořem. Ale ochudit se o něj nemusíme ani u nás. Rybí vývar můž...
Rybí filety na víně
Rybí filety na víně s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, to by mohl být jednoduchý a poměrně rychlý oběd. Můžete ta...
Smažené rybí filety s tatarskou omáčkou
Smažené rybí filety s tatarskou omáčkou jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pochutnáváme si na nich většinou s b...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Rybí pomazánka
Na oslavu, posezení s přáteli, tam všude se hodí rybí pomazánka. Je vytvořená z běžným surovin....
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky upečenými nasucho v troubě a s tatarskou omáčkou....
Rybí filé zapečené s houbami
Rybí filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatno...
Rybí filé pro labužníky
Rybí filé pro labužníky připravíme v troubě za 30 minut. Je to jednoduchý a hodně oblíbený recept....
Fiskesuppe - krémová rybí polévka
Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z ...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Rybí filé v troubě
Rybí filé v troubě upečené může chutnat pokaždé trochu jinak. Záleží na tom, jakou rybu vyberete ,a na zvoleném koření. M...
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Grilované rybí filety s petrželovým máslem
Grilované rybí filety s petrželovým máslem jsou lehké a pikantní. Voní česnekem a čerstvou zelenou petrželkou. Přílohou m...
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky z filé jsou výborným nápadem třeba na rychlou večeři. K nim třeba hranolky pečené nasucho v troubě nebo z...
Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Krémová rybí polévka
Tahle polévka má krásnou krémovou konzistenci a je skvělá pro chladné zimní dny. Hodí se ale i jako sváteční předkrm na š...
Rychlá rybí pomazánka
Rychlá rybí pomazánka namazaná na čerstvý, třeba i doma upečený chléb, to je opravdu pochoutka pro labužníky. Navíc v ní ...
Rybí filé v troubě
Pokrmů z ryb není nikdy dost, ale jak je připravit, aby chutnaly i našim nejmenším? Inspirovala jsem se tak trochu u pejs...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Kuřecí kung pao podle Pohlreicha
Čína tentokrát připravená podle receptu šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Kuře kung pao je skvělý asijský pokrm, který si urč...
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Losos pečený v alobalu
Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybí...
Thajská červená polévka
Thajská červená polévka je exotická, pikantní a krásně voňavá. Skvěle spojuje chutě čerstvých bylinek s kokosovým mlékem...
Pikantní kuřecí maso
Pikantní kuřecí maso s bazalkou je chuťově originální jídlo, snadno a rychle připravené. Podáváme ho nejlépe s hnědou rýž...
Smažené kapří řízky
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny naši...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rybi cina recepty