Bramboráky
Placky z brambor se určitě dají považovat za stálici české kuchyně. A rozhodně to nemusí být jídlo chudé. Bramboráky se t...
Bramboráky
Bramboráky smažené na oleji, nebo někdy také na sádle, máme všichni rádi. Voní česnekem a majoránkou a nikdy jich není do...
Zářijové plody v naší kuchyni
Září nám připomenou kaštany padající ze stromů, školáci chystající se na další rok a babí léto. Kromě toho všeho září von...
Cuketa v naší kuchyni
Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých rozměrů a její využití je různorodé. T...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Zeleninové šátečky
Zeleninové šátečky z listového těsta potěší hlavně milovníky slaných koláčů. Jsou lehké, pikantní a plné zdravé zeleniny...
Plněné zeleninové kroužky
Plněné zeleninové kroužky připravíte během pár minut. Může to být rychlá svačina nebo snídaně. Nemáte-li zrovna sýr, stej...
Podzim v kuchyni. Co zařadit v září a říjnu na jídelníček?
Vaření by nemělo být pouze nutným zlem, ale mělo být také kreativní a zábavné. Občas však bývá problém s nedostatkem insp...
Zeleninové a ovocné šťávy či smoothie
Nejlepší je kombinace obojíhoMnoho lidí si v dnešní době doma připravuje smoothie či šťávy a už to není nic neobvyklého. ...
Zapečený květák v zeleninové omáčce
Zapečený květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě uvařené bra...
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky s bramborovou kaší nebo třeba s hranolky a oblíbeným dipem. ...
Zeleninové kari se špenátem
Zeleninové kari se špenátem je velmi pikantní a ocení ho hlavně milovníci pálivých jídel. Podáváme ho nejlépe s dušenou n...
Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?
Jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Tedy, alespoň by měly být. Z mnoha důvodů. Především jsou zdravé. Když s...
Ovocné a zeleninové šťávy v létě
Denní teploty překročily třicítku, slunce pálí a žhne, začalo tolik očekávané léto. Prázdniny, dovolená, koupání a vodní ...
Zeleninové špízy
Zeleninové špízy jsou pro letní grilovací sezónu to pravé. Samotné, nebo také jako příloha ke grilovanému masu. Všechn...
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou je lehké jídlo s italskými těstovinami. Můžeme na něj použít různé dru...
Zeleninové placičky
Zeleninové placičky vás na první pohled zaujmou svou jednoduchostí a snadnou přípravou. Můžete si je vzít sebou na výlet....
13 bylinek, které oživí Vaši kuchyni
Zapomeňte na umělá dochucovadla typu vegety a podobné. Udělejme zase krok zpátky k přírodě, dokud tu pro nás je. A je pln...
Top 5 sezónní zeleninové recepty pro září 2020…
Prázdniny jsou u konce a pro školáky začala škola. Zpříjemněte si září zdravými sezónními zeleninovými jídly, které vám d...
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou ka...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce můžeme podávat s rýží, s brambory, s houskovými knedlíky. Je to rychlé, jednoduché a zd...
V kuchyni na ně neprávem často zapomínáme. Řeč je o fazolích.
Je jich na padesát druhů. Některé z nich jsou důležitou složkou mnoha světových kuchyní a v mnoha zemích se pěstují ve ve...
Šalvěj v naší kuchyni
Bylinky za posledních deset let zažily v české kuchyni rozmach. Dříve jsme se v receptech setkávali pouze se sušenými a t...
Vepřová panenka v zeleninové omáčce
Vepřová panenka v zeleninové omáčce nám přijde vhod na oběd či na večeři....
Polévka ze zeleninové směsi
Tento recept se hodí pro ty chvíle, kdy nemáte moc času na vaření a potřebujete rychlou večeři. Polévka ze zeleninové smě...
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto připravujte z kulatozrnné rýže, která je na rizoto nejvhodnější. Třeba tu, co použijeme my....
Zeleninové hranolky pečené v troubě
Zeleninové hranolky pečené v troubě, podávané s dobrým dipem, můžou nahradit ty klasické, bramborové. Je to zdravá změna...
Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Vepřové kostky v zeleninové omáčce budou skvělé s rýží nebo s brambory. Maso vyberte podle chuti, my jsme použili krkovič...
Zeleninové kari s červenou čočkou
Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jí...
Zeleninové karbanátky pečené v troubě
Zeleninové karbanátky pečené v troubě jsou dobré, zdravé a pečením v troubě se vyhneme nadměrnému množství tuku....
Lehké zeleninové rizoto
Lehké zeleninové rizoto voní čerstvými bylinkami a jarem. Pokud chcete vegetariánský pokrm, klidně vynechte kuřecí maso. ...
Zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy jsou křupavé, pikantní a hlavně mnohem zdravější než ty z obchodu. Přitom je tak jednoduché je připravi...
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí je jídlo, které bude chutnat nejen vegetariánům. ...
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Zeleninové lečo se selskou šunkou
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami....
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Cuketový bramborák
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť. D...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Bramborák se zelím
Bramborák se zelím je pikantnější varianta známého a napříč generacemi oblíbeného jídla. Trochu změny občas jistě neuško...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Libečkové pesto
Hustá zelená omáčky, tedy pesto, je výtečné dochucovadlo v kuchyni. Pesto dodá šmrnc těstovinám, polévkám, masu a natřít ...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou S klárou v kuchyni #9: zeleninové bramboráky recepty