Broskvové koblihy z podmáslí
Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině. T...
Sušenky z podmáslí
Sušenky z podmáslí jsou moc dobré a oblíbené sušenky. Mohou být skvělou svačinou pro děti, třeba se sklenicí mléka nebo k...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Jak si doma vyrobit máslo
Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Salát z kysaného zelí, jablek a křenu
Skvělá vitamínová bomba pro zimní nečas! Kombinace kysaného zelí a jablka doplněná o ostrou chuť křenu, je také velmi vho...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Crѐme fraîche v kuchyni. Čím se liší od zakysané smetany a jak ho vyrobit?
V regálu s mléčnými výrobky vás zaujal kelímek s nápisem crѐme fraîche a vy netušíte, co si o něm myslet, natož jak ho po...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Lokše bez brambor
Tyhle jednoduché placky jsou u nás doma v top žebříčku oblíbenosti. Jejich příprava je až směšně snadná, ale celé osazens...
Smažené kuře s bramborovou kaší
Marináda na křupavé a lehce pikantní kuře má jedinou, trochu neobvyklou ingredienci, a tou je podmáslí. Maso stačí naloži...
Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 60...
Podmáslová polévka
Podmáslí je velmi zdravý mléčný výrobek, který prospívá střevní mikroflóře a podporuje imunitu. Nejčastěji se podává čers...
Salát s kuřecím masem a ořechy
Salát s kuřecím masem a ořechy je jednou z naspočetných variant zeleninových salátů. Je zdravý, chutný a jako lehký letní...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Pizza s čerstvou ricottou a červenou cibulí
I když se může zdát opak pravdou, tento recept není o pizze jako takové, ale hlavně o sýru. Nebudeme chodit kolem horké k...
Rychlý farmářský dresink
Rychlý farmářský dresink je připravený během několika minut. V létě, kdy máme spoustu čerstvých bylinek, je to skvělý dop...
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní jsou lahodně navinulé kvůli rebarboře a smetanové jemné zároveň. Báječný moučník...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Bezmléčná dieta
Intolerancí laktózy trpí podle posledních výzkumů až 80% světové populace. Rozlišujeme intoleranci laktózy vrozenou, prvo...
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smeta...
Smažené kuře po Americku
Trochu jiné smažené kuře než na který jsou češi zvyklí. Nicméně vám určitě bude moc chutnat. Připravíme si mísu na sma...
Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařenin...
Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Muffiny se sušenými rajčaty
Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C, mezitím si do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř dle chuti (nejlépe č...
Jednoduchý čokoládový dort
Jednoduchý čokoládový dort je rychlý a nejen dětmi oblíbený moučník. Výsledná podoba záleží na naší kreativitě, na tom, ...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Jahodový koláč s drobenkou
Jahodový koláč s drobenkou je lehký a šťavnatý zákusek ke kávě nebo čaji, třeba k sváteční snídani. Ideální moučník v sez...
Domácí žervé
Ceny potravin letí stále nahoru a řeší se také jejich složení. Výroba domácích potravin je proto stále oblíbenější, proto...
Citronový koláč na plech
Tenhle koláč je velmi snadný na přípravu. Citronový koláč zvládnou i začátečníci a moučník není žádná dusivá hmota, ktero...
Houbové placky
Placky se jedly už od pravěku a musím říct, že byť je to jídlo hodně prosté, u nás doma je mezi pokrmy v top desítce! U p...
Cibulové placky
Jakmile se venku ochladí, začnu mít chuť na hutnější pokrmy, tučnější maso, a také na cibuli. Možná i proto, že cibule je...
Borůvkový koláč s podmáslím
Borůvkový koláč s podmáslím je křehký a lahodný dezert. Kromě borůvek můžeme použít i jiné drobné ovoce. Ve velké míse...
Sýrový dresink
Sýrový dresink se hodí hlavně k syrové zelenině. Když k němu přidáme třeba nasekanou pažitku nebo pokrájenou slaninu, můž...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Snídaně s cereáliemi
Snídaně s cereáliemi podle vlastního výběru bude chutnat hlavně dětem. Voňavé vanilkové koblihy si ale určitě oblíbíme i ...
Sýrové buchtičky se šunkou
Sýrové buchtičky se šunkou jsou dokonalá pikantní slaná svačinka. Můžeme si k nim uvařit dobrý čaj a báječně si pochutnám...
Lívanečky s borůvkovým kompotem
Lívanečky s borůvkovým kompotem jsou opravdovou pochoutkou. Mohou být báječnou svačinou či večeří pro děti i dospělé. ...
Zelňačka
Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém ...
Vepřové plátky s pohankou
Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečen...
Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
Šumavská zelňačka
Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze napřík...
Grilovaná roštěná se zelným salátem
Grilovanou roštěnou se zelným salátem podávejte třeba s hranolky. Salát z kysaného zelí je k ní vynikající....
Pečené kuře se zelím
Pečené kuře se zelím připravíte v jednom pekáči. Přílohu si zvolte podle chuti, hodí se téměř cokoliv, od brambor až po h...
Nejlepší čokoládový dort
Ať už potřebujete dort na oslavu narozenin, nebo jen tak ke kávě, není nic lepšího než čokoládový dort. Dejte ale pozor, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou S kysaneho podmasli recepty