Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Pečené brambory s domácím dipem
Pečené brambory s domácím dipem jsou chutné a jednoduché na přípravu, že je budete dělat opakovaně. ...
Opečené brambory na česneku s jarní cibulkou a žampiony
Vegetariánské opečené brambory s jarní cibulkou a žampiony je velmi dobré jídlo, které zvládne i začátečník. Stačí pár su...
Minutka ze svíčkové
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Vepřové kotlety s rajčaty
Vepřové kotlety s rajčaty budou chutnat s vařenými brambory nebo s dušenou rýží. Je to skvělé syté jídlo a jeho příprava ...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je zdravá a s čerstvým pečivem klidně nahradí zimní večeři. Je sytá a krásně vás zahřeje....
Kuřecí stehna se zelím
Kuřecí stehna se zelím můžete doplnit bramborovými knedlíky. Nebo vařenými bramborami, podle chuti....
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Mandala z ratatouille
Francouzsko-provensálská dušená zeleninová mísa pocházející z Nice a někdy označovaná jako ratatouille niçoise. ...
Náplň do pita chleba
Tento chléb vypadá jako silnější placka a jeho základ tvoří pšeničná mouka a kvasnice. Skvěle se hodí například pro přípr...
Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?
Majonézu seženeme v každém obchodě a hned několik druhů. Některé jsou chutnější, jiné až nepoživatelné. Zkuste svou vlast...
Kardamom - ájurvédská královna chuti
Domovinou kardamomu je Indie, kde se pro tuto rostlinu používá název elettari. Pojmenování kardamon, jak je často v češti...
Středomořský cizrnový salát
Tento salát se skvělé hodí jako svačina, lehký oběd či večeře. Je velmi nenáročný na přípravu a do jarních dní jako stvoř...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Jak na voňavé grilování
Také se vám už jen při představě grilování vybavují lákavé chutě krásně propečeného masa? Nezaměnitelná chuť pikantní zel...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
Drobnější rostlina keříčkovitého vzrůstu s oválnými, žlutozeleně zbarvenými lístky, které vydávají silnou citronovou vůni...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami
Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami je jednoduchý oběd připravený v jednom pekáči. Můžete recept obměnit použit...
Cuketová polévka se slaninou
Tahle krémová polévka chutná snad všem. Sezónní cuketa v kombinaci s krémovým sýrem a opraženou slaninou je opravdu poved...
Celerový krém s restovanými žampiony
Celerový krém s restovanými žampiony je sváteční jemná a voňavá polévka. Zkuste ji a pochutnáte si....
Krémová chřestová polévka
Jaro patří mimo jiné také chřestu, který má svou sezónu. Tato skvělá zelenina se hodí jako příloha, hlavní jídlo i polévk...
Studená okurková polévka
Tato polévka skvěle osvěží v horkých letních dnech. Okurky jsou téměř bez kalorií a hlavně plné vody, takže se o hydratac...
Bylinková majonéza
Pokrmy s majonézou jsou v české kuchyni velmi populární. Majonézu lze přidat do salátů, ozdobit s ní chlebíčky, ozvláštni...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Brokolicová polévka s parmezánem
Brokolicová polévka s parmezánem je zdravá a velmi chutná polévka. Zasytí vás a zahřeje nejen v chladných sychravých dnec...
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je pros...
Kuřecí masové kuličky ve slanině
Kuřecí masové kuličky ve slanině, namáčené v pikantní sýrové omáčce jsou výborným pohoštěním třeba na vaši chystanou os...
Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé. Na pán...
Kuřecí guláš
Kuřecí guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných podzimních dnech ho můžete připravit třeba ...
Kuřecí polévka s rýží
Kuřecí polévka s rýží je sytá a zároveň velmi osvěžující. Můžeme k ní zakousnout čerstvé pečivo, nebo si na ní pochutnat ...
Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem
Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem je voňavá a pikantní minutka. Můžeme k ní podávat třeba opečené brambory. Pepř, ...
Dýňové risotto z Farro s kapustou
Dýňové risotto z Farro s kapustou je neobvyklé, protože není z rýže, ale z Farro, což jsou zrnka určitých druhů pšenice....
Bramborové plátky pečené s cibulí
Bramborové plátky pečené s cibulí můžeme připravit jako skvělou přílohu k masu. Ať už maso grilujeme, pečeme nebo vaříme,...
Fettuccine Bolognese
Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a k...
Thajská červená polévka
Thajská červená polévka je exotická, pikantní a krásně voňavá. Skvěle spojuje chutě čerstvých bylinek s kokosovým mlékem...
Kuře s jarní zeleninou
Kuře s jarní zeleninou a s houbami a česnekem je vynikající. Přílohu si můžeme zvolit jakou sami budeme chtít. Hodí se ...
Kuře pečené na zelenině
Kuře pečené na zelenině je vynikající pokrm s jednoduchou přípravou. Navíc můžete použít zeleninu kterou máte právě v obl...
Špenátová polévka
Skvělá polévka ze špenátu je zajímavé zpestření vašeho rodinného jídelníčku. Dáme si rozmrazit špenát. V hrnci osma...
Vynikající mrkvová polévka
Mrkvová polévka je málo známá, ale velmi chutná. Zkuste to, jeho stojí za to a bude vám i vaší rodině moc chutnat. ...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Těstovinový salát s kuřecím masem
Lehký těstovinový salát se smetanovou zálivkou a kurřecím masem. Pochoutka která vám bude chutnat a nezatíží vás na celý ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou S peprem recepty