Vařený květák
...Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, znamenitě si na něm...
Pozor na výběr octa
...potraviny konzervované a nedopustí, aby se v nálevu množily nebezpečné mikroorganizmy. Ocet na ... se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Především na ty ... postupem prostě jedinečný, a proto v okurkových nálevech nezaměnitelný. Vyrábí se již desítky let podle ... obsahuje karamel a voňavý estragon, které ocet a nálev dokonale chuťově vyzdvihnou. Na octu rozhodně...
Jak nakládat houby a zeleninu
...rad na co nezapomenout. Základní recept Slaný nálev Na 1 litr vody potřebujeme 2-3 lžičky soli. Vodu ... solí převaříme a necháme mírně zchladnout. Teplým nálevem pak přelíváme houby či zeleninu. Dobře uzavřeme...
Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Vařený chřest s holandskou omáčkou
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho j...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
...dobách se podával zejména kapr namodro, tedy vařený s octem či bílým vínem a kořenovou zeleninou, ... nebo načerno, který je vařený a podávaný s hustou sladkokyselou omáčkou ze...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...se zavařují v nepočítaně různých sladko-kyselých nálevech. Většina zavařujících má svůj "vyzkoušený a ... speciální" nálev. Další často zavařované zeleniny jsou - zelí, ... jsou také houby. Zavařují se v kyselých a sladkokyselých nálevech. Všechny houby nejsou pro zavařování ... potraviny, a zavařujte jen ty kvalitní. Nálev nesmí být naplněný až k hrdlu lahve - víčko...
Pomalu vařený lilek
Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomut...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Připraveným štěstí přeje čili smažení je radost
...noc super pečenáče. Stačí si připravit nálev a smaženého kapra v něm nechat 3 až 5 dní. Zde je ... recept na nálev: 250 ml octa10 až 15 g soli150 g cukru10 kuliček...
Jak na domácí aspik
...růžova. Aspik můžete použít i na ryby na kyselo, vařený jazyk, šunkové rolky. Nanášejte ve vrstvách...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Slaný nálev na zeleninu základní recept
...zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako ... umělecké dílko. Zeleninu nakládáme do různých nálevů a mezi nejoblíbenější patří octový a slaný nálev ... Když naložíme do slaného nálevu například celer, můžeme navíc přidat lžičku...
Jedinečný mangold
...a silnější bílé, dužnaté stonky. Je vynikající vařený, dušený, pečený, ale hodí se i na gril. ... účinky. Je dobrý čerstvý do salátů, či krátce povařený jako příloha k hlavnímu chodu. Listy můžeme také...
Chřestová sezona začíná
...možných druhů jídel jako jsou chřestové polévky, vařený chřest s rúznými omáčkami, hodí se jako příloha...
Rychlý nálev na okurky
Léto se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování dojde lák. Přidělat ho n...
Šumivá kiwi limonáda
...kiwi limonáda je ledový, příjemně sladkokyselý nápoj. V letních vedrech nám dodá kromě osvěžení...
Utopenci podle Pohlreicha
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit....
Bulgur jako příloha, ale i do salátů
...zeleninou nebo v podobě karbanátků. Zde použijeme vařený bulgur, do kterého přidáme cibuli, česnek,...
Fenykl je koření králů proti nadýmání...
...možností. Já vám představím dvě základní – vařený v mléce nebo pečený v bylinkách. Vždy používejte...
Buřty s cibulí
Buřty s cibulí jsou pikantní pochoutkou nejen pro pány, třeba k pivu. A domácí budou určitě nejlepší....
Utopenci
...první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, ... dále až po vršek. Do ní pak vlijeme připravený nálev, tak, aby nám tam nezůstaly žádné vzduchové...
Velikonoční vaječná tlačenka
...protože většinou zbude spousta natvrdo vařených vajec. Co tedy potom s nimi? Kromě tradičního...
Kvašáky
...rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 ... aby se nedostaly na povrch. Pak ještě dolijeme nálev až k hrdlu nádoby. Necháme okurky v klidu kvasit. ... je ochutnat. Jsou-li hotové, dáme je do chladna. Nálev může být někdy trochu zakalený, ale to není na...
Recept na utopence
...špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu,...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Staročeská houbová omáčka
Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se...
Vaječná tlačenka
Tahle klasika studené kuchyně výborně chutná a zároveň řeší problém, co s vejci, která zbyla po Velikonocích. Tlačenka je...
Nakládaný zelný salát
...nádoby a promícháme. Všechny přísady na nálev nalijeme do misky a promícháme je. Mícháme tak ... až se cukr a sůl úplně rozpustí. Pak zalijeme nálevem nakrájenou zeleninu, uzavřeme víkem a dáme...
Vaječný salát s domácí majonézou
...připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme domácí majonézu, je ... a smícháme v míse s nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci, osolíme a opepříme. Přimícháme jogurt a...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
...brambory, nebo přidat dušenou zeleninu. Třeba vařený chřest jídlo skvěle doplní. Maso nakrájíme na...
Sváteční hrachová polévka
...krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přisypeme vařený hrách a vše vaříme asi 30 minut. Pak polévku...
Jak dlouho vařit taliány
...dlouho vařit taliány, to je otázka na místě. Nedovařený talián totiž není vůbec chutný a pokud ho jíte ... vás to navždy odradit. Ovšem dostatečně dlouho vařený talián je opravdu pochoutka...
Špenát
...chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do...
Kuřecí rolky
Skvělý způsob jak vyrobit působivé jídlo, je udělat rolku. V tomto receptu budeme balit ingredience do drůbežího masa, kt...
Bramborový salát
Variant svátečního bramborového salátu je mnoho a asi každá rodina má ten svůj osvědčený recept. Občas ale není na škodu ...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Kapří podkovy pečené
Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo ne...
Pomazánka z rybího filé
Pokud řešíte problém jak dostat do dětí trochu rybího masa nebo vám prostě pomazánky z ryby chutnají, pak vás tato nátěrk...
Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Francouzský zapečený chřest s parmezánem
Francouzský zapečený chřest s parmezánem je rychle připravená lahůdka. Připravujte ji z čerstvého zeleného chřestu....
Marinovaný chřest s nivou
...ocet, olej, a nakrájené zelené cibulky. Přidáme vařený chřest a sáček dobře uzavřeme. Sáček s...
Pikantní květák s chilli a parmezánem
...jídlo. Je to jen další ze skvělých variant na vařený květák. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. ... se sýr rozpustí. Jídlo podáváme horké, třeba s vařenými brambory...
Vánoční bramborový salát
...hrášek, majonézu, jogurt, ochutíme octem, nálevem z okurek, hořčicí a mletým pepřem podle vlastní...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sladkokyselý nálev vařený recepty