Kopřivový špenát
Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vaře...
Dušený špenát
Špenát je listová zelenina bohatá na vitamín C, B i minerální látky. Kyselina listová, kterou špenát obsahuje, je důležit...
Odmítá vaše ratolest jíst špenát? Zkuste mangold nebo šťovík
Zná to asi každý rodič, i když konkrétní odmítané jídlo se liší dům od domu. Některé z dětí (pozor, ale i dospělých) zása...
Je špenát opravdu tak zdravý? Ano, je.
Špenát známe všichni, a i když, jak se ukázalo, obsahuje stejně železa jako kterákoliv jiná listová zelenina, považujeme ...
Mražený listový špenát
Mražený listový špenát je hodně zdravá zeleninová příloha, a navíc rychle hotová. Místo mléka můžeme použít i sladkou sme...
Jemný smetanový špenát
Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s br...
Dušený špenát
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlík...
Špenát – jarní potravina číslo jedna v kuchyni
Celkem neutrální chuť této zelené potraviny je oblíbená po celém světě, nicméně původně pochází ze střední Asie. Dnes se ...
Velikonoční nádivka – recept
Velikonoční nádivka je tradičním pokrmem neodmyslitelně spjatým s tímto obdobím. Kde se na českých talířích vlastně velik...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý...
Špenát s tvarohem
Špenát s tvarohem je pikantní a lahodná příloha k masu. Nebo k němu připravte jen uvařená vejce....
Kopřivový špenát
K typicky jarním rostlinkám patří určitě i kopřiva. Ta má široké využití v kuchyni i v domácí lékárně. Přidat se dá do sa...
Jarní recepty: proč přidávat do pokrmů kopřivy?
Teplejší počasí láká k procházkám v přírodě, a také ke sběru prvních jarních léčivek. Mezi ně bezesporu patří i kopřiva d...
Top velikonoční jídla 2020...
Vybrali jsme pro vás top recepty spojené s tímto největší křesťanský svátek, který sahá dávno do minulosti a je spojený s...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Špenát
Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale ten...
Zapečený špenát s parmezánem
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebev...
Top 5 detoxikační recepty - nastartuje přirozenou očistu těla…
Stejně jako se s jarem probouzí příroda, tak je dobré probudit své tělo a pomoci mu zbavit se nahromaděných toxinů. Pokud...
Bylinkové čaje a ovocné šťávy pro lepší náladu do jarních měsíců
Není to nic neobvyklého. S příchodem jara nebo podzimu mnoho z nás dostihne náhlý pokles tělesné a psychické pohody. Dlou...
Špenát z medvědího česneku
Tento špenát má výraznější chuť než klasický. Je to vitamínová bomba nadupaná minerály. Medvědí česnek je také považován ...
Dušený špenát z protlaku
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, proto...
Sirup z kopřiv
Neznám nic lepšího a uklidňujícího, než procházka přírodou. A kdo z vás má zahradu, má poklad. Určitě se tam najdou i kop...
Celoroční dostupnost listové zeleniny je nedostižnou výhodou
Výhoda různých druhů čerstvé zeleniny spočívá v tom, že jejich dostupnost během roku nijak nekolísá. Jakmile totiž skončí...
Špenátová dieta
Všichni známe špenát. Je to jednoletá listová zelenina, která se pěstuje v mnoha odrůdách. V naší kuchyni se používá pomě...
Veganská velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům...
Nádivka do velikonočního kuřete
Nádivka do velikonočního kuřete musí nutně chutnat po jarních čerstvých bylinkách a koření. Kolik tam dáte těch kopřiv a...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Špenátová polévka
Skvělá polévka ze špenátu je zajímavé zpestření vašeho rodinného jídelníčku. Dáme si rozmrazit špenát. V hrnci osma...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí
Vaření je skvělá věc. Ideální je, když za málo času, uvaříme dobré a chutné jídlo. Zapečené těstoviny se smetanou a brok...
Těstoviny s domácím pestem ze sušených rajčat
Perfektní jídlo, které vás zachrání, když nemáte čas postávat u plotny. Doplnit ho můžete svým oblíbeným salátem. Dokonal...
Špenátové noky
Lehký recept z Itálie nadchne krásnou barvou a k jeho výrobě vám bude stačit jen pět ingrediencí. Navíc si na nich mohou ...
Zelené palačinky plněné lososem
Palačinky jsou pokrm velmi populární a dají se připravit ve sladké i slané variantě. I do těsta na palačinky se dají přid...
Kuřecí roláda se špenátem
Kuřecí roláda se špenátem je lehké a zdravé jídlo. Můžeme ho podávat třeba se zelenými fazolkami nebo s bramborovou kaší....
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobr...
Omelety s kopřivami
Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle toli...
Kuřecí vývar se šťovíkem a kopřivami
Jedinečný kuřecí vývar plný vitamínů, který vás postaví na nohy. Tohle prostě musíte zkusit!...
Krémová zelená polévka
Tato zelená polévka vám dodá nejen vitamíny a minerály, ale i potřebnou energii. Můžete podávat s opečenými krutonky....
Kopřivovo bršlicový nákyp
Kopřiva je známá tím, že pročišťuje krev. Proto je tento nákyp prospěšný pro naše zdraví....
Svítek do polévky s kopřivami
Polévky lze obohatit o různé druhy zavářek, z nichž se svítek řadí k těm honosnějším. V jarním období se přímo nabízí, ab...
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené ma...
Jarní polévka
Jarní polévka z čerstvých zelených bylinek zjemněná smetanou je jemná, lahodná a voňavá. Bylinky si vyberte podle svých ...
Špenátový koláč (quiche)
Špenátový quiche je pochoutka, kterou velmi rychle připravíte pro své hosty, nebo sami sobě jako lehkou večeři. V tom pří...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Zapečené filé se špenátem
Zapečené filé se špenátem je výborný oběd nebo večeře. Z rybího masa, špenátu a brambor snadno a rychle připravíme voňavé...
Bramborové šišky
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát...
Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
Kombinace mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Mí...
Slaná bábovka
Slaná bábovka je nejlepší dobře vychlazená. V tom případě ji po upečení uložte na nějakou dobu do ledničky. V tomto rece...
Zapečená rajčata se špenátovou náplní
Zapečená rajčata se špenátovou náplní podáváme například s opečeným toustovým chlebem. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Spenat z kopriv recepty