Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Pečená srnčí žebra
...má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v...
Vše o víně, co by jste měli znát
...BOHEMIA SEKT. AlkoholAlkohol vzniká ve víně fermentací vinných hroznů. Cukr v hroznech se ... rozvine. DepotDepot je přírodní usazenina ve víně, která je zcela nezávadná a vyskytuje se...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
...od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a ... době se to trochu zlepšuje, což je jen dobře. Zvěřina je maso totiž velmi delikátní a má úplně jinou ... křepelkou, bažantem, divokým králíkem, zajícem, srnčím, dančím, jelením, kančím nebo mufloním masem. ... jako je kančí nebo jelení guláš ,nebo svíčková ze srnčího masa. Receptů na přípravu zvěřiny je spousta, a...
Srnčí ragú
...aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupované srnčí maso, nemusíte nic řešit, protože zde už se jedná ... maso zrát v chladu, ideálně i s kůží. Ragú ze srnčího masa chutná skvěle s bramborovou kaší,...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Velikonoční tvoření
...a octa. Červená vejce zase získáme obarvením v červeném víně, někdo s úspěchem používá červenou řepu....
Jarní počasí nás inspiruje k tomu, pozvat si jaro i do bytu
...v čaji, cibulových slupkách, v kávě (hnědá), v červeném víně nebo v odvaru z červené řepy (červená), v...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
...vhodné maso, přičemž nejčastěji se volí plec a kýta pro jejich vysoký obsah bílkovin a nízký obsah ... nasolení. Gurmánský zážitek slibuje vyuzená zvěřina. Kromě masa se do udírny dávají i jiné suroviny....
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Hovězí líčka na víně
...líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší ... Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na víně skvěle chutnají s bramborovou kaší. Zdroj...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
...sommeliera značky Bohemia Sekt. AlkoholVe víně vzniká fermentací vinných hroznů, jejichž cukr se ... DepotPřírodní a naprosto nezávadná usazenina ve víně, kterou najdeme hlavně u starších červených vín....
Druhy skopového a jehněčího masa
...na guláš, ale i ke mletí či na typický pilaf. Kýta Kýta je potřeba důkladně odblanit. V celku ji...
Kuře na víně
...si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo...
Kuřecí maso na víně s shiitake
...maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského...
Jak na zvěřinu?
...už je pro některé tak trochu výzva. Ale co pak zvěřina? Jak často jí doma připravujete? Pokud se na to ... že se k vám na stůl dostala stažená zvěřina, rozdělená na jednotlivé části. Vždy je důležité...
Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?
...červené maso: hovězí, telecí, skopové, jehněčí, zvěřina, ale i krůtí, a kuřecí, ryby a mořské plody, ... a masné výrobky, skopové, jehněčí, drůbeží, ryby, zvěřina,-mléko a mléčné výrobky, vejce,-obiloviny: oves,...
Pečený losos na másle a víně
...losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba...
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
...panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
...vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom...
Pomalu dušené hovězí na víně
...dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Vepřové se švestkami dušené na víně
Tento recept je inspirovaný francouzskou kuchyní a tradičně se k němu podávají těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
...Dá se konzumovat v mnoha úpravách. Pečená kýta je velmi chutná a snadno se připravuje, nicméně...
Kachna dušená s kořením
...dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými...
Zvěřinová omáčka
...omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčky z ... získá sytější zvěřinou chuť. Když se mi dostane zvěřina na jídelníček, uvařím si omáčky o něco více, pak...
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazal...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....
Brusinková omáčka
...omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
...Pak přidáme pokrájené cukety a houby. Ve zbylém víně rozmícháme kukuřičnou mouku, vlijeme do pekáče a...
Křupavé marcipánové rohlíčky
...je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a vanilkovém sirupu jsou voňavou tečkou na tomto...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Srnčí kýta v červeném víně zvěřina recepty