Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...bylo ponořené. Pro přípravu sulcu se skvěle hodí pomalý hrnec. Kdo ho nemá, použije běžné nádobí. Když...
Nepostradatelné kuchyňské nádobí – hrnce, pánve, kastroly
...hrnců, kastrolů a pánviček. Potřebovat můžete pomalý hrnec, multifunkční hrnec nebo tlakový hrnec, to...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
...Tajemství dokonalého vývaru? Nespěchat! Kdo má pomalý hrnec, ten bude téměř bez práce. Příprava vývaru...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...slavnostních příležitostech se podávali zajíci, srnci a divoké kachny. Častější bylo na stole maso ... polévka, ragú z dušeného masa, masové krokety, srnci, zajíci, koroptve, veverky nebo prasečí ouška....
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
...dokonalou domácí BBQ omáčku. Barbecue, tedy pomalý způsob grilování na nepřímém ohni lze považovat ... díky tomu zakonzervovalo a navíc dobře chutnalo. Pomalý způsob grilování je populární dodnes, a to ... na maso nebo jako dip, zná snad celý svět. Pomalý způsob grilování odkoukali američtí a evropští...
Druhy skopového a jehněčího masa
...na guláš, ale i ke mletí či na typický pilaf. Kýta Kýta je potřeba důkladně odblanit. V celku ji...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
...zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...mnoho způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
...Mateřídoušce citronové se vyhýbá zvěř, například srnci, jeleni nebo zajíci. Odpuzuje i komáry a další...
Jak vařit špagety
...omáčka krásně přilne. Další důležitá věc je velký hrnec. Těstoviny potřebují prostor a také 1 l vody na ... chceme-li dobře uvařit špagety, vezmeme velký hrnec a naplníme ho vodou podle toho, kolik špaget ... A navíc ještě jeden tip. Můžeme si pořídit i hrnec na špagety a vaření pro nás bude velice snadné....
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
...Dá se konzumovat v mnoha úpravách. Pečená kýta je velmi chutná a snadno se připravuje, nicméně...
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazal...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Přesnídávky - jak na ně?
...Ale může být i kupované. Poté si připravíte hrnec s vodou a ovoce povaříte. Vyndáte ovoce a zbavíte ... Můžete zavařovat v hrnci, ale i v troubě. Hrnec Naskládáte do obyčejného hrnce víčkem dolu, tak ... bývá to hodně těžké na vytáhnutí ven. Zavařovací hrnec Dáte skleničky do hrnce, podlejete trochou vody...
Nejlepší domácí hranolky? Prozradíme vám, jak na ně
...i finální smažení klíčová. Pokud nemáte fritovací hrnec, vezměte si k ruce alespoň kuchyňský teploměr. 1 ... se hranolky pozvolna usmaží v oleji. Fritovací hrnec rozehřejte na 120 stupňů Celsia a hranolky smažte ... přinese nehynoucí slávu u stolu. Fritovací hrnec tentokrát rozehřejte na 180 stupňů Celsia....
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....
Brusinková omáčka
...omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...doby dvakrát promícháme. Druhý den vyjmeme hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. ... Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu,...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Sirup z kopřiv
Neznám nic lepšího a uklidňujícího, než procházka přírodou. A kdo z vás má zahradu, má poklad. Určitě se tam najdou i kop...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Levandulový sirup
Levandulový sirup si udělejte z levandule vypěstované na čistém místě kde nejsou psi a kočky, protože se neomývá. Sirup ...
Krémové rizoto s červenou řepou
Zdravé barevné rizoto, které budou děti milovat. Červená řepa je výtečný antioxidant a skvěle se hodí do tohoto počasí....
Vejce na tvrdo
Vejce na tvrdo zdánlivě umíme uvařit všichni. S tímto receptem to ale vejce určitě nepřevaříte....
Krémy do trubiček
Křehký dezert - trubičky, se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo jako moučník pro slavnostní příležitosti. Upéct se dají ...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Bílý chřest se šunkou a holandskou omáčkou
Tato odrůda chřestu patří k nejkvalitnějším. Podávat se dá jako hlavní chod nebo příloha. Připravit z něj však lze i polé...
Holandská omáčka lehká
Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonku...
Mrkvový sirup
Šťávu z mrkve lze i trochu netradičně zpracovat do formy sirupu. Malinové, bezové nebo jahodové sirupy už mají mnozí z ná...
Slaná pohanková kaše
Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít...
Vepřové maso na hruškách
Dušené vepřové maso na hruškách je má jemně nasládlou chuť a podává se ideálně s vařeným bramborem. Hlavní ingrediencí re...
Šišky s mákem
Tohle jídlo připomíná pokrm z dětství, ale taky zimní dovolenou v Alpách, kde se šišky s mákem servírují na horských chat...
Lemon curd - citronový krém
Je něco mezi marmeládou a pomazánkou, má máslovou konzistenci, je sladký, ale zároveň osvěžující. Lemon curd, neboli citr...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Krémová dýňová polévka s grilovanými tousty
...k varu. Polévku vaříme asi 7 minut a pak hrnec odstavíme z plotny. Do polévky přidáme zbylé ... máslo, abychom ji zjemnili a hrnec přikryjeme pokličkou, abychom ji udrželi v teple....
Citronové košíčky
...Za stálého míchání vše přivedeme k varu, pak hrnec odstavíme z plotny a do směsi přimícháme máslo, ... rozšlehané 3 žloutky a vejce. Znovu postavíme hrnec na plotnu a za stálé míchání povaříme do...
Slaný popcorn
...do oleje nasypeme jen jednu vrstvu kukuřice a hrnec, kde udržujeme stejnou teplotu, přikryjeme ... promíchala. Když už pukání přestává, odstavíme hrnec z plotny a necháme chvíli stát. Pak popcorn...
Těstoviny s houbami
...minut. Jakmile začne bublat a hnědnout, odstavíme hrnec z plotny. Toto máslo nalijeme do malé misky a ... by měly těstoviny absorbovat veškerou tekutinu. Hrnec odstavíme z plotny, vmícháme nastrouhaný parmezán...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Srnci kýta pomalý hrnec recepty