Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Polévka z kostí
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra....
Vánoční katastrofy: pozor na oheň i rybí kosti
Nejkrásnější svátky roku, tak se Vánocům často přezdívá, jsou konečně tady. Kromě pohádek a cukroví k nim patří také svíč...
Populární šťáva z kaktusu aneb agávový sirup
Cukr je pro lidské tělo velmi důležitý a naše tělo se bez cukrů zkrátka neobejde. Avšak cukr ve velmi vysokém množství šk...
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlí...
Staročeská houbová omáčka
Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se...
Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
TOP 10 receptových stránek na českém internetu
Bez internetových magazínů si už neumíme představit náš život. A bez jídla života už vůbec není. Proto můžete na internet...
5 druhů zeleniny, kterou nejspíše neznáte
Chcete si zpestřit jídelníček? Vsaďte na neznámé druhy zeleniny, které se právem znovu vracejí na scénu. Jsou lahodné a p...
Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Trdelník
Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích. Zkusme si ho udělat sami doma. Uvidí...
Švestková klevela
Staročeská klevela je vlastně takový druh marmelády, která se ale připravuje šetrnějším způsobem, než klasická varianta. ...
Vyzkoušejte kosmatice! Už je čas!
Už jste je ochutnali?Málokdo ví, co to kosmatice jsou. Jedná se o pokrm našich babiček a prababiček. Je to staročeská ven...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Pečené krůtí stehno
Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou...
Maďarská polévka ze zajíce
Recept na maďarskou polévku ze zajíce uvaříte překvapivě jednoduše. Potřebujete jenom přední část zajíce, která bude tak ...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Top 3 výhody užívání potravinových doplňků s obsahem kolagenu…
Kolagen je nejvíce obsaženým proteinem v lidském těle. Je to hlavní složka pojivových tkání. Má mnoho důležitých funkcí, ...
Maďarská polévka z kapra
Další maďarská variace na chuťově co nejbohatší polévku je tentokrát uvařena z kapra. Výborná volba kdykoliv za teplého p...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Už jste ochutnali lilek?
Nachová zelenina z BalkánuLilek, celým názvem lilek vejcoplodý nebo také baklažán, je zelenina příbuzná s rajčetem a bram...
Magnesium - důležitý minerál a přitom tak deficitní…
Hořčík neboli magnesium je minerál, který je nezbytný pro správnou funkci nervového systému. Nedostatek hořčíku má skoro ...
Osso Buco
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě de...
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Kroupová polévka se zeleninou
Kroupová polévka se zeleninou a s vývarem z kostí je jednoduchá a s čerstvým pečivem ji můžete podávat jako sytou svačinu...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Krůtí přírodní řízečky
Večerní lahůdka pro náročné. Krůtí prsíčka jsou šťavnatá a rozplývají se na jazyku....
Kuřecí polévka se zeleninou
Polévka je něco úžasného. Lze ji podávat jako součást menu nebo jako samostatné jídlo. Spolu s čerstvým pečivem např. ja...
Česneková omáčka
Česneková omáčka a její recept se výborně hodí například ke kuřecímu masu, zelenině nebo k rybám....
Hořčicová omáčka
Hořčicová omáčka a její recept se hodí zejména k minutkovému masu. Jde o teplou přílohovou omáčku s vůní a chutí hořčice,...
Sardelová omáčka
Sardelová omáčka se nejlépe hodí ke grilovaným a pečeným rybám. Když si tento recept upravíte a uděláte omáčku hustší, de...
Světlá hovězí polévka
Světlá hovězí polévka je vlastně taková jednodušší varianta hovězího vývaru, když nemáte dost času na klasický hovězí výv...
Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Polévka z vepřových jater
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech....
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Rybí polévka se smetanou
Tento recept na rybí polévku se smetanou patří ke stálicím všech trochu obsáhlejších kuchařských knih. Rybí polévka se sm...
Kyselá rybí polévka
Recept na kyselou rybí polévku patří mezi základní stavební kameny jakékoliv knihy receptů. Jedná se o rychlou a vydatnou...
Celerová polévka
Celer obsahuje spoustu zdravých látek, minerálů, vlákniny a vitaminů, že by byl hřích neudělat z tohoto zázraku vydatnou ...
Kedlubnová polévka
Recept na kedlubnovou polévku se dnes už moc nepoužívá. A tak si myslíme, že právě to je příležitost udělat si jednu supe...
Krémová květáková polévka
Recept na hustou a vydatnou květákovou polévku, která vás zahřej, což určitě v zimě ocení každý. K přípravě krémové květá...
Krkovice
Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a ...
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Ragú z hovězích žeber
Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby na...
Thajské hovězí kari
Thajské hovězí kari je exotický pokrm, který stojí za to ochutnat. Toto pomalu dušené hovězí, doplněné patřičným kořením ...
Vepřové chilli
Vepřové chilli chutná báječně. Je pikantní, voňavé a jako příloha většinou stačí čerstvé pečivo. Cibulovým práškem, so...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Staroceska stava z vepÅ.kosti recepty