Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Vepřová plec v letní rajské omáčce
Léto ještě neskončilo. Uvařte si plný hrnec letní rajské omáčky s masem. ...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
Bylinky jsou oceňované už do pradávna, a to díky výrazným vůním a chutím, ale i pro léčivé a zdravotní účinky. Při přípra...
Sušené švestky
Sušené švestky usušíme v sušičce velmi snadno. Ale ani v obyčejné troubě to není problém. A nepotřebujeme k tomu kromě zm...
Cheeseburger
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme...
Chilli omáčka na grilování
Chilli omáčka na grilování je důležitou součástí grilovací sezóny. Připravíme ji během chvilky a skvěle se hodí napříkla...
Raw dieta
V poslední době můžeme kromě rychle se střídajících módních trendů pozorovat, že i v gastronomii se setkáváme se stále no...
Rajčata stokrát jinak
Sezóna jim pomalu končí, v obchodech jich ale pořád ještě dostaneme spoustu. Jak jste si je letos užili? Máte plnou spíž ...
Rychlá a jednoduchá rajská omáčka
Tato rychlá a jednoduchá rajská omáčka je hotová během půlhodiny. Přidejte k ní těstoviny nebo houskový knedlík a vařené ...
Ragú z červené řepy
Vegetariánské ragú, které vás příjemně zahřeje a zasytí. Vaříme ze sezónních surovin a naše tělo nám za to poděkuje poděk...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Rajská polévka a kulajda aneb dobré jídlo léčí
V tomto článku vám odhalíme skryté půvaby dvou polévek, které bezpochyby patří do zlatého fondu gastronomie – rajská polé...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...Krémový dort s karamelem 125 g oblíbených sušenek, doporučujeme třeba karamelové Lotus nebo běžné...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Cuketové noky
Cuketové noky budou výborné v koprové nebo rajské omáčce. Nebo jen hned po uvaření posypané nastrouhaným sýrem....
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo...
Ideální zimní ovoce? Kaki - posiluje imunitu a výborně chutná!
Skrývá se pod různými názvy, ale za všemi najdete sladké a šťavnaté ovoce původem z jihovýchodní Asie, které dobývá tuzem...
Skvělý pomocník do kuchyně je sušička potravin…
Sušička potravin je rozhodně jednou z nejlepších investic do domácích spotřebičů, protože sušení potravin je nejefektivně...
Špagety s masovými koulemi
Špagety s masovými koulemi v rajské omáčce, to je už téměř klasika. Oblíbené jídlo jak dětmi tak dospělými. Špagety uv...
Marokánky
...podobné složení. Jejich receptura však vychází ze sušenek z italské Florencie nazývaných Biscotti...
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampio...
Sedm potravin nabitých vlákninou jako zdroj energie
Vláknina je v dnešní době v konzumovaných potravinách velice žádaná složka. Vláknina je totiž pro člověka naprosto nepost...
Mlsání bez výčitek: 5 tipů na zdravé a chutné svačinky
Nejen pro ty, co řeší nějaké to kilo navíc, přinášíme tipy na zdravé svačinky, které uspokojí žaludek i chuťové buňky. I ...
Raw vosí hnízda
Raw vosí hnízda se nepečou a na vánoční stůl se krásně hodí. Kromě toho jsou i zdravou pochoutkou....
Omáčka na torteliny
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinova...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Čaj pro lepší náladu
Bylinky se používají k léčení neduhů těla i mysli snad od nepaměti. Neklidné myšlenky a rozbouřenou mysl uklidní čaj z do...
Mozzarella s rajčaty
Tento salát z rajčat a italského sýra s jemnou chutí, je delikátní a lehký. Pokud můžeme použít místo sušené bazalky čer...
Marcipán
Jak se připravuje nepravý marcipán? Je to jednoduché, rychlé a má mnoho možnosti využití. Na ozdobu a překrytí dortů, neb...
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Staročeská houbová omáčka
Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se...
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou....
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Krémová hříbková polévka
Najít v lese hříbky pro mě vždycky byla nejvyšší meta. Tyto pevné houby se sametovými kloboučky prostě kralují lesu! Hříb...
Sardinky pečené v troubě
Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří k...
Brokolicový slaný koláč
Brokolicový slaný koláč chutná teplý i za studena. Může být přílohou, ale i samostatným jídlem....
Tvarohový dezert s rozinkami
Tvarohový dezert s rozinkami a sušenými švestkami je moučník zdravý a nízkotučný moučník jako stvoření ke kávě. A navíc ...
Chlebová nádivka
Chlebová nádivka se hodí jako příloha ke všem pečeným masům. Má skvělou chuť bylinek a pečeného chleba, je křupavá i vláč...
Slaný koláč s chřestem a houbami
Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jedn...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sušene rajske recepty