Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Domácí sušená rajčata
Kdo by nemiloval sušená rajčata naložená v oleji. Výborně se hodí do salátu, těstovin i jen tak na chleba. Připravte si j...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Top 10 předkrmů
Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Součástí takové slavnostní ...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Česneková pomazánka se sušenými rajčaty
Česneková pomazánka se sušenými rajčaty je velmi pikantní a určitě pro milovníky česneku. Hodí se výborně na topinky. Po...
Kustovnice čínská: návod, jak vyrobit pesto s přidanou hodnotou
Plody kustovnice čínské, které jsou známé také pod názvem goji, platí díky svým účinkům na lidský organismus za superpotr...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Prosciutto závitky
Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem. Můžeme po...
Kachní vývar s kapustičkami
Kachní vývar s kapustičkami je skvělá polévka. Na nedělní oběd jak stvořená. Její nezaměnitelná vůně a chuť vás dostane....
Vegetariánské rizoto
Kdo má rád zeleninu, rýži a dobré koření, ten si pochutná na vegetariánském rizotu....
Stévie, slazení bez kalorií
Už jste někdy slyšeli o stévii sladké? Jedná se o malou tropickou rostlinku, která je až 300 krát sladší než cukr. Z toho...
Jak na pěstování rajčat a co všechno se z nich dá připravit?
Už naše maminky, babičky i prababičky si sami pěstovaly rajčata a jiné odrůdy zeleniny a tento trend se naštěstí drží dod...
Vajíčková pomazánka se sušenými rajčátky
Vajíčková pomazánka se sušenými rajčátky je skvělý tip ke sklence dobrého vína, na oslavu narozenin, nebo přátelská setká...
Salát z lilku, papriky a rajčat
Lehký zeleninový salát tvořený typicky italskými surovinami rajčaty, paprikou a lilkem. Chuť salátu zpestřuje česnek a pa...
Fokáča
Fokáča, neboli focaccia, je italský chléb, která může být přílohou, ale klidně i jako základem na pizzu. V Itálii dokonce...
Ochutnejte luxusní vína z malých vinohradů
Jste milovníci hroznového vína, z něhož zkušení vinaři umějí vyrobit jedinečný opojný nápoj? Pokud ano, tak čtěte dále, p...
Zařaďte do svého jídelníčku ovesné vločky
Jak se vlastně vyrábí? Výroba ovesných vloček má v České republice dlouhou tradici. Jako zdravá potravina byly doporučov...
Vajíčkové muffiny
Zdravá snídaně, která zasytí až do oběda. Vejce jsou bohaté na bílkoviny, dodají tělu sílu, a protože je tato varianta mu...
Dušený květák s cuketou a batátem
Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak....
Zeleninová polévka s pohankou
Zeleninová polévka s pohankou je hustá, sytá a zdravá. S krajícem čerstvého chleba nebo s bagetkou nahradí klidně celé jí...
5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví
Bylinky jsou multifunkční přísadou v kuchyni, podporující naši chuť i zdraví. Čerstvé i sušené obohatí naši stravu o zdra...
Zatočte s bílým cukrem
Konzumujeme ho každý den, třeba i nevědomky, a ani si neumíme představit, kolik ho některé potraviny obsahují. Ano, řeč j...
Toasty
Klasická večeře, kterou každý zná. Nemusíte si ale hned udělat obvyklou kombinaci toustů se sýrem a kečupem. Možností mám...
Zelený salát s olivami a kuřecími kousky
Zelený salát s olivami a kuřecími kousky je lehké a pikantní jídlo. Nahradí vám rychlý oběd nebo večeři. Kuřecí prsa n...
Domácí popcorn
Popcorn (Popkorn) je ideální pochutina k televiznímu filmu nebo jenom tak. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, dokud ...
Špenátový koláč (quiche)
Špenátový quiche je pochoutka, kterou velmi rychle připravíte pro své hosty, nebo sami sobě jako lehkou večeři. V tom pří...
Zapečené těstoviny s brokolicí a lososem
Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Svou chutí a vůněmi připomíná italské recepty. Nejprve vaříme...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Dýňový bramborák
Dýňový bramborák správně ochucený podle vaší chuti, bude výbornou večeří. Můžeme k němu podávat různé saláty z čerstvé ze...
Staročeský vánoční kuba
Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne,...
Sváteční hrachová polévka
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba ...
Pizza
Pizza je vždy výborná a dostanete ji téměř všude. Ale můžete si ji udělat sami doma, přesně takovou, jakou máte nejraději...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na spoustu různých způsobů. Tento se sušenými rajčaty je opravdu skvělý, vyzkoušejte ho....
Cuketové bramboráčky
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ...
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je výborná. S čerstvým pečivem nahradí večeři, nebo ji můžeme podávat jako sytou a tepl...
Bramborová polévka jako od babičky
Bramborová polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji ochutná, zami...
Muffiny se sušenými rajčaty
Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C, mezitím si do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř dle chuti (nejlépe č...
Koření na maso a brambory
Máte chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit....
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Česnečka s majoránkou a bramborami
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večí...
Výborná čočková polévka
Čočka je zdravá luštěnina. Její využití v kuchyni je široké. Výborná je polévka z čočky....
Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Dresink pro všestranné použití
Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mno...
Grilované papriky s masovou náplní
Grilované papriky s masovou náplní a rajskou omáčkou jsou skvělou variantou letního obědu. Do hrnce si vyklepneme rajčat...
Smažené lilkové jednohubky s rajčátky
Omyjeme si zeleninu a rozkrájíme ji na kroužky. Kroužky baklažánu rozložíme na papírovou utěrku, osolíme a na pár minut ...
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Susena acokca recepty