Sušené švestky
Sušené švestky usušíme v sušičce velmi snadno. Ale ani v obyčejné troubě to není problém. A nepotřebujeme k tomu kromě zm...
Marokánky
Marokánky můžete připravit na tisíce způsobů. Přidat do nich totiž lze to, co máte rádi nebo to, co najdete doma ve spíži...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
Bylinky jsou oceňované už do pradávna, a to díky výrazným vůním a chutím, ale i pro léčivé a zdravotní účinky. Při přípra...
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampio...
Raw vosí hnízda
Raw vosí hnízda se nepečou a na vánoční stůl se krásně hodí. Kromě toho jsou i zdravou pochoutkou....
Omáčka na torteliny
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinova...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Sezónní stravování je zdravé. Takže co bychom měli jíst v březnu?
Také jste si všimli, že v zimě mají rajčata z obchodu úplně jinou chuť než v létě? A platí to i o paprikách, mrkvi, kv...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Čaj pro lepší náladu
Bylinky se používají k léčení neduhů těla i mysli snad od nepaměti. Neklidné myšlenky a rozbouřenou mysl uklidní čaj z do...
Mozzarella s rajčaty
Tento salát z rajčat a italského sýra s jemnou chutí, je delikátní a lehký. Pokud můžeme použít místo sušené bazalky čer...
Pravdy a mýty o houbách: smí se houby znovu ohřívat?
Houbařská sezona je v plném proudu, a i když si sběrači museli na své „úlovky“ déle počkat, hub roste požehnaně. Ve spoji...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Marcipán
Jak se připravuje nepravý marcipán? Je to jednoduché, rychlé a má mnoho možnosti využití. Na ozdobu a překrytí dortů, neb...
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Ideální zimní ovoce? Kaki - posiluje imunitu a výborně chutná!
Skrývá se pod různými názvy, ale za všemi najdete sladké a šťavnaté ovoce původem z jihovýchodní Asie, které dobývá tuzem...
Skvělý pomocník do kuchyně je sušička potravin…
Sušička potravin je rozhodně jednou z nejlepších investic do domácích spotřebičů, protože sušení potravin je nejefektivně...
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Staročeská houbová omáčka
Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se...
Sedm potravin nabitých vlákninou jako zdroj energie
Vláknina je v dnešní době v konzumovaných potravinách velice žádaná složka. Vláknina je totiž pro člověka naprosto nepost...
Mlsání bez výčitek: 5 tipů na zdravé a chutné svačinky
Nejen pro ty, co řeší nějaké to kilo navíc, přinášíme tipy na zdravé svačinky, které uspokojí žaludek i chuťové buňky. I ...
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou....
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Krémová hříbková polévka
Najít v lese hříbky pro mě vždycky byla nejvyšší meta. Tyto pevné houby se sametovými kloboučky prostě kralují lesu! Hříb...
Sardinky pečené v troubě
Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří k...
Brokolicový slaný koláč
Brokolicový slaný koláč chutná teplý i za studena. Může být přílohou, ale i samostatným jídlem....
Tvarohový dezert s rozinkami
Tvarohový dezert s rozinkami a sušenými švestkami je moučník zdravý a nízkotučný moučník jako stvoření ke kávě. A navíc ...
Chlebová nádivka
Chlebová nádivka se hodí jako příloha ke všem pečeným masům. Má skvělou chuť bylinek a pečeného chleba, je křupavá i vláč...
Slaný koláč s chřestem a houbami
Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jedn...
Zdobené ovesné sušenky
Příprava ovesných sušenek je velmi jednoduchá. Z rozmixovaných ovesných vloček, oleje a medu vypracujeme těsto, do kte...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Limonáda s levandulí
Limonáda s levandulí je osvěžující a aromatický nápoj. Podáváme ji dobře vychlazenou a s ledem. V hrnci přivedeme vodu...
Marinovaná Mozzarella
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy. ...
Pizza s kuřecím masem
Pizza s kuřecím masem doma upečená je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu. Ale můžete ji upéct klidně jen tak na ch...
Vegetariánské špízy
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům, nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť v ...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Sekaná
Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramb...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Domácí housky
Domácí housky jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak vychladnou...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Susene smrze recepty