Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně bude chutnat s houskovými knedlíky, protože má výbornou omáčku. Ale také třeba s dušenou rýží....
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne....
Dušičky, první sníh, svatomartinská husa a první letošní vína, to všechno nás čeká v listopadu.
S tím sněhem to možná nebude tak horké, ačkoliv občas se opravdu na svatého Martina, tj. 11. listopadu, první sněhové vlo...
Svatomartinské slavnosti: Oslavte letos tuto chutnou tradici v teple domova!
...11. a neodmyslitelně k němu patří víno a pečená husa. Zároveň nám začíná tradiční adventní ... si tyto dary Země měli odpustit. Svatomartinská husa Sv. Martin byl biskupem v Tours ve Francii a ... ve dvou legendách se můžete setkat se spojením sv. Martina a husy. První legenda praví, že husy...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
...Vždyť sama pranostika míní, že radost Martina je husa a džbán vína. Znáte tradice, které se k tomuto ... dotáhl vysoko, až na biskupa. Proč je na Martina husa na pekáči Právě s jeho jmenováním do významného...
Jak na zvěřinu?
...srstnatou – muflon, pernatou vodní – divoká husa, kachna, pernatou hrabavou – bažant. Opracování...
Dušené zelí
...k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli...
Zelí z cukety
...ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické...
Husí stehna na medu
...na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
...stav konzumenta. Velmi tučná masa, jako je husa, kachna, prejt, jitrnice, ovary, paštiky,...
Speciální kuchařské techniky, které snadno a rychle ovládnete
...100 stupňů Celsia. Častými aktéry této metody je husa, kachna nebo vepřové maso. Maso vůbec nevysychá,...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sv. štěpánská husa recepty