Rebarborový koláč se zázvorem
Rebarborový koláč se zázvorem je hebký, vlahý moučník, který v rebarborové sezóně určitě upečte. Je lehce navinulý a s př...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Květen - čas černého bezu
Blíží se doba, kdy doslova na každém kroku můžeme vidět velká bílá květenství černého bezu. Tenhle zdánlivě obyčejný keř ...
Květy černého bezu – lék, který je zdarma
Konec května až polovina června je období, kdy mnozí z nás sbírají květy černého bezu, který je také hojně lidově nazýván...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Domácí bůček
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžem...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
Bez černý patří v lidovém léčitelství mezi ty rostliny, u kterých se využívá více jejich částí. V případě černého bezu js...
Kuře Vindaloo
Indické kuře vindaloo je vynikající, avšak je určené pouze pro otrlé. Je to jedno z nejpálivěštích jídel, které zvládne j...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Broskvový ledový čaj
Ledový broskvový čaj má spoustu příznivců a dá se říct, že je to nápoj přímo kultovní. Osvěžující letní drink lze připrav...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Bezová sezóna je v plném proudu, poradíme vám co vše se z bezu dá připravit…
Víte co všechno se dá připravit z bezu? Začala sezóna bílých květů bezu černého, který obsahuje mnoho zdraví prospěšných ...
Bezmasé řízky z květů? Vyzkoušejte kosmatice!
Řízky jsou v našich končinách velmi populární pokrm a prim hraje zejména jejich vepřová a kuřecí varianta. Smažit se dá i...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné luš...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Není nad domácí likéry
Vyzkoušejte a nebudete litovatDříve se likéry doma vyráběly běžně, důvod byl prostý, nedaly se koupit. Vyráběly se z toho...
Vyzkoušejte kosmatice! Už je čas!
Už jste je ochutnali?Málokdo ví, co to kosmatice jsou. Jedná se o pokrm našich babiček a prababiček. Je to staročeská ven...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Masala drink
Masala drink je známý indický nápoj. Můžeme ho pít místo kávy, pro povzbuzení i pro zahřátí. Do hrnce se studenou vodo...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Guacamole
Guacamole je skvělý jednoduchý recept na klasický mexický dip(omáčku). Rychle se připravuje a jde dobře s nachos chipsama...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Smažené kuře po Americku
Trochu jiné smažené kuře než na který jsou češi zvyklí. Nicméně vám určitě bude moc chutnat. Připravíme si mísu na sma...
Plněná ďábelská vejce
Plněná ďábelská vejce jsou pro svou vůni a chuť lahůdkou při přípravě studených mís. Protože je připravíte během chvilky,...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Bramborová polévka s vejci (kulajda)
Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené...
Domácí ledový čaj
Domácí ledový čaj dobře vychlazený je idální nápoj pro teplé dny. Můžeme ho doplnit plátky citonu a kostkou ledu, nebo oz...
Sýrové koule s ořechy a datlemi
Sýrové koule s ořechy a datlemi jsou populární předkrm, nebo lahodné pohoštění k vínu. Musí se s přípravou začít den před...
Marinovaná Mozzarella
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy. ...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Caprese salát
Caprese salát je jedním ze zdravých a chutných italských salátů. Použité suroviny obsahují mnoho zdraví prospěšných látek...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Kuřecí maso na víně s shiitake
Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem j...
Kuřecí sendvič s mozzarellou
Kuřecí sendvič s mozzarellou je lahodný sendvič, oblíbený po celém světě. Je to skvělé a rychlé pohoštění, které určitě ...
Kuře s avokádem
Kuře s avokádem je neobvyklé spojení chutí, které nás velmi příjemně překvapí. Je to lehké a voňavé jídlo, můžeme ho serv...
Kuřecí fajitas
Kuřecí fajitas je rychle připravená pochoutka pro nečekanou návštěvu, nebo skvělá a lehká večeře. Můžeme k ní podávat růz...
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou jsou v grilovací letní sezóně jednou z možností, jak připr...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Syrup z cerneho rybyzu recepty