Těstovinový salát s pečenými rajčaty
Mnoho z nás někdy zkoušelo studený těstovinový salát a mnoho z nás při těchto pokusech ztroskotalo. Zpytujíc svědomí jsme...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Cukrár Tomáš: Táto unikátna potravina vám zmení život!
Volám sa Tomáš a robím hlavného cukrára v jednej nemenovanej, veľmi úspešnej a netradičnej, bratislavskej cukrárni. Som ...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Losos
Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3...
Bílý chřest se šunkou a holandskou omáčkou
Tato odrůda chřestu patří k nejkvalitnějším. Podávat se dá jako hlavní chod nebo příloha. Připravit z něj však lze i polé...
Pikantní sýrová omáčka
Receptů na sýrové omáčky je spousta. Hodí se k masovým a zeleninovým salátům, nebo ke grilovaným masům. Tato rychlá a pik...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Deník Dity P.
Nenechme se zmást zavádějícím názvem, tenhle pořad je opravdu o vaření. Ale také o životním postoji, chcete-li krédu, Dit...
Buchta s citronovou polevou
Tato buchta s citronovou polevou je výborná, ale hlavně totálně jednoduchá na přípravu. I začátečník jí zvládne připravit...
Plněné sladké velikonoční košíčky
Plněné sladké velikonoční košíčky, to je jeden z mnoha druhů velikonočních pamlsků, bez kterých si velikonoční svátky ani...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Kimchi - korejský zázrak pro silný imunitní systém…
Tato tradiční korejská specialita by vám rozhodně neměla chybět ve spíži. Velmi zásadně povzbuzuje imunitní systém, zdrav...
Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?
Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyku...
Malinovo - třešňová sněhová roláda
Malinovo - třešňová sněhová roláda je lehoučký moučník, který se rozplývá na jazyku. Příprava je jednoduchá, chuť skvělá....
Plněný pita chléb
Plněný pita chléb je rychlé a chutné jídlo připravené během chvilky. Pita chléb skýtá spoustu možností jak ho naplnit, ta...
Květáková polévka
Květáková polévka je klasická a známá polévka a má spoustu variant. Jednou z nich je tato. Je velmi jednoduchá a výsledk...
Heřmánek léčí nejen děti
Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmání a křeče či bolesti bříška. Mnoho z nás však netuší, že...
Paleolitická dieta neboli paleo dieta
Vlastně se nejedná ani tak o dietu, ti, kdo ji praktikují a jsou jejími zastánci, mluví spíše o životním stylu. Tento způ...
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Vepřové na paprice
Vepřové na paprice chutná výborně s rýží. Ale pokud jste milovníky houskových knedlíků, tato skvělá omáčka s vepřovým m...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
Vaření není žádná věda, ale občas narazíte na pojem, kterému vůbec nerozumíte. Seznamte se s námi s kulinářskými pojmy, d...
Ashwagandha - zázračná bylina s mnoha benefity...
Jedna z nejúčinnějších ayurvédských bylinek, která se také přezdívá indický ženšen. Tato mocná bylina je typickým příklad...
Krémová zelená polévka
Tato zelená polévka vám dodá nejen vitamíny a minerály, ale i potřebnou energii. Můžete podávat s opečenými krutonky....
Pomazánka s brynzou
Kdo má rád brynzu, určitě mu udělá radost tato pomazánka. K snídani, na odpolední svačinu, prostě kdykoliv, s tmavým nebo...
Fazolová pomazánka s provolone piccante z La Formaggeria Gran Moravia
Tato pomazánka je vhodná na svačinu i jako rychlá večeře. ...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Cibulová polévka
Tato cibulová polévka je možná poněkud delší na přípravu. Je to zejména kvůli pomalému dušení cibule, ta však díky tomu k...
Kokosová tříšť
Tato ledová tříšť z kokosu, máty a limetek vás skvěle osvěží v horkých letních dnech....
Pomazánka na chlebíčky
Tato pomazánka na chlebíčky je pikantní a velmi rychlá. Stačí mít doma dlouhou bagetu nebo chlebíčkovou veku a máte skvěl...
Smažený patison
Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na tr...
Polévka z pečených paprik
Tato polévka vás nadchne jemnou chutí předpečených a do krémová rozmixovaných paprik. Je vydatná a provoněná výbornými by...
Polévka z hovězího masa
Tato polévka z hovězího masa je vhodná i pro diabetiky. Když totiž použijete rýži jako zavářku, polévka je sytá i bez př...
Baba Ganoush - lilková pomazánka
Pokud neznáte tuto pochoutku z Orientu je na čase to změnit. Luxusní dip můžete použít také jako pomazánku. Garantuji vám...
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Čokoládový fondant
Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za ma...
Celerový krém s uzeným tempehem a pečenou bramborou
Velice vydatný krém doplněný o restovaný tempeh je výborným, levným jídlem, které můžete podávat také jako hlavní chod. C...
Veganská velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Gazpacho
Tato studená polévka se tradičně připravuje ve Španělsku, používá se na ni vždy čerstvá zelenina a každá rodina má svůj z...
Rychlá a jednoduchá rajská omáčka
Tato rychlá a jednoduchá rajská omáčka je hotová během půlhodiny. Přidejte k ní těstoviny nebo houskový knedlík a vařené ...
Sushi sendvič onigirazu
Připravte si zdravou svačinu v podobě japonského sandwiche onigirazu, které je plné vitamínu a na rozdíl od sushi ho máte...
Oříškové müsli tyčinky
Tato svačina bohatá na vlákninu a minerály vám nezabere příliš místa, ale vydatně vás zasytí. Sbalte si energii s sebou n...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Vegan miso ramen
Nudle ramen jsou tradicí japonské tradiční kuchyně, můžete se s nimi setkat jak na oběd tak na večeři. Tato polévka vás n...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Táto recepty