Telecí ledvinky na francouzský způsob
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravo...
Telecí závitky
Telecí závitky budou nejlepší s bramborovou kaší. Ale ani vařené brambory nebo noky nejsou špatnou volbou....
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...budete potřebovat 1 vepřové koleno, 3 vepřové nožičky, cibuli, 3 ks bobkového listu, 6 kuliček nového ... vodou a kůži zbavíme štětin. Pak koleno a nožičky spaříme horkou vodou a můžeme na další půl hodinu ... můžeme sítkem sbírat vzniklé usazeniny. Koleno a nožičky vaříme několik hodin a v mezičase si přichystáme ... nebudeme s výsledkem spokojení. Pak koleno a nožičky vyndáme a vývar přecedíme. Kdo chce mít sulc...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Masová telecí roláda
Masová (telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými bramborami politými máslem nebo vypečenou šťávou. Je to skvělé ja...
Telecí roláda
Telecí roláda bude výborně chutnat s bramborovou kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky mů...
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Jak na domácí aspik
...Základní recept Na 300g vepřových kůží, 2 vepřové nožičky, 200g hovězí kližky budeme potřebovat 3 litry...
Rostou? Rostou! Houbová sezona se konečně rozjíždí
...pěkně napínavý. Nalézt místečka, kde z půdy lezou nožičky se sametovými hlavičkami není jednoduché. O to...
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Smažené telecí kotlety
Smažené telecí kotlety s opečenými brambory, bramborovým salátem nebo snad s hedvábnou bramborovou kaší? Vždy to bude poc...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Jak smažíme maso
Asi si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré dodržovat několik pravidel, která vám zaručí nejchutnější...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Osso Buco
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě de...
Italská kuchyně
Italská kuchyně je velice pestrá, chutná a je považována za jednu z nejlepších na světě. Liší se podle regionů, kde najde...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
Jaké máte rádi víno? Pokud je vaší odpovědí „dobré,“ jistě vás zajímá, jak ho rozeznáte od špatného a nekvalitního. S výb...
Sulc
...hrnce si nasypeme bobkový list. Přidáme vepřové nožičky a koleno. Naplníme vodou. Vaříme do totálního...
Domácí masopustní sulc
Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým ...
Plněné žampiony pečené v troubě
Plněné žampiony pečené v troubě mohou být báječným předkrmem při slavnostním obědě. Nebo k nim přidejte čerstvě uvařené b...
Dieta podle krevních skupin
V roce 1996 přišel Dr. Peter J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto diet...
Šalvěj v naší kuchyni
Bylinky za posledních deset let zažily v české kuchyni rozmach. Dříve jsme se v receptech setkávali pouze se sušenými a t...
Plněné žampiony portobello
Plněné žampiony portobello zapečené na plechu v troubě jsou výtečné. Taková chuťovka pro mlsouny, nebo jako předkrm?...
Opečené brambory na česneku s jarní cibulkou a žampiony
Vegetariánské opečené brambory s jarní cibulkou a žampiony je velmi dobré jídlo, které zvládne i začátečník. Stačí pár su...
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Plněná vepřová plec
Co si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory. ...
Plněné Portobello caprese
Už jste si někdy zkoušeli doma připravit velké žampiony Portobello? Je na čase zkusit něco nového a tento recept si velmi...
Párek v toustovém chlebu
Párek v toustovém chlebu je rychlá svačinka nebo večeře. Vyberte si kvalitní uzeninu. A dip nebo kečup si už můžete přida...
Párky v listovém těstě
...vyložíme pečícím papírem a jednotlivé zabalené nožičky párků na něj naskládáme. Potřeme rozšlehanými...
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
...pak krátce osmahneme na tenké plátky nakrájené nožičky ze všech čtyř hub. Přidáme k nim petrželku,...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Polévka z telecího masa
Polévka z telecího masa patří mezi klenoty klasické evropské kuchyně, kterou díky tomuto receptu můžete mít rovnou doma....
Plíčková polévka se smetanou
Plíčková polévka se smetanou je dobrý a sytý pokrm, který můžete podávat jako samostatný chod....
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Teleci nožičky recepty