Rostbíf
Rostbíf připravíme z kvalitního hovězího roštěnce. Plátky rostbífu můžeme podávat teplé i studené. Mohou být také součást...
Rostbíf
Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům....
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Telecí ledvinky na francouzský způsob
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravo...
Telecí závitky
Telecí závitky budou nejlepší s bramborovou kaší. Ale ani vařené brambory nebo noky nejsou špatnou volbou....
Anglický rostbíf
Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Masová telecí roláda
Masová (telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými bramborami politými máslem nebo vypečenou šťávou. Je to skvělé ja...
Telecí roláda
Telecí roláda bude výborně chutnat s bramborovou kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky mů...
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Jak smažíme maso
Asi si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré dodržovat několik pravidel, která vám zaručí nejchutnější...
Italská kuchyně
Italská kuchyně je velice pestrá, chutná a je považována za jednu z nejlepších na světě. Liší se podle regionů, kde najde...
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Smažené telecí kotlety
Smažené telecí kotlety s opečenými brambory, bramborovým salátem nebo snad s hedvábnou bramborovou kaší? Vždy to bude poc...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
Jaké máte rádi víno? Pokud je vaší odpovědí „dobré,“ jistě vás zajímá, jak ho rozeznáte od špatného a nekvalitního. S výb...
Dieta podle krevních skupin
V roce 1996 přišel Dr. Peter J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto diet...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Šalvěj v naší kuchyni
Bylinky za posledních deset let zažily v české kuchyni rozmach. Dříve jsme se v receptech setkávali pouze se sušenými a t...
Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.
I když to zní dost zvláštně, někdy je lepší u některých druhů potravin zapomenout na jejich omývání tekoucí vodou před...
Osso Buco
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě de...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Polévka z telecího masa
Polévka z telecího masa patří mezi klenoty klasické evropské kuchyně, kterou díky tomuto receptu můžete mít rovnou doma....
Plíčková polévka se smetanou
Plíčková polévka se smetanou je dobrý a sytý pokrm, který můžete podávat jako samostatný chod....
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Teleci rostbif recepty