Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Vynikající ledové frappé se zmrzlinou
Horké letní dny nás lákají k lenošení na zahrádce. Dopřejme si něco, co nás příjemně ochladí. ...
Bešamelová omáčka
To je prostě základ Pokud se naučíte bešamelovou omáčku, máte zmáknuto hned několik tradičních českých omáček. Je jednodu...
Bezlepková dieta, jak na ní?
Bezlepková dieta bývá v některých případech doporučena lidem, kteří trpí nesnášenlivostí na lepek. Předepisuje jí lékař a...
Smažené rýžové nudle se žampiony
Smažené rýžové nudle se žampiony jsou rychlé a jednoduché pikantní jídlo. Jak moc bude pikantní záleží jen na vás....
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Pařížská šlehačka
Do tmava zabarvená šlehačka má výraznější chuť než klasická bílá a určitě má i spoustu fanoušků. K přípravě pařížské šleh...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?
Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyku...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Pórková polévka se sýrem
Pórková polévka se sýrem je snadná a jemná polévka, kterou připravíte za chvíli. Podle druhu použitého vývaru může mít ma...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Rychlá sýrová omáčka
Výborná rychlá sýrová omáčka, která se hodí pokud nestíháte a potřebe připravit rychlou večeři. Nejprve v kastrůlku ne...
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Výborná kmínová polévka
Pojďme si uvařit polévku ze surovin, které má každý doma. Kmínová polévka je rychlá a okouzlí svou vůní. K tomu čerstvé p...
Extrémní letní teploty - kolik a co pít, aby náš organizmus netrpěl
Život bez vody není možný. Je to základní stavební kámen všech živých organizmů a pro člověka to platí obzvlášť. Voda tvo...
Cizrna neboli římský hrách – ideální zdravá potravina nejen pro vegetariány
V současné době je největším vývozcem cizrny, a to hlavně Cizrny beraní, Indie, Mexiko nebo severní Afrika. U nás se pěst...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Přinášíme TOP 10 gastronomických trendů v roce 2020
Nejnovější trendy v gastronomii o kterých budou všichni mluvit. Od opravdových lahůdek po nečekané experimenty. 1. Tmavá...
Čokoláda mystická plodina z dávné historie Jižní Ameriky ...
Utěší nejedno zlomené srdce. Po staletí se s ní provádí kakaové rituály, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a vitamí...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šé...
Bešamel
Bešamelová omáčka je základem pro přípravu dalších omáček, nebo se používá také jako výplň do zapečených těstovin, napřík...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Tmava jiška recepty