Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Králičí stehna pečená v troubě
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlato...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
...patří. Pokud se v letošním roce chystáte na uzení poprvé, nejprve si o jednotlivých technikách něco ... abyste použili tu správnou. Potraviny jsou během uzení vystavovány účinkům kouře, jehož úkolem je maso a...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
...vybrat vhodnou udírnu, nastudovat si techniky uzení a pustit se do práce. Při uzení se potraviny ... a prodlužuje se tím i jeho trvanlivost. Při uzení se mění chuť i vzhled masa. Co se samotné...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Nadívaný vepřový bok
Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě....
Pomazánka na topinky
Pomazánka na topinky je z masa a hodí se jako skvělé pohoštění pro přátele při společných oslavách. Ale může to být i sk...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
Venku přituhuje a dokonce i ti nejotužilejší oblékají zimní bundy. Advent s sebou přinesl mrazy a sněhové přeháňky. My pr...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
...třeba moravské uzené. Od pravěku k současnosti Uzením maso zpracovávali už naši dávní předci v pravěku ... jiné. Jaké v domácím, nebo chcete-li zahradním, uzení máme možnosti? Plynové udírny či elektrické?...
Pečený bůček
Pečený bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou bude všem chutnat....
Vepřový prejt
Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...ryb poživatelných i po delším čase. Jde o uzení, nakládání, sušení a solení ryb. Udit lze jak ... Bismarckův sleď. Na porce se rozdělí stejně jako uzení sledi. Na rozdíl od nich se ale namáčejí v bílém...
Masopust v roce 2020
Začátek masopustu je každý rok stejný. Začíná hned po svátku Tři králové, takže 7 ledna. Jeho konec je ale pohyblivý, pro...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Velikonoční nádivka – recept
Velikonoční nádivka je tradičním pokrmem neodmyslitelně spjatým s tímto obdobím. Kde se na českých talířích vlastně velik...
Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky
Mohlo by se zdát, že připravit takový smažený řízek není žádná věda, a že s tím si poradí i začínající kuchař bez velkých...
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Víme jak a kdy solit v kuchyni?
...připadá málo slané. Pro nakládání, marinování, uzení, pro slané nálevy a podobně, jistě platí co se...
Otevíráme sezónu grilování: Víte kam až sahá jeho historie?...
...připomínal rám nebo mříž a Indiáni ho používali k uzení masa. Idylický život Indiánů však narušil příjezd...
Dobrá sekaná
Dobrá sekaná připravená ve vlastní kuchyni je jídlo, které všichni milujeme. Každá dobrá kuchařka má svůj recept, tenhle ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Uzení bucku recepty