Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba če...
Uzená kroupová polévka
Uzená kroupová polévka je jako stvořená pro chladné zimní večery. Nejen že vám zažene hlad, ale také krásně zahřeje....
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem může být novinkou na vašem talíři. Vyzkoušejte ji. Uzená žebra bývají dost slaná, proto p...
Ragú z hovězích žeber
Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby na...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
Venku přituhuje a dokonce i ti nejotužilejší oblékají zimní bundy. Advent s sebou přinesl mrazy a sněhové přeháňky. My pr...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Pravý hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to po...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Žebírka BBQ
Delikátní žebírka v BBQ omáčce, lahodné potěšení pro všechny milovníky grilování. Domácí BBQ omáčku můžete skladovat v le...
Módní trendy v gastronomii
Stejně jako třeba v módním, nábytkářském nebo kosmetickém odvětví, se módní trendy mění téměř každý rok i v gastronomii. ...
Proč bychom vlastně měli dávat přednost biopotravinám?
...jako biopotravina. Je to zelený znak BIO, tzv. zebra s nápisem Produkt ekologického zemědělství...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Polévka z kostí
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra....
Ďábelské kuře
Ďábelské kuře si můžete připravit v troubě, ale také venku na grilu. Přílohou může být podušená nebo grilovaná zelenina, ...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Špagety s masovými kuličkami
Špagety s masovými kuličkami v neapolské omáčce jsou jednou z mnoha variant pro jídla se špagetami. Skvělá chuť a je to s...
Salát s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami
Salát s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami je plný vitamínů. Může to být opravdu lehká večeře, nebo jen dokonalá p...
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jedn...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Gulášek z vepřového masa
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší....
Opečené brambory na česneku s jarní cibulkou a žampiony
Vegetariánské opečené brambory s jarní cibulkou a žampiony je velmi dobré jídlo, které zvládne i začátečník. Stačí pár su...
Čína s jasmínovou rýží
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí....
Okurka s bílým jogurtem
Okurka s bílým jogurtem. Skvělý okurkový salát s bílým jogurtem k masu, pečivu nebo k bramborákům. ...
Vepřová pečeně s rýží
Jednoduchý teplý oběd nebo večeře. Pochutnejte si na vepřové pečeni s kulatozrnnou rýží....
Opečená zelenina s vepřovými nudličkami
Skvělé jídlo, které si můžete připravit na rodinnou sešlost, nebo jako klasickou večeři pro více lidí. Je to lehké jídl...
Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Vyzkoušejte žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd....
Cuketový slaný závin
Jednoduchá večeře nebo rychlé pohoštění pro přátele. Předehřejeme si troubu a rozprostřeme na plech pečící papír. ...
Bramborová kaše s květákovo-mrkvovým pyré
Zeleninové jídlo, které se rozplývá svou jemností na jazyku. ...
Zeleninové lečo se selskou šunkou
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami....
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím si můžeme upéci jako rychlý oběd. ...
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou fascinují svou chutí a jemností. Můžeme je servírovat klidně i bez přílohy. Proč n...
Krůtí prsa se zeleninou a pečenými bramborami
Krůtí maso můžeme upravit mnoha způsoby. Třeba jako lehkou večeři, jen tak přírodně....
Vepřová panenka v zeleninové omáčce
Vepřová panenka v zeleninové omáčce nám přijde vhod na oběd či na večeři....
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Jako přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá,...
Vepřová plec se žampionovou omáčkou
Žádné velké starosti s vařením. Maso upečeme v troubě. A žampionová omáčka dodá vepřovému masu ten správný šmrnc....
Čočka se zeleninou
Čočku si můžeme vylepšit. Pokud si chceme ušetřit čas koupíme čočku předvařenou. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Uzena zebra recepty