Pečené vepřové koleno
...masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v létě, ... dodává sílu například vodákům. Do měkka upečené koleno, které se rozplývá na jazyku, chutná výtečně v ... samozřejmě chybět džbánek piva, v němž se vepřové koleno také marinuje...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Pečené koleno Pohlreich
Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány....
Velikonoční nádivka – recept
...5 vajec• 250 g vepřového uzeného masa (krkovice, koleno, plec), možno použít i vařené maso• 150 ml mléka•...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...Pro přípravu sulcu budete potřebovat 1 vepřové koleno, 3 vepřové nožičky, cibuli, 3 ks bobkového listu, ... pod studenou vodou a kůži zbavíme štětin. Pak koleno a nožičky spaříme horkou vodou a můžeme na další ... vaření můžeme sítkem sbírat vzniklé usazeniny. Koleno a nožičky vaříme několik hodin a v mezičase si ... dlouho, dokud nebudeme s výsledkem spokojení. Pak koleno a nožičky vyndáme a vývar přecedíme. Kdo chce...
Pečené koleno podle Pohlreicha
...všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pivě si určitě oblíbíte...
Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Francouzské brambory
...a uzenkami Suroviny: 2 lžíce olivového oleje, 6 uzenek, 6 vařených brambor, 350 g pórku, 1 lžíce...
Řízky z uzené krkovice
Řízky z uzené krkovice podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale mohly by vám chutnat i s domácím bramborovým salátem....
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně chu...
Vařené krevety se zázvorem
Vařené krevety se zázvorem můžeme podávat jako výborný předkrm. Jako hlavní jídlo chutnají nejlépe s vařenou rýží. Krevet...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
Uzení pokrmům, ať již masu, klobáskám, rybám, ale i sýrům, zelenině, houbám, a dokonce i mandlím propůjčuje naprosto unik...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Vařené kuře v kabátku
Vařené kuře v kabátku je jedna z možností, jak menší kuře připravit. Jako přílohu přidáme dip podle chuti a čerstvý zelen...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Vařené brambory s brynzou
Vařené brambory s brynzou, to je prosté jídlo, ke kterému nepotřebujete kromě brambor a brynzy téměř nic jiného. Ale poc...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
Vaření je zábava a na zimu se většina z nás zavírá v kuchyni, z níž vycházejí úžasná jídla, která ocení celá rodina. Peče...
Top recepty na velikonoční nádivky
Co by byly Velikonoce bez tradiční nádivky! Tento typ pokrmů se stal módním přibližně v 16. století v Anglii a princip na...
Vařené brambory s křenovou omáčkou
Vařené brambory s křenovou omáčkou jsou jednoduchým a lehkým jídlem. A opravdu si pochutnáte....
Zelňačka
Zelňačka je polévka plná vitamínů a bílkovin. Je pikantní a můžeme ji podávat jako samostatný chod....
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Plněná vepřová plec
Co si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory. ...
Šunkofleky
Šunkofleky jsou dávno oblíbené jídlo pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Můžeme je doplnit naloženou okurkou, nebo sa...
Dušené kedlubny s uzeným masem
Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale ne...
Sulc
...nasypeme bobkový list. Přidáme vepřové nožičky a koleno. Naplníme vodou. Vaříme do totálního změknutí....
Bílá fazolová polévka s uzeným masem
Bílá fazolová polévka s uzeným masem je vydatné a chutné jídlo. Můžeme recept klidně obměnit přidáním rajčat, cuket nebo ...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Křenová omáčka
Křenová omáčka a její recept se výborně hodí například jako příloha k masům, jako je uzené maso nebo vařené hovězí maso....
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci Jsou jedním z těch jídel, kde se spousta báječných chutí spojí v jednu božsk...
Melasou glazovaná šunka
Melasou glazovaná šunka je maso, kterému neodoláte. Grilovaná kůrka z melasy z něj udělá delikatesu. V misce dobře pro...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem
Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci....
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Opečené brambory se zeleninou a šunkovým kolenem
Vaření je zábavné. Není potřeba vynaložit velké úsilí, aby byl výsledek skvělý....
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem
Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem si můžeme uvařit jako lehký oběd a nemusíme mít výčitky svědomí. ...
Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Vyzkoušejte žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd....
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....
Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí
Vaření je skvělá věc. Ideální je, když za málo času, uvaříme dobré a chutné jídlo. Zapečené těstoviny se smetanou a brok...
Zapečená cuketa se zeleninou a uzeným tofu
Letní zeleninové jídlo, které můžete servírovat samostatně nebo s bramborami. ...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem je báječnou lehkou večeří. Přidejte k ní čerstvé pečivo nebo topinku....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Uzene koleno vařene v cocacole recepty