Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Vaření v páře je snadné, rychlé, ale především zdravé
...s hotovými jídly při vyndavání z hrnce, pozor na opaření Jestliže vaříte pro jednoho či pro dva,...
Tepelná úprava potravin
Tepelnou úpravou potravin, což je vaření v páře, vaření ve vodě, opékání, pečení, dušení, grilování, blanšírování, smažen...
Vařené krevety se zázvorem
Vařené krevety se zázvorem můžeme podávat jako výborný předkrm. Jako hlavní jídlo chutnají nejlépe s vařenou rýží. Krevet...
Vařené kuře v kabátku
Vařené kuře v kabátku je jedna z možností, jak menší kuře připravit. Jako přílohu přidáme dip podle chuti a čerstvý zelen...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Zchlaďte se v tropických letních dnech ochlazujícími jin potravinami…
V tropickém létě se naše tělo musí vypořádat s vysokými teplotami, pokud tělu přidáte práci a budete konzumovat “zahřívaj...
Jak zacházet s vejci?
Nevařte chladná vejceVajíčka, která se chystáte uvařit, je nejprve třeba vyndat z ledničky a to nejlépe i o několik hodin...
Vařené brambory s brynzou
Vařené brambory s brynzou, to je prosté jídlo, ke kterému nepotřebujete kromě brambor a brynzy téměř nic jiného. Ale poc...
Vařené brambory s křenovou omáčkou
Vařené brambory s křenovou omáčkou jsou jednoduchým a lehkým jídlem. A opravdu si pochutnáte....
Listový salát s brokolicí a mrkví
Zdravý a chutný salát z čerstvých zelených lístků a zeleniny vařené v páře. Díky takové úpravě je salát vydatný a plný vi...
Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?
Ještě docela nedávno to byla pro nás málo dostupná a tak trochu exotická pochoutka. Dnes už je dostaneme každý rok běžně...
Tafelspitz: rakouská specialita, kterou miloval sám císař
Vařené hovězí maso se spoustou příloh, to je tradiční rakouský pokrm Tafelspitz. Tato lahůdka se připravuje z hovězího za...
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Karbanátky na pivě
Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není š...
Smetanová omáčka s brokolicí
Smetanová omáčka s brokolicí se báječně hodí na těstoviny. Stejně tak ale k ní můžeme podávat vařené brambory nebo housko...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Tepelná úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů zeleniny se může dost p...
Syndrom čínské restaurace – o co jde a jak mu předejít?
Čínskou kuchyni si po světě oblíbila nejpočetnější množina strávníků. Objednám si „čínu“ zní úplně stejně často v Peru ja...
Kuřecí prsa zapečená s brokolicí
Kuřecí prsa zapečená s brokolicí voní sýrem a kořením. Přílohou mohou být vařené brambory polité rozpuštěným máslem....
Momo knedlíčky
Vypravte se doma do Himalájí s knedlíčky Momo. Pokud jste milovníci knedlíčků dělaných v páře tuto specialitu si nesmíte ...
Domácí seitan
Pokud jste přemýšleli o tom, jak si vydělat seitan sami doma, inspirujte se naším receptem. Seitan je velmi levný na příp...
Co jíst a pít v horkém létě?
Když rtuť na venkovním teploměru několik dní po sobě vystoupá k třiceti stupňům Celsia a výše, rychle zapomeneme na svíčk...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Květáková polévka s brokolicí
Květáková polévka s brokolicí je zdravá, nízkokalorická a velmi chuťově výrazná polévka. Je sytá a klidně nahradí lehkou ...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Pomazánka z kuřecího masa
Pomazánka z kuřecího masa se hodí na topinky, na chlebíčky, na jednohubky. Je to skvělý způsob jak využít zbylé pečené ne...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařenin...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je polévka pro opravdové labužníky. Lahodná a krémová, a můžeme k ní podávat třeba chlebo...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Ořechové rohlíčky
Ořechové rohlíčky jsou jen zdánlivě podobné rohlíčkům vanilkovým. Hlavní přísada, což jsou ořechy jim totiž dodá zcela j...
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Domácí kremrole
Jednoduchý a rychle připravený moučník jsou domácí kremrole. Kromě uvedené náplně můžeme upečené kremrole naplnit třeba k...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Brokolice pro diabetiky
Brokolice pro diabetiky je rychle připravené a zdravé zeleninové jídlo. Můžeme ji doplnit vařenými brambory nebo kaší....
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Teriyaki tofu s brokolicí
Křupavé, svěží a vydatné jídlo v jemné omáčce. Perfektní veganská a bezlepková večeře plná vitamínů. Chutnat bude také ma...
Quinoa salát s batáty
Tento svěží quinoa salát kombinuje hlavní surovinu s baby špenátem, pečenými batáty, sušenými brusinkami a krémovými kost...
Kluci v akci zapečená brokolice recept
Toužíte jíst zdravě a zároveň mít po ruce nějaké mlsání u televize? Pak vsaďte na recept zapečenou brokolici!Jedni ji mil...
Brokolicová pomazánka
Zelenina brokolice má spoustu příznivců, ale děti mezi ně většinou nepatří. Zelené hlavičky brokolice malé strávníky čast...
Rychlé ovocné knedlíky bez lepku
Rychlé ovocné knedlíky bez lepku jsou krásně nadýchané a připravíte je snadno a rychle. Polité máslem a posypané tvarohem...
Pikantní příloha z brokolice
Pikantní příloha z brokolice je připravená během půl hodiny. Klidně si ji dejte jako samostatné jídlo. Jednoduché a výbor...
Dýňový džem
Dýňový džem podle našeho receptu na čerstvém pečivu a šálek čaje, to je báječná snídaně. A vůbec není těžké si ho doma uv...
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo...
Anglický pudink s kandovaným ovocem
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to,...
Kuře s jarním salátem
Kuře s jarním salátem je lehké a zdravé jídlo. Můžete je podávat třeba s čerstvým pečivem. Připravíme si zálivku n...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Pikantní kuřecí salát s kroupami
Pikantní kuřecí salát s kroupami je zdravé a rychle připravené jídlo, které můžeme podávat teplé i studené. Je to samosta...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevy...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Varene v paře recepty