Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Hrachová polévka se zeleninou
Tato varianta hráškové polévky je tentokrát se zeleninou, která do jídla dodá ještě víc vitaminů a zdravých látek. Recept...
Vaříme pro děti: Tipy na nové recepty, které zachutnají každému dítěti
Už vás nebaví stále dokola dítěti ke svačině podávat rohlík nebo banán? Připravili jsme pro vás několik chutných a jednod...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Těstoviny Fregola se zeleným hráškem a Ricottou
Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná...
Špagety s masovými koulemi
Špagety s masovými koulemi v rajské omáčce, to je už téměř klasika. Oblíbené jídlo jak dětmi tak dospělými. Špagety uv...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Jak vařit špagety
Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejmě proto, že jejich přípravu zvládne i naprostý kuchařský ...
Top veganské podzimní recepty
Venku se zřetelně ochlazuje a s chladnějším počasím přichází i změna jídelníčku. Místo ochlazujících pokrmů, které domino...
Jarní losos s mátou
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo baz...
Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i veče...
Polévka s fenyklem a rybími nočky
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka ...
Top 10 zeleninových jídel
Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Zelenina obsahuje vitamíny, vlákninu, ...
Velikonoční tvoření
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. My se ale dnes podíváme na nen...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....
Drůbeží polévka s krupicovými nočky
Drůbeží polévka s krupicovými nočky a se zeleninou báječně voní a zahřeje nás v období nečasu. A také si chutně doplníme...
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Luštěniny
Luštěniny se v našem jídelníčku neobjevují příliš často, přitom existuje mnoho vynikajících druhů a receptů na jejich pří...
Dršťková polévka
Další dršťková polévka a osvědčený recept na ni. Dršťková polévka je v našich krajích evergreenem, a proto vybírejte rece...
Fazolová polévka se zeleninou
Recept na super jídlo, to je fazolová polévka se zeleninou, v níž se snoubí pořádná zemitost, vyjádřená sytostí této polé...
Fazolová polévka s rajčaty
Troše mexického závanu v podobě fazolové polévky s rajčaty nikdo neodolá. Fazolová polévka s rajčaty a její recept najdet...
Jak na domácí aspik
Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...
Víte jak na blanšírování nebo pošírování?
Vaříte rádi? Většina žen musí vařit pro své drahé polovičky nebo pro děti. Jelikož připravují jídlo skoro denně, stane se...
Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem jsou známé a oblíbené jídlo z těstovin. Jednoduchá příprava a báječná chuť z nich dělá dobrou volbu pro...
Italská plněná cuketa
Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si s...
Dýňové risotto z Farro s kapustou
Dýňové risotto z Farro s kapustou je neobvyklé, protože není z rýže, ale z Farro, což jsou zrnka určitých druhů pšenice....
Kuře v omáčce s knedlíky
Kuře v omáčce s knedlíky je chutné a syté jídlo pro děti i dospělé. Nadýchaný a lehoučký domácí knedlík jistě všichni uví...
Rýžová kaše s hruškami a medem
Rýžová kaše s hruškami a medem bude chutnat především dětem a těm dospělým, co mají rádi sladká jídla. Nahradí nám celé ...
Česnečka
Česnečka je česká tradiční polévka, která nejenže skvěle chutná, ale je vhodná i pro léčbu nachlazení nebo kocoviny. C...
Koprová omáčka
Koprová omáčka se šlehačkou a čerstvým koprem. Vynikající přílohou, který chutná s touto omáčkou jsou brambory. Omy...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Bezinkový likér
Bezinková šťáva je plná zdraví prospěšných látek. Naše babička říkala, že jedna sklenička bezinkového likéru denně před s...
Dýňová polévka
Lahodná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány. Oloupeme a nakrájíme cibuli a osmahneme. Nařežeme dýni na kostky a...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Bramborová polévka s vejci (kulajda)
Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené...
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými kru...
Flambované kuře s chřestem
Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nez...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahr...
Kuřecí chilli s papričkami chipotle
Kuřecí chilli s papričkami chipotle je pikantní husté jídlo které vás nadchne svou jedinečnou chutí. Trochu exotiky v naš...
Dýňová marmeláda
Dýňová marmeláda je skvělou pochoutkou, která díky použitým přílohám může mít pokaždé jinou chuť. Místo citronů můžeme po...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobr...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Varime v termomixu recepty