Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Jak vařit rýži
Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tím, jak ji správně vařit, by se mohlo zdát naprosto...
Naučte své děti vařit - získají tak povědomí o zdravých potravinách...
Čím dříve začnete své děti učit základy vaření, tím dříve začnou získávat přehled v rozličných potravinách a budou pozděj...
Jak dlouho vařit taliány
Jak dlouho vařit taliány, to je otázka na místě. Nedovařený talián totiž není vůbec chutný a pokud ho jíte poprvé, může v...
Klobásy v listovém těstíčku
Čekáte návštěvu, připravujete pohoštění? Nechte se inspirovat a upečte si klobásky v listovém těstíčku. Servírovat je můž...
Klasické Chili Con Carne
Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem. Trouba musí bý...
Tipy a triky jak nakupovat, připravit a vařit chřest
Od dubna do konce června je chřestová sezona, a to znamená, že lze tuto skvělou zeleninu koupit v obchodech čerstvou. Čím...
Tipy jak vařit pod širým nebem
Pobyt na čerstvém vzduchu stimuluje imunitu a má pozitivní vliv na naše zdraví, ať už fyzické či duševní. V letních měsíc...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Rýže trochu jinak. Tipy jak ji vařit a recept na arabskou variantu
Je třetí nejčastěji pěstovanou plodinou na světě - rýže! Kolébkou této skvělé potraviny je Asie, kde ji dokázali pěstovat...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Jak vařit špagety
Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejmě proto, že jejich přípravu zvládne i naprostý kuchařský ...
Co znamená vařit sous vide a jak na to?
Výraz sous vide pochází z francouzštiny a v doslovném překladu znamená ve vakuu. A stejně tak je i příprava pokrmů podle ...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.
I když to zní dost zvláštně, někdy je lepší u některých druhů potravin zapomenout na jejich omývání tekoucí vodou před...
Očkování proti exotickým nemocem před cestou do zahraničí
Jestli se chystáte na exotickou dovolenou, měli byste zbystřit. Protože vedle super zážitků, fotek na chlubení kolegům v ...
Listový salát s brokolicí a mrkví
Zdravý a chutný salát z čerstvých zelených lístků a zeleniny vařené v páře. Díky takové úpravě je salát vydatný a plný vi...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Čokoládový krém do dortů
Čokoládový krém do dortů se hodí nejen na promazávání a zdobení dortů, ale i do ovocných pohárů se šlehačkou....
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Čokoládové košíčky s oříškovou náplní
Čokoládové košíčky s oříškovou náplní jsou pochoutkou pro všechny milovníky sladkostí. Luxusní maličkost ke kávě či čaji....
Kari kuře v kokosovém mléce
Toto kuře je hotové asi tak v 35 minutách. Když je hotovo, tak můžeme podávat s rýží nebo zeleninou. Tento recept je asi ...
Omáčka Alfredo na těstoviny
Alfredo omáčka je perfektním doplňkem k těstovinám, kuřecímu masu, bramborám nebo k jakémukoliv předkrmu, kterému chcete...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Čočkový salát s těstovinami
Vydatný čočkový salát je rychlý na přípravu a dobře vás zasytí. Pokud máte rádi klasickou tmavozelenou čočku, namočte ji ...
Jarní salát s vejci a zelenými lístky
Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby ...
Momo knedlíčky
Vypravte se doma do Himalájí s knedlíčky Momo. Pokud jste milovníci knedlíčků dělaných v páře tuto specialitu si nesmíte ...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Houbová polévka z lišek obecných
Pochutnejte si na smetanové polévce z kulinářsky velmi ceněné houby. Lišky obecné se vyznačují jemnou štiplavou a pepřovo...
Tzaziki s bramborami jako salát
Bramborový salát je už trochu profláknuté jídlo. Při vyřčení jména tohoto pokrmu se každému rozzáří oči a každý jej zná. ...
Kluci v akci zapečená brokolice recept
Toužíte jíst zdravě a zároveň mít po ruce nějaké mlsání u televize? Pak vsaďte na recept zapečenou brokolici!Jedni ji mil...
Rizoto se zeleným chřestem
Chřest má sezónu na jaře, a protože je tahle křehká zelenina velmi chutná a navíc zdraví prospěšná, neměli bychom ji v jí...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Domácí vanilková zmrzlina
Zmrzlina je symbolem léta a na pochoutku v kornoutu se dá nalákat nemálo znát alespoň jednou. Přes exotické příchuti stál...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
RAW jahodový dort
Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a ...
Tuťáková Poke Bowl Ahi
Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin...
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je vláčná a jemná. Zkuste ji tentokrát místo té klasické. Je to příjemná změna....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Varit klobasky pred uzrnim recepty