Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Mořidlo s červeným vínem
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště...
Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.
I když to zní dost zvláštně, někdy je lepší u některých druhů potravin zapomenout na jejich omývání tekoucí vodou před...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...
Králík na smetaně
Králík na smetaně s houskovým knedlíkem je pochoutka pro labužníky. Připravte toto sváteční jídlo třeba k nedělnímu obědu...
Vegetariánské rizoto
Kdo má rád zeleninu, rýži a dobré koření, ten si pochutná na vegetariánském rizotu....
Cuketové rolky se sýrem a rajčaty.
Rychlé zeleninové rolky můžeme podávat jako hlavní chod doplněný pečeným bramborem nebo rýží. Aby pokrm lahodil i oku, je...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Pravý hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to po...
Je libo šampaňské a kaviár?
.... Je nejdražžší, nejchutnější a největší. Má velká pevná, světlá a pružná zrnka bez zápachu. Jeho ... z jiker divokého lososa z Tichého oceánu. Má velká pružná světle oranžová zrna a je velmi málo slaný...
Raw mungo salát s mátou a koriandrem
Velmi zdravý recept bohatý na mnoho důležitých vitamínů, minerálů, omega 3 a omega 6 nenasycených mastných kyselin a půso...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Rozhovor o jídle s Vendulou Krejčovou moderátorkou Objektivu nejen o exotickém jídlu jako jsou Cvrčci
...hostíte své přátele nejraději? Vařím často, jsme velká rodina. Děti mají rády svá oblíbená jídla, takže ... a krysy. Ano, třeba v takovém Vietnamu je krysa velká pochoutka. Pro jistotu jsem tam vynechávala maso...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
...Tepelná úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů ... ten který druh zeleniny obsahuje. A to je jistě velká škoda. Špatnou tepelnou úpravou také mnohé druhy...
Vegetariánské Arancini - Italské rizoto kuličky
Veganské arancini (italské rýžové kuličky) se připravují ze studeného rizota stočeného do kuliček, namočeného do strouhan...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
...skořicí. Jablečný koláč Když se urodí příliš velká sezóna jablek je potřeba je efektivně zpracovat. ... chcete mít určitý počet porcí, musíte vědět, jak velká je vaše forma. Standardní koláčové formy, které...
Ano, šéfe
...pozornost a najít takového člověka je samo o sobě velká výhra. A když je to člověk, který bez nadsázky...
Zázrak přírody – chia semínka
...protože jsou zázrakem přírody. Skrývá se v nich velká síla, o které byste měli vědět něco víc. Co...
Plněné zeleninové kroužky
Plněné zeleninové kroužky připravíte během pár minut. Může to být rychlá svačina nebo snídaně. Nemáte-li zrovna sýr, stej...
Pikantní marocký mrkvový salát
...mandlí musí být na středně vysokém ohni umístěna velká pánev. Přilijeme do ní olej a do něho nasypeme...
Polopatě
...informace, které získáváme v tomto pořadu. Velká, řekněme móda, dnes je, využívat netradičně...
Top 10 jedlých hub
...klobouk, který málokdy červiví, což je jeho velká výhoda. Jeho uplatnění v kuchyni je velké. Patří...
Kulaté bramborové knedlíky
...bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám,...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Rajčata plněná kuskusem
Rajčata plněná kuskusem podáváme jako předkrm. Kromě toho jsou dobrá i jako lehká večeře, nebo rychlé pohoštění pro host...
Italská polévka minestrone
...jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polévka". Je hustá, sytá a můžeme ji obměňovat...
Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Rychlé krevety se špagetami
Rychlé krevety se špagetami připravíme snadno a rychle jako lehkou a chutnou večeři nebo oběd. Vůně a chuť estragonu, ba...
Letní pizza s cuketou
Letní pizza s cuketou je lehké vegetariánské jídlo. Vhodné třeba jako odpolední svačinka, nebo lehká večeře. Do velké ...
Dýňový koláč
Výborný a netradiční koláč na kterém si pochutnáte. Po nakrájení ho můžete ozdobit kopečkem šlehačky a kouskem čerstvého ...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu jsou pikantní a s čerstvým chlebem budou výbornou večeří. Také jako pohoštění pro hosty, třeba s vychlaz...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Plněné papriky
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i ...
Čapátí
Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používa...
Kuřecí játra na cibulce
Kuřecí játra na cibulce jsou nejlepší s dušenou rýží nebo s vařenými brambory. Je to rychlé a snadné jídlo které může ch...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Brokolicová polévka se smetanou a chlebovými krutonky
Brokolicová polévka nás příjemně zahřeje. Chuť polévky zjemní smetana. ...
Hrachová polévka ze žlutého hrachu
Hrachová polévka ze žlutého hrachu nás krásně zasytí a zahřeje. Můžeme k ní podávat na kostičky nakrájenou a osmaženou sl...
Míchaná vajíčka s červenou paprikou a jarní cibulkou
Míchaná vajíčka s červenou paprikou a jarní cibulkou uvaříte během chviličky a spolu s pečivem máte jednoduchou a levnou ...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Hrachová polévka s mátou
Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tv...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Velká trubička recepty