Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Vynikající řecká kuchyně, ta jen tak člověka neomrzí
...Velice známé jsou také Dolmades – vinné listy plněné mletým masem a rýží, ty vyzkoušejte raději...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Vinné cukroví
Vinné cukroví můžeme upéct třeba o vánocích. Ale jako jemné, rychlé sušenky ke kávě, se nám bude určitě hodit i jindy, že...
Krevety ve vinné omáčce s nudlemi
Krevety ve vinné omáčce s nudlemi jsou snadno a rychle připravené, kopr jim dodá nečekanou, ale výbornou chuť....
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Kvašáky
Kvašáky jsou pikantní a rychlou variantou nakládaných okurek. Použijte na ně přerostlé okurky nakládačky....
Kvašáky
...Okurky důkladně omyjeme. Stejně tak i vinné listy, snítky kopru a kořen křenu. Křen nakrájíme na ... prokládáme je kolečky křenu, koprem a vinnými listy. Připravíme si silný solný roztok a zalijeme...
Vinný střik se Sprite a mátou
Vinný střik se Sprite a mátou je osvěžující, trochu jiný nápoj, než známé klasické vinné střiky. Rozhodně mu Sprite, což ...
S burčákem se neťuká!
Jak by vám řekl každý milovník a znalec vín, s burčákem se opravdu neťuká, s tím se začíná podle vinařů až u mladých vín...
A je tu zase burčák. Tak jako každý rok.
Burčáková sezóna je tady. Jako každý rok, od 1. srpna do konce listopadu dozrávají postupně různé odrůdy vinné révy, a ta...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Pampeliška lékařská - zlato našich luk pro pevné zdraví…
...můžete sbírat tuto nedoceněnou rostlinu. Čerstvé listy pampelišky jsou na jaře zásobárnou vitamínů, ... rozkvětem, v době květu jsou potom používány i listy a květy. Pampeliška pročistí váš organismus...
Celoroční dostupnost listové zeleniny je nedostižnou výhodou
...dneska v obchodech můžete koupit čínské zelí nebo listy pak-choi, které jsou už běžně k dostání. Špenát ... čerstvý špenát by po celý rok neměl být problém. Listy by měly být svěží a zelené. Pokud řapíky nejsou...
Mangold na kari
...ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. Listy mangoldu přidávám do salátu, do polévek nebo je...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...Například čerstvý tymián a sušené bobkové listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí...
Medvědí česnek: oblíbená jarní bylinka, která prospívá zdraví a obohatí kuchyni
...potoků nebo na úpatích svahů. Jeho krásně zelené listy na jaře zdobí probouzející se les v době než ... období zelené rostliny a dobře věděli proč. Listy medvědího česneku jsou totiž nabité nejen...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
...částí. V případě černého bezu jsou to květy, listy, plody a dokonce i kůra a kořen. Výborný je sirup ... vody, případně do vody s bublinkami. Také listy černého bezu jsou léčivé Také listy černého bezu...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Ragú z hovězích žeber
...nasekaný rozmarýn, oregano, tymián a bobkové listy. Do toho všeho vložíme opečená žebra a zalijeme ... Pak maso a kosti vyjmeme a odstraníme bobkové listy. Zeleninu v hrnci částečně rozmixujeme ponorným...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
...krátce orestujeme. Přidáme do pánve bobkové listy a krůtí roládu a vše zalijeme vínem a vývarem. ... vývarem rozšleháme na hladkou omáčku. Bobkové listy před tím odstraníme. Moukou rozmíchanou v trošce...
Kuřecí tortilla
...troubě. Pak je potřeme kečupem, poklademe listy zeleného salátu, potřeme omáčkou a posypeme...
Sýrová roláda se šunkou
...na něj položíme plátky šunky a podušené špenátové listy. Pak toustový chleba pevně svineme do rolády,...
Plněný pita chléb
...salát omyjeme, osušíme a rozebereme na jednotlivé listy. Chlebové placky lehce potřeme olivovým olejem ... rozkrojíme, vnitřek potřeme máslem a vyplníme listy zeleného salátu a nakrájenou zeleninou. Opepříme...
Lahodný těstovinový salát se špenátem
Máte rádi posezení s přáteli? Připravte jim těstovinový salát se špenátem. Určitě si pochutnají a strávíte příjemný večer...
Cizrna se sušenými rajčátky (špenátem)
Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji. Podáváme ji samosta...
Kapustové závitky
...či večeři. Místo kapustových listů můžeme použít listy zelné a jen je trochu déle podusíme...
Kuře a la bažant
Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: F...
Zelné závitky
Zelné závitky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Tohle jídlo můžete nabídnout i diabetikům....
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Cannelloni plněné ricottou a cuketou
Plněné cannelloni je tradiční italská těstovina, která se nejčastěji plní a zapéká podobně jako lasagne. Tyto atypicky ve...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Pečené artyčoky v troubě
Sezona artyčoků je tu a nastal čas objevit kouzlo artyčoku. Tento perfektní předkrm z Jižní Itálie, je velmi rychlý na př...
Pastinákový krém
Dokonalá symfonie chutí odehrávající se na talíři. Tento velmi jemný a sytý pastinákový krém připravíte za několik minut ...
Květáková curry polévka
Užijte si letošní květákovou sezónu a připravte si doma tuto jednoduchou curry polévku, která vás příjemně zahřeje....
Quinoa karbanátky
Tyto vegetariánské karbanátky jsou velmi chutné a snadno se připravují, navíc s čerstvým pestem a kozím sýrem chutnají sk...
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si vybereme něj...
Hrachová kaše od Pohlreicha
Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni post...
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je pikantní pochoutka, rychlé pohoštění a můžete si ho připravit i nějaký čas předem. Tedy spíš musíte...
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Zelný salát s dresingem
Zelný salát s dresingem je vitamínová bomba. A v zimních sychravých měsících potřebujeme vitamíny všichni. Zelené bylinky...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Ředkvičková polévka s mátou
Ředkvičky jsou skvělá zelenina, protože jsou nejen zdravé, ale také snadno dostupné. Sezóna ředkviček je od jara do podzi...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vinne listy recepty