Sirup z bezinkových květů
Sirup z bezinkových květů vám ve sterilizovaných lahvích uložených v chladnu vydrží i několik týdnů. ...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Bezmasé řízky z květů? Vyzkoušejte kosmatice!
Řízky jsou v našich končinách velmi populární pokrm a prim hraje zejména jejich vepřová a kuřecí varianta. Smažit se dá i...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
...Doporučená cena: 189 Kč K dispozici na www.osobnivinoteka...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Svařené víno s pomerančem
Svařené víno s pomerančem je jeden z mnoha receptů na tento klasický horký nápoj, který my dospělí oceníme hlavně v tom ...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Brusinkové čatní
Anglicky se omáčce, která zvýrazní chuť pokrmů, přezdívá chutney. V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadl...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Víte, jak pít správně víno?
...a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Pokud si chcete víno pořádně vychutnat, je...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
...Více produktů najdete na stránkách vinoadestilaty.cz...
Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Smažené cuketové květy
Pokud pěstujete na zahradě cukety a je vám jasné, že letos už nedozrají, můžete si z květů připravit pochoutku....
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Domácí svařené víno jako z vánočního trhu
Zimní období máme spojené nejen s vánočními svátky, ale také se spoustou dobrého jídla a pití. Kromě cukroví a bramborové...
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
Tradice svatomartinských hodů je stará několik století a pečené husy se podávají ve svátek oblíbeného světce dodnes. Přin...
Dýňové chutney
Dýňové chutney je v podstatě hustá pikantní omáčka, která se požívá k dochucení různých pokrmů. Má svůj původ v Indii, kd...
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Bezinkový sirup
Bez sirupu z bezu černého se neobejdu. Každý rok v červnu vyrážím do přírody “na lov” bílých velkých květů, z nichž doma ...
Netřeba po příbuzných střílet. Šumivé víno odšpuntujte pomalu
Tři, dva, jedna, šťastný Nový… A nic! Máloco dokáže překazit silvestrovské půlnoční veselí tak, jako zaseknutý špunt láhv...
Bezový sirup pro nápoj Hugo
Jakmile v přírodě rozkvetou krémově zbarvené květy černého bezu, brzy se po nich zapráší. Z bezinkových květů se totiž př...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Šodó
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buch...
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella jsou vynikající jako předkrm. Podáváme je teplé, můžeme k nim servírovat zel...
Limonáda s levandulí
Limonáda s levandulí je osvěžující a aromatický nápoj. Podáváme ji dobře vychlazenou a s ledem. V hrnci přivedeme vodu...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Lišky na smetaně
Chcete-li si připravit v letní houbařské sezóně houbovou omáčku, zkuste třeba tento vyzkoušený recept. Lišky na smetaně...
Dýňová polévka
Tento skvělý recept na Dýňovou polévku k podzimnímu zahřátí sestavil šéfkuchař Juraj Dohňanský k příležitosti Sodexo kuch...
Jogurtová marináda
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému m...
Grilovaná kuřecí křidélka
Grilovaná kuřecí křidélka můžete doplnit grilovanou zeleninou (rajčata, papriky, lilek apod.). Hodí se k nim i jogurtový...
Bezinkový sirup
Bezinkový sirup velmi jednoduše připravíme doma. Uložíme ho do chladna a můžeme mít denně voňavou a lahodnou limonádu....
Bezinková polévka
Z květů bezinek se připravuje sirup, ocet, kosmatice a ze zralých plodů můžeme připravit třeba polévku. Vyzkoušejte letní...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Pampeliškový sirup
Na jaře se louky zbarví do žluta, protože kvete Smetánka lékařská, lidově zvaná pampeliška. Tahle kytka s jasně žlutými k...
Mimosa
Alkoholický koktejl Mimosa je velmi oblíbený letní drink, jehož základ tvoří pomerančový džus, šampaňské či sekt nebo pro...
Čaj proti nadýmání
Plynatost a nadmuté břicho umí být pěkně nepříjemné a člověk se díky nim může dostat do svízelných situací. Ať už je plyn...
Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami
Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami je lehké a chutné jídlo, vhodné na náš stůl po celý rok. Jeho příprava je nenáročná, ...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Cibulačka
Máte rádi cibulačku? Je to výborná polévka. Zvláště v chladnějším ročním období zahřeje....
Tvarohová pomazánka s česnekem a sýrem
Pomazánka s tvarohem, česnekem a sýrem je výborný tip na odpolední svačinku. Můžeme si ji vzít i na první jarní výlet. ...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Vepřová pečeně na jablkách
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo brambo...
Řezy z hroznového vína
Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , a...
Špagety s pikantní omáčkou
Špagety s pikantní omáčkou je jídlo vonící česnekem a rajčaty. Skoro jako v Itálii....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vino z lipového květu recepty