Wok marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Wok marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Wok marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Wok marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Grilovaná hovězí pečínka
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaná hovězí pečínka

...opečenými v troubě nebo s bramborovou kaší. Volba přílohy už je na vás. Zelenou cibulku, ... jablečný džus rozmixujeme v mixéru na hrubší směs. Postupně k ní přidáme i olej. 1 1/2 hrnku této ... sáček uzavřeme a maso v marinádě důkladně obalíme.Sáček s masem a také zbylou marinádu v misce ... necháme přes noc v ledničce. Papriku rozkrojenou na polovinu a zbavenou ... straně v grilu předehřátém na střední teplotu. Marinované hovězí maso položíme na grilovací ... 4 až 6 minut po každé straně při střední teplotě. Během posledních minut maso znovu potřeme ... zbývající marinádou. Hotové maso nakrájíme přes vlákno na tenčí...

Thajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Thajský hovězí guláš

...populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno ... thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi ... hovězí maso nakrájené na větší kostky. Jakmile zhnědne, vyndáme ho z pánve a dáme ... stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu ... a nakrájenou citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně ... nerozvoní. Pak přidáme kokosové mléko a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso ... a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li ... třeba, podlijeme trochou vody. Těsně před koncem vaření do pokrmu přidáme ... pokrájené fazolové lusky, prohřejeme je a jídlo odstavíme z plotny...

Pšeničné klíčky, zázrak na našem talíři
Uložit recept!
článek
článek

Pšeničné klíčky, zázrak na našem talíři

...uspěchané době se málo věnujeme svému jídelníčku. V práci se stravujeme v jídelnách, restauracích ... nebo si ohříváme jídlo z předchozího dne. Svačinu většinou odbudeme a po práci už zase ... někam spěcháme, večer něco hladoví zhltneme. Pak pěkně „namasírovaní“ komerčními reklamami ... abychom se o náš organismus trochu „postarali“. Přitom dostat do těla všechny potřebné minerály a ... cestou z přírodních zdrojů není zas tak složité. Existuje několik tzv. super potravin, které ... dokážou doplnit náš deficit. Patří sem například ořechy, bylinky, lahůdkové ... droždí, semínka, melasa a klíčky. V tomto článku se zaměříme na pšeničné klíčky, ... nutričním pokladem a stačí jich sníst opravdu málo. Proč pšeničné klíčky? Naklíčená pšenice, je ... a minerály nezbytnými k fungování našeho organismu. 100g klíčků obsahuje přibližně 80mg vápníku, 30mg ... vitaminu C, 8mg želena a 3g vlákniny. Dále se tam najdou minerály jako je hořčík, ... molybden, a z vitamínů je to B1, B2, B3, B6, a B9. Nutriční hodnoty (ve 100g klíčků): 47g sacharidů, ... než 30% esenciálních aminokyselin pšeničného zrna. Když to shrneme, tak přibližně 10 polévkových ... cholesterolu, prevenci diabetu a zlepšení trávení. Jistě by se našlo mnoho dalších pozitivních ... účinků. Pšeničné klíčky jsou dokonce dobré pro těhotné a ... v klíčkách mají pozitivní vliv na vývoj mozku dětí. Jak na to? Nejlepší je si koupit BIO pšenici, ... kterou seženete ve zdravých výživách. K tomu budete ještě potřebovat klíčící misku – ... nejlépe vyhovovat (koupíte v domácích potřebách). No a pak postupujete podle návodu ke klíčení. ... zalijete vodou tak, aby zrna byla trochu potopena. Necháte jeden den stát a poté vodu slijete. Dáte ... ale už těsně k zrnům a necháte klíčit cca 3dny. Každý den vodu aspoň jednou vyměníte. Vypadá to ... na postup si zvyknete a zjistíte, že to je hračka. Klíčky pak můžete snídat na sladko s medem, ... nasypat na chleba, k večeři třeba přidat do salátu. Dobrou chuť...

Silný hovězí vývar je všelék
Uložit recept!
článek
článek

Silný hovězí vývar je všelék

...na posilování imunity a na to jak zůstat zdraví. Troufneme si však tvrdit, že bez hovězího vývaru ... se při této snaze prostě neobejdete. Nejenže při sychravém podzimním počasí zahřeje a ... vitaminů, které prospívají všem věkovým kategoriím. Zde přinášíme pár rad a tipů, které možná neznáte.   Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není ... vzhledem k tomu, jak „slovutně“ toto sousloví zní. Jistě jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o ... vývar, a možná máte obavy, abyste to zvládli také. S trochou péče se vám to jistě podaří.Vydatný, ... protože dlouhým vařením spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra ... žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium, které vedle čerstvosti na maso ... je skutečnost, že maso by nemělo být moc tučné. To aby tuk, který zčásti zůstane ve vývaru, ... nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného ... pomalým vařením, či lépe a přesněji táhnutím. Tento způsob přípravy znamená, že voda pouze ... objeví bublinka a budoucí vývar se nepatrně chvěje. Pokud se nám vývar již zakalil, vyšleháme z ... zahřejeme, aby se bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe nasaje veškerou „nečistotu“ ... mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar zchladit, ... sebrat přebytečný tuk a dát vývar znovu ohřát. Přitom do něj zašlehat dva bílky a nechat přejít ... varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé barvy ... potřebnou barvu, kterou předá vašemu super vývaru. Pár netradičních rad nakonec Chcete-li chuť ... přidejte do něj několik kapek citronové šťávy. Neotřelé, ale perfektně to funguje. Pokud jste se ... použijte spíše než kuřecí maso slepičí nebo krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to ... pro váš vývar plusové body. Kuřecí vývar potom bude krásně čirý, s bohatou ... vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na ... podlévání masa. Ten připravujte naprosto jednoduše ze zbytků ... zeleniny. Dřevnaté stonky, zelené listy a hlavně košťály ... umyjte a vyperte a udělejte z nich super vývar. V takto připraveném vývaru vařte rýži nebo ... brambory, nebo jím podlévejte maso.Zcela a úplně čistého vývaru dosáhneme ještě ... jednou skvělou vychytávkou. Ve vývaru povařte menší kousek jater nebo dvě ... malá rajčátka. Obě dvě suroviny totiž mají schopnost absorbovat ... různé nečistoty. U slepičího vývaru lze dosáhnout výraznější chuti ... přidáním jedné červené ostré feferonky. Na kocovinu ten nejlepší lék.Vývary z telecího ... i přes veškerou péči kalné a málo průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...

Kluci v akci hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci hovězí guláš

...sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí, ... této verze guláše patří, se začínají sbíhat sliny. K jeho přípravě se trochu netradičně nepoužije ... maso čerstvé, ale zavařené....

Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Marinované vepřové řízky pečené v troubě

...a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky nebo dušená rýže jsou ale také...

Marinované kuře
Uložit recept!
recepty
recepty

Marinované kuře

...vařené brambory, hranolky i bramborová kaše. Také s čerstvým zeleninovým salátem budou chutnat...

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo před pěti lety, se dnes vyvrací, a ... tak to je pořád dokola. Zde prostě a jednoduše platí zásada – nic se ... nesmí přehánět. No, a pokud se rozhodnete z jídelníčku maso jako ... dodají potřebné látky k jeho správnému fungování. Jelikož nedostatek některých látek, vitamínu a ... minerálů muže mít na naše zdraví fatální následky. Přes vypadávání vlasů, únavu, vyšší nemocnost, ... špatnou funkci srdce, ale i mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? ... je, že většinou kupujeme levnější, tučnější části. Tento živočišný tuk není pro naše tělo příliš ... zdravý. Snadno se totiž ukládá na stěny tepen a tím může ... způsobit jejich neprůchodnost. Proto s sebou nese vyšší riziko srdečních ... onemocnění. Všeobecně je také známo, že živočišné tuky ... zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat ... zdraví nebezpečné bakterie. Dříve to byla nemoc šílených krav, v dnešní době ... jde spíše o salmonelu nebo bakterii E. coli. Proto oblíbený tatarák je pro naše zdraví opravdu ... rizikový. A poslední co můžeme zmínit je nezdravé tepelné ... zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme ... budoucnu mohou způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso ... bílkovin, bez kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu, stavbě svalů, správném ... vývoji mozku, imunitního systému, apod. V tomto druhu masa najdeme také množství ... minerálních látek a vitamínu jako je např. vápník, hořčík, draslík, sodík, ale také vitamíny ... skupiny B a A. Nejlepší způsob přípravy je dušení, sou-vide, ... vaření nebo vaření v páře. Tím zachováme nejvíce živin...

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Uložit recept!
článek
článek

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.

...hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale ... proto, že na to potřebujeme poměrně hodně času. Sice nemusíme celou dobu stát u plotny, ale ... určitá kontrola je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se ... především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného vývaru ale patří i kosti, výborná je ... třeba oháňka. Maso a kosti vkládejte do studené vody. Kosti ... čtvrt hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je do studené ... vody společně s masem. Přidejte bobkový list, nové koření a pár kuliček ... černého pepře. Vodu přiveďte k varu, pak snižte teplotu tak, aby ... prudký var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což ... bílkoviny, naběračkou ji důsledně odstraňujte. Díky tomu bude polévka krásně čirá. Asi po půl ... hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se takto zvolna vaří ... (táhne) několik hodin. Ve druhé polovině vaření do polévky přidejte ... zeleninu. Co se týká kořenové zeleniny, tak ta tam ... rozhodně patří. Celer, petržel a mrkev, také menší cibule. U ... li jí hodně, získá vývar příliš nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se slupkou, ... kvůli zlatavé barvě polévky. Dále pokračujte v pomalém vaření a až zelenina ... změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, že se voda příliš vyvařila, ... klidně ji dolijte. Pozor, zase studenou. Zhruba po čtyřech hodinách od začátku vaření ... jemné síto, abyste získali zlatavou čirou tekutinu. Už ho nevařte, ochutnejte ho a podle chuti osolte ... a opepřete. Do hotového vývaru můžete přidat trochu nasekané ... zvlášť uvařené knedlíčky nebo nakrájenou zeleninu. Kvalitní vývar má na naše zdraví blahodárné ... účinky. Zahřeje, nasytí, zlepšuje náš spánek, pomáhá při ... nemocech, protože tělu dodává sílu a energii. Také má protizánětlivé účinky. Obsahuje spoustu ... vitamínů, minerálů, kolagen a jen málo kalorií. A pokud se povede, je hlavně velmi dobrý...

Marinované kuřecí řízky
Uložit recept!
recepty
recepty

Marinované kuřecí řízky

...nebo vařenými bramborami vykouzlíte skvělé jídlo. Doplnit ho můžete třeba salátem z čerstvé sezónní...

Smažené marinované tofu
Uložit recept!
recepty
recepty

Smažené marinované tofu

...tofu je výbornou náhradou klasického řízku. A určitě nejen pro vegetariány. Můžete ho...

Marinované pikantní krůtí řízky
Uložit recept!
recepty
recepty

Marinované pikantní krůtí řízky

...pikantní krůtí řízky třeba s bramborovým salátem. Nebo jen s čerstvě uvařenými bramborami politými ... rozpuštěným máslem. A co k tomu přidat ještě salát z čerstvé zeleniny...

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Uložit recept!
článek
článek

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child

...Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké gastronomie, ... ho stojí za to alespoň jednou za život vyzkoušet. A podzim a zima jsou ideálním obdobím, kdy se ... masa, které se pomalu vaří ve víně a vývaru. Ve světě tento výtečný pokrm proslavila především ... která se stala jednou z ikon americké gastronomie.  Pomalý způsob vaření byl populární už dávno ve ... středověku. V té době šlo o praktickou metodu, jak zpracovat ... kusy masa a zároveň zužitkovat dostupné suroviny. Recepty se v průběhu staletí vylepšovaly a my si ... až na menu špičkových francouzských restaurací. Lahůdka z regionu vína Jak název pokrmu ... regionu, kterému se historicky přezdívá Burgundsko. Oblast nese název podle germánských kmenů ... století osidlovali a dnes platí za mekku vinařství. Dnes je s turisticky oblíbeným regionem spojené ... i mnoho desítek kilometrů dlouhou vinnou stezku. Návštěvníci zde mohou ochutnat jedinečné druhy ... a hlavně si užívat jedinečnou gastronomii. Protože je Burgundsko úzce spjato s vinařstvím, ... konkrétně červené, nechybí ani ve slavném receptu. A není ho tam zrovna málo! Kdo se rozhodne pustit ... například stojí: "Pokrm lehce podlijte vínem". Tady se totiž nebude jen podlévat, ale maso se ve ... francouzské gastronomie, pochází z roku 1903. Předpis na delikátní pokrm sepsal ve své kuchařce ... popularizátor francouzské kuchyně August Escoffier. O světovou proslulost jídla se však postarala o ... desítek let později urostlá Američanka Julia Child. K francouzské kuchyni se Childová dostala během ... doprovázela svého manželka, amerického diplomata. Julie se v cizině dost nudila, až její zájem ... kuchyně a přístup místních obyvatel k jídlu. Rozhodla se proniknout do tajů francouzské ... na věhlasné kuchařské škole Le Cordon Bleu. Postarala se tím o pořádný poprask, ale vyplatilo ... se. Julia nalezla lásku k vaření a o svou vášeň pro ... dnes již nadčasovém díle Umění francouzské kuchyně. Na několika stech stránkách v angličtině popsala ... a zpřístupnila francouzské recepty Američanům. Julia se ve své rodné zemi stala celebritou, ... televizní hvězdou a popularizátorkou vaření vůbec. Kdo tuto slavnou dámu ještě nezná, může se o ... v životopisném dramatu  Julie a Julia z roku 2009. Slavnou kuchařku si v něm zahrála Meryl Streep. ... a bloggerku Julii ztvárnila Amy Adams.    ...

Asijská dieta
Uložit recept!
článek
článek

Asijská dieta

...kuchyně bez rafinovaných cukrů a nasycených olejů. Hlavním pokrmem je rýže a zase rýže, bílá i hnědá. Další surovinou je libové maso, ovšem v lehce ... nebo smažením, ale na co nejmenším množství tuku. A se vším se konzumují hlavně hromady zeleniny. ... jsou především zelený čaj nebo minerální vody. Můžeme si také všimnout, že většinou je jídlo ... misek, které jsou obyvykle zaplněné jen zpoloviny. Měli bychom mít totiž stále na paměti, že jídlo ... není jen nutnou potřebou k nasycení. Je to také způsob, jak spojit požitek z chutí a ... s uměním vařit zdravě a prospěšně pro naše tělo. Zde asi pramení tajemství asijské štíhlosti. ... zachovali co největší množství důležitých látek. Asijská kuchyně využívá mnoho pro ni ... připravená jídla byla pikantní, voňavá a chutná. Jednou z důležitých surovin pro asijskou kuchyni ... je zázvor. Používá se oloupaný a nastrouhaný nebo nasekaný ... kořen. Do polévek, které díky němu dostanou ten správný ... říz. Nebo k dušené zelenině, rybám či libovému masu. ... má také svou typickou nezaměnitelnou pikantní chuť. Čínské zelí je nám všem také dobře známé. Kromě ... čerstvé zeleniny, můžeme ho připravovat i dušením. Je mnohem jemnější a lépe stravitelné, než nám ... známé „naše“ odrůdy zelí. Čerstvý mladý pórek je snad tou nejdůležitější ... přísadou v asijské kuchyni. Lehce podušený a křupavý dodá každému jídlu, ať ... nebo jen dušená zelenina a rýže, tu správnou chuť. Sójové klíčky jsou stavebním kamenem v asijských ... kuchyních. Tenhle zásobník bílkovin je velkým přínosem pro ... naše tělo. V Asii je jedí s různými kořeněnými omáčkami nebo ... také s tvarohem. Také ředkvičky a ředkve, ať už červené, černé ... bílé, jsou častou ingrediencí v asijských pokrmech. Mají vysoký obsah vitamínu C a prokazatelně ... zlepšují trávení. Marinované se podávají třeba k suši nebo je ... nasekané připravujeme podušením na pánvi. I v asijské kuchyni se používá česnek, ale v ... mnohem menší míře, než například v Evropě. Asijské houby Enoki, Shimeji Brown a Shimeji ... odedávna používají v tradiční čínské medicíně. Nejspíš pro svůj velký obsah vitamínů a minerálů. ... nemocemi, podpoří tělo v boji s rakovinou. Také proto se možná velmi často používají jako ... kalorické, takže po nich opravdu nikdo nepřibere. Výhodou je, že se mohou jíst i v syrovém stavu. ... nichž některé jsou pro nás možná trochu neobvyklé. Například jsou to fazolové výhonky, mořské řasy, ... klíčky z fazolek mungo a mnoho a mnoho dalších. Jestli potřebujeme zhubnout nějaké to kilo a ... zeleninou, rýží na sto způsobů a libovými masy. Zkusme rozluštit tajemství šťavnatosti masových ... nejprve krátce vaříme a pak prudce upečeme. Zásobíme tělo vším potřebným a ještě si ... pochutnáme na exotických pokrmech. Dnes už potřebné ingredience dostaneme v našich ... obchodech snadno. A ta shozená kila budou k tomu bonusem navíc...

Marinované kuře a křupavé smažené knedlíky
Uložit recept!
recepty
recepty

Marinované kuře a křupavé smažené knedlíky

...kuře a křupavé smažené knedlíky je skvělý pokrm. Exotické koření s kuřecím masem a smažené ... knedlíčky je spojení, které si určitě oblíbíte. Kuře : Do mísy nasypeme koření Jerk, utřený ... kousky kuřete a důkladně je v této směsi obalíme. Mísu zakryjeme a maso v ní necháme uležet v ... ledničce přes noc. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pekáče ... a jakmile se rozpálí, vložíme do něj porce kuřete. Maso smažíme po každé straně přibližně 6 minut. ... pekáč do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Maso by již mělo být propečené. Nakrájenou ... smícháme ve velké míse s nasekaným koriandrem. Pekáč umístíme na mírně zahřáté plotně a ... kuřecí kousky z něho odstraníme na zvláštní talíř. Nyní si připravíme omáčku tak, že do pekáče ... pivo, přidáme kafírové listy a špetku skořice. Několik minut povaříme, nakonec za stálého ... míchání přidáme máslo. Kuřecí kousky promícháme se zeleninou, ... hotovou omáčkou a obložíme je smaženými knedlíky. Smažené knedlíky : Ve velké míse smícháme ... sodu, prášek do pečiva, mouku a kukuřičnou mouku. Přidáme studené máslo a rukama vypracujeme těsto. ... Nakonec přidáme mléko a důkladně promícháme. Vytvoříme z těsta 3 knedlíky. Ve vyšší pánvi ... asi 3 minuty po každé straně, až začnou hnědnout. Hotové knedlíky přidáme ke kuřeti a celé jídlo...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, ... aby bylo křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské ... trouby je delikátní zimní jídlo. Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, ... křehké a velmi chutné. Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a ... sytá. A dnes vám prozradíme všechna tajemství, abyste ... ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou hluboké a ... přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná způsobem vaření (nápověda: opékání ... masa) a výběrem ingrediencí pro chuťový základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte ... Zhnědnutí masa dodá masu hloubku a komplexnost. Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc ... plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ... ještě více zvýrazní. Posilovače chuti: Kromě karamelizovaných ... rajčatový protlak, červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: Například čerstvý tymián a ... sušené bobkové listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí ... při teplotě 325 °C po dobu 1 hodiny a 45 minut. To umožní propojení všech chutí a poskytne ... masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit ... troubě) a pak ho vařit v troubě asi 2 hodiny. Holandská trouba opravdu dobře udržuje teplo, ... jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití holandské trouby vytváří ... nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské ... po uvaření všech chuťových přísad v jednom hrnci. Stejné hloubky a komplexnosti chuti prostě ... například do klasického neboli pomalého hrnce. Za druhé, pečení guláše v troubě po dobu asi 2 ... spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik skvělých tipů na přípravu: ... Maso opékejte po částech na prudkém ohni. Klíčem ke krásnému propečení je nechat maso v ... nepropeče - snažte se ho příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte přípravu na sporáku a nechte dejte ... si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ingrediencemi pro posílení chuti jsou ... omáčka, rajčatový protlak, víno a mletý česnek. Bylinky (čerstvý tymián a bobkový list) také ... dodají masu spoustu skvělé chuti. Používejte čerstvý tymián. Sušený tymián není ... stejný. Používejte pevné brambory, například zlaté nebo ... červené. Vyhněte se ruským bramborám, protože se snadno ... rozmačkají....

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. ... Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku ... listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a pepř. Sušené houby ponoříme do horké vody a necháme ... je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v ... pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme ... střední teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni ... nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše osolíme a opepříme a přikryté dusíme asi 7 ... minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky ... marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše ... varu a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této doby maso obrátíme. Nyní ... pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na ... menší kousky a vrátíme zpět do omáčky. Polentu připravíme ve velkém hrnci. Nejprve ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní ... kukuřičnou polentu, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec ... strouhaný sýr a mícháme dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s...

Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
Uložit recept!
článek
článek

Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?

...po francouské a italské tou třetí nejznámější. Takže se v Británii rozhodně dobře najíte, a to i ... když máte hlouběji do kapsy. Anglická kuchyně je zdravá a největší důraz ... klade na výživovou hodnotu jídla. Většina Anličanů snídá cereálie s jogurtem nebo ... můžete setkat s onou pověstnou anglickou snídaní. Tvoří ji obilninové kaše, anglická slanina, vejce ... toast, fazolky, bílý chléb, máslo, džem, med. A samozřejmě silný čaj, mnohdy s mlékem. Stejně ... domácnostech záležitost jen velmi příležitostná. Tahle tradiční jídla jsou tu spíše už jen pro ... turisty. Co se týče úprav jídla v anglické kuchyni, ... převládá pečení a grilování. Používané maso je nejčastěji jehněčí, hovězí, ... vepřové, kuřecí, krůtí či rybí. Angličané hodně holdují zvěřině a často konzumují ... i kvalitní ústřice a další mořské plody. Obvyklý oběd zaměstnaného angličana bývá často ... jen polévka a toast. A pokud je více času, jsou tu známé „fish and ... chips“. Smažená ryba s hranolky je už tradičně s ... anglickou kuchyní spojována. Večeře bývá v Anglii vydatnější. Maso, brambory ... a dušená zelenina. Mrkev, hrášek, chřest, květák, zelí apod. Nebo ... klasické masové koláče. Taková večeře může mít i několik chodů. Známé ... plněné třeba fazolemi, houbami nebo tuňákem. A hlavně ty pověstné masové koláče. Na ty nesmíme ... na přenášení jídel používala nádoba i víko z těsta.Od té doby jsou jedním z nejtypičtějších ... anglických jídel. Konkurovat mu ovšem může směle i tradiční vánoční ... pudink se sušeným ovocem. Anglické sýry jsou tvrdé a my známe asi ... především „Čedar“. Dalším světově proslulým je „Stilton“, sýr s ... modrou plísní. Angličan s oblibou pije samozřejmě whisky, ale i ... pivo, gin a víno. Oblíbené jsou také ovocné šťávy a z nich asi ... nejvíc nealkoholický bezinkový likér. Moučníky, ať už k čaji nebo ke kávě, jsou ... koláče, vdolečky s krémem nebo malé dortíky. Oblíbeným kořením, kromě těch základních, je ... omáčka, tabasco, kečup, anglická hořčice. Budete-li třeba v Londýně, najdete tam ... italskou, pákistánskou a jiné a jiné kuchyně. Ale neměli byste si nechat ujít ani typickou ... (pub) a ochutnat tradiční jídla a anglické pivo. Dnešní Británie totiž, i díky slavným televizním ... šéfkuchařům (např. Jamie Oliver), získala zasloužené čestné místo ve ... světové gastronomii. Ale abyste si pochutnali „po anglicku“,...

Den svatého Patrika: zelený svátek, který láká nejen na pivo
Uložit recept!
článek
článek

Den svatého Patrika: zelený svátek, který láká nejen na pivo

...částech Evropy, a také za mořem, vycházejí 17. března do ulic davy lidí, aby oslavili Den ... svatého Patrika. I když se jedná o svátek irský, popularitu si ... získal i mezi neirskými národy. Prozradíme vám, jak den vznikl i jak si ho užít ... po českém způsobu. Kdo byl Patrik? Je jedním z patronů Irska a ... jeden z jeho hlavních světců. Svatý Patrik byl misionář a biskup, který se ... narodil ke konci 4. století našeho letopočtu. Stal se významným šiřitelem křesťanství v tehdy ... pohanském Irsku, a zato je dodnes uctíván. Dle dostupných pramenů se Patrik narodil do ... římsko-britské rodiny, která byla křesťanská. Jako mladý byl unesený do Irska, kde našel cestu ... k Bohu. Po šesti letech se mu podařilo ze zajetí ... uprchnout a vrátit se domů, do římské Británie. Do Irska se však po čase navrátil, už jako ... misionář šířící "správnou" víru. Jeho konání vstoupilo do legend a oblibě se svatý ... Patrik těší dodnes. Popularizátor křesťanství zemřel 17. března, ... proto se v tento den slaví Den svatého Patrika. Tradice, kterou drží katolíci, anglikáni i ... luteráni se oficiálně datuje od počátku 17. století. Oblibu si získala i proto, že se v tento ... omezení a lidé mohli jíst a pít jak se jim zlíbilo. Dnes je Den svatého Patrika v Irsku oficiálním ... svátkem. Den, kdy vládne zelená Oslavy svatého Patrika ... bývají bujaré. Konají se festivaly, průvody, koncerty, zpívá se, ... tančí a popíjí irské pivo. Den má i své oficiální barvy, kterým vládne ... zelená. Proč? Řešení není složité – Irsku se přezdívá ... zelený ostrov, odtud tedy ona oficiální barva. Nejen zelená však patří ke Dni svatého Patrika, ... které také platí za oficiální barvy svátku.  Tipy, jak den oslavit Pokud se ve vašem městě ... jí zúčastněte, protože se zaručeně nebudete nudit. Také irské hospody u nás mívají 17. března ... program a podávají zelené pivo. Stačí si obléct něco zeleného či oděv ozdobit ... abyste zapadli do davu a vyrazit za zábavou. A když chcete raději zůstat doma? Pak si uvařte ... nebo se v jídelníčku zaměřte na zelené potraviny. I ty jsou neodmyslitelnou součástí svátku. Co si ... připravit třeba brokolicovou polévku, fazolové lusky nebo růžičkovou kapustu? Tradici nepokazíte ani ... ozdobíte naklíčenými semínky a čerstvými bylinkami.   ...

Hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš

...pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli ... a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš ... nakrájené stejně velké kostky a orestujeme. Nyní do kastrolu přisypeme všechno koření, ... podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě potřeby ho ... podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším ... česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím ... kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. Podáváme většinou s ... pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse ... se solí a černým mletým pepřem. V hrnci smícháme olivový a kokosový olej a ... zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené maso a postupně ... opékáme ze všech stran dohněda. Opečené kousky vyjmeme z hrnce. Do hrnce nyní ... nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. Opékáme asi 2 minuty. Potom přidáme rajčatový ... promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky ... tymián, bobkový list, skořici, rozmarýn a šalvěj. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu. Dusíme ... pod pokličkou asi 90 minut. Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody. Když ... maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí. Odstraníme skořici a celé koření, přidáme...

Hovězí líčka na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na víně

...pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhodně ... stojí. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji opečeme ... osolená a opepřená hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. Očistíme celer, ... mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do hrnce a na oleji ji ... osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ... česnek a dále za stálého míchání chvíli opékáme. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, nové ... promícháme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vaříme asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme ... 130 stupňů asi tak 2 hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme přes ... chuti okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na ... víně skvěle chutnají s bramborovou kaší. Zdroj fotografie: Pinterest...

Recept na palačinky. Vše o palačinkách od A do Z
Uložit recept!
článek
článek

Recept na palačinky. Vše o palačinkách od A do Z

...od babičky nebo hovězí vývar a červené víno v zimě. Výčet těchto nepostradatelných věcí se samozřejmě ... nicméně recept na palačinky v něm figuruje vždy. Není těžké odvodit, proč jsou palačinky tak ... a kuchařů, tak i u strávníků, hlavně malých dětí. Maminky a tatínci mají recept na palačinky rádi ... nenáročnost surovin a dětem prostě chutnají. A můžete je nazývat babiččiny palačinky, poctivé ... dobře udělanou palačinku prostě poznáte přesně. Jenže jak na ní? Jaký a jak recept na palačinky ... moři se držte těchto tří důležitých úkolů. Těsto na palačinky musí být vyvážené v ... konzistenci. Moc husté se na pánvi dokonale rovnoměrně ... nerozlije. Moc řídké těsto na palačinky se zase bude trhat. ... je to výběr té nejvhodnější pánve na palačinky. Vybírejte podle materiálu, ze kterého je pánev ... vyrobena (nerez, keramika, teflon, litina). Často se kuchařské náčiní podceňuje, ale pro ... výsledek smažení palačinek je naprosto zásadní. A při výběru také hlídejte parametr, který ... dlouho, jak rovnoměrně a jak dlouho udrží teplo. Zase – pánev na palačinky málo horká bude ... trhání palačinek a ta příliš horká je spálí. Nakonec by palačinka měla mít tu správnou ... tloušťku. Tlustá může být nepropečená, tenká se trhá.Než se ... palačinkami, které ještě tehdy palačinkami nebyly. Kde se vzal recept na palačinky Nejprve to ... vezmeme přes etymologii, původ slova palačinka. Podle všeho základ slova pochází z latinského ... termínu placenta, neboli plochý koláč. Ano, toto slovo nabylo časem dva významy, takže ... názvosloví skutečně nazýval plodový koláč. Nás ovšem zajímá druhý význam, kdy latinské ... doputovalo do českého jazyka jako palačinka. Druhá verze příběhu vypráví o maďarském ... banketu na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV. A měl s sebou jistého Franciska Palacciniho. Jako ... i mezi obyvatelstvem na jeho panství v Uhersku. Osud tomu chtěl, že objevil a rovnou si oblíbil ... placku, které francouzská šlechta říkala crépes. Ta byla ovšem pro rázovité obyvatelstvo východní ... části tehdejší Evropy moc nóbl. Jednalo se totiž o velmi tenkou placičku, která ... zalila koňakem a složila do trojúhelníčku. Tento pokrm prostě mezi Uhry nezapadl. Palaccini ... se proto rozhodl placku zesílit. Protože marmeláda byla v kraji velmi oblíbená a ... byla k dispozici, což teda vůbec nebylo zvykem. Za krátký čas se z tohoto pokrmu stala oblíbená ... prokapával i do nižších pater společenských vrstev. Na počest tohoto úspěchu dostal pokrm pojmenování ... po kuchaři Palaccinim – palačinky. Lze tedy konstatovat, že původní receptura na ... palačinky jednoznačně pochází ze dvora Ludvíka XIV. a jmenuje se crépes. Jmenují se po Palaccinim, ... nebo se slovo vyvinulo z latiny. Proč ale zdomácněly pouze v českých zemích a ... neudržely i v Rumunsku a Maďarsku zůstává záhadou. 5 zásad na recept na palačinky Zásada číslo ... jedna – obracejte jenom jednou. Možná se budete divit, ale mnoho nezkušených ... kuchařů obrací palačinky během smažení několikrát. Cesta do pekel je lemována dobrými úmysly, a tak ... budou palačinky roztržené, nedodělané a připálené. Takže naprosto dokonale rozprostřené těsto na ... a popraskají bublinky, které se na ní vytvoří. Druhou stranu smažte o něco kratší dobu. Do ... chvíle, než se objeví nazlátlé puchýřky. Zásada číslo dvě – sádlo, nebo olej? Jakéhokoliv ... tuku na recept na palačinky potřebujete málo. Na olej použijte mašlovačku k rozetření po celém ... místě a nedocházelo k nerovnoměrnému smažení. Sádlo má jednu skrytou, ale cennou kvalitu. ... slast horké lázně, protože se vyvařilo ze škvarků. A proto se tolik nepřipaluje jako oleje, kterým ... byla tato slast zapovězena. Na recept na palačinky se sádlo výborně hodí, ... stejně tak i na sladká jídla. Navíc si výborně rozumí s nerezovou pánví, která ... se ukazuje jako nejvhodnější volba (viz níže). Zásada číslo tři – kvalitní suroviny. Možná už ... přidejte mléko (stačí opravdu málo, třeba 3 lžíce). Pokud je těsto příliš řídké, přidejte hladkou ... mouku. Ano, tak jednoduché to je. Jak si stojíte s těstem, poznáte po první ... je vždy v receptu na palačinky prubířským kamenem. Univerzální voják v poli je vajíčko. Umí totiž ... oba dva zmíněné efekty. Dokáže těsto na palačinky jak naředit, tak ... přispět k jeho soudržnosti. Přidání cukru si každý musí zhodnotit sám. Mějte ... karamelizuje a těsto se tak o to raději přichytává. Zásada číslo čtyři – suroviny na recept na ... palačinky pečlivě važte. Vaření je radost. Všechno se pohybuje, molekuly poletují, všechno ... bublá a kouří. Vy tu přidáte víc toho, tu onoho. Ochutnáváte a podle toho dosolujete a dochucujete. Jenže toto bohémské vaření neplatí ve sladkých ... receptech. Tam je potřeba opravdu všechny ingredience ... navážit a naměřit přesně podle receptu. A pozor, palačinky a jejich recept nejsou ... poměr surovin vám spolehlivě vaše dílo pokazí. Zásada číslo pět – ideální pánvička. Volba ... kuchařského náčiní nám někdy činí problémy. Jenže u klasických smažených jídel (například u ... bramboráků) dobrá pánev představuje ZÁKLAD úspěchu. Palačinky a recept na ně nejsou z obliga. Mnoho ... kuchařek a kuchařů přísahali na nerezovou pánev. Nerezová pánev je nepřilnavá, nerezová pánev ... palačinky, skrz kterou bude možné pozorovat svět. Nerezová pánev také stojí za tím, že palačinka je ... zlatější a tak nějak fešně propečená. Kdo má doma, na recept na palačinky může použít i ... litinovou, která se na smažení hodí stejně dobře. Recept na palačinky a jejich světoví příbuzní ... a jejich variace můžeme najít všude po světě. Někdy je těžké definovat, zda jde o palačinku, či ... nikoliv, to si musí rozhodnout každý sám. Nicméně vždy jde o tenkou placičku z mléka, mouky ... a vajec s nějakou náplní. Aebleskiver – něco mezi palačinkou a koblihou se ... dělá v Dánsku a sami Dánové ho nazývají palačinkou. Díky speciální pánvi, ve které se Aebleskiver ... smaží, může nabýt podoby koblihy. Posypaný moučkovým cukrem se při konzumaci namáčí ... do marmelády.Arepa – je typická pro Venezuelu a Kolumbii. ... Recept na tuto palačinku je slaný. Místní do ní dávají sýry, fazole, avokádo, dušené ... hovězí, mořské plody a podobně.Bahn Xeo – krásně žluté palačinky, na které ... barvu po vajíčkách, jak napovídá jejich barva. Zářivě žlutou barvu vytváří kurkuma. Hlavní ... se přidávají krevety, smažené vepřové a klíčky.Bliny – i u nás známé jídlo Ruska, respektive z ... recept na palačinky vhodný pro bezlepkovou dietu. Zpravidla se servíruje s kopečkem smetany a ... je v poslední době nahrazován dostupnějším lososem.Bramboráky – možná se divíte, proč jsou v našem ... výčtu i našinci dobře známé bramboráky. Nicméně když se rozhlédnete po světě, zjistíte, ... že mnohde jde skutečně o palačinku. Základ je stejný. Strouhané brambory, vejce a ... mouka. Recept na bramboráky má svá lokální specifika, ... ale výsledek je víceméně podobný.Dosa – je placka typická pro oblast jižní Indie. ... Při přípravě si Dosa vezme docela hodně času. Přes noc se musí namočené černé mungo fazole a ... zeleninovými směsmi, které se do palačinky dávají.Hotteok – tento recept na palačinku nás dostává na ... hlavně v zimních měsících jako streetfood. Z těsta se udělá koule, ta se naplní medem, ... a jiným a na pánvi se koule rozmáčkne na placku.Injera – placka se vyrábí z mouky z miličky ... habešské. Těsto na palačinky se nechává kvasit, proto má ... nakyslou chuť. Při servírování se nechá otevřená, na různá místa ... maso a zelenina a strávníci si placku uždibují. M’Semen – recept na palačinku pochází z Maroka. ... se několikrát přehne i s náplní a až poté se smaží. Vytváří to pěkný efekt podobně jako naše kynuté ... těsto.A mohli bychom pokračovat. Okonomijaki je japonská omeleta. Pannukakku...

O jídle Mike Trafik z PSH
Uložit recept!
článek
článek

O jídle Mike Trafik z PSH

...také restauratérem Mikem Trafikem ze skupiny PSH. Jak je na tom ve vztahu s jídlem a co má v plánu ... Rozhovor jsme dělali v jeho nové restauraci Jam&Co. a stálo to za to. Ahoj, první otázka je ... nasnadě. Jaký máš vztah k jídlu? Pozitivní! Máš ... nějaké oblíbené jídlo? Nelze říct. Ten vztah k jídlu je tak pozitivní, že oblíbených ... a nerad bych nějaké diskriminoval nebo vyzdvihoval. Je jich opravdu hodně. Co třeba oblíbené jídlo ... si? V dětství jsem měl oblíbenou krupicovou kaši. Oblíbená kuchyně? Moje oblíbená je asijská, ... ale mám rád spoustu dalších mezinárodních kuchyní. Vzhledem k tomu, že sedíme v mé restauraci Jam&Co., tak ta opravdu nejvíce preferovaná je asijská ... kuchyně. Jak jsi na tom s fastfoody, případně jak se ... Pokud je to stánek kde se vaří, tak s tím jsem OK. Např. bageterii Banh-mi-ba můžu. Ale samozřejmě ... se tak, jak se cítím a abych se cítil dobře. Po víkendu, který byl o grilování a o mase si v ... pro mě přirozeně, naordinuji vegetariánskou stravu. Takovým „vyhladověním“ se ve mně opět probouzí ... chuť na pořádný burger nebo kus masa. Obecně se ale nevyhýbám žádnému stylu. Pokud ... a rychlé věci – Itálii (těstoviny) nebo Asii (wok). Jak jsi na tom s pravidelným stravovacím ... režimem? To je pro mě základ. Neodpustím si snídani, bez níž bych nefungoval. ... i když se mi samozřejmě občas podaří ho nestihnout. A večeři si též neodpustím a občas si neodpustím ... ani druhou večeři :-). Každý den strávím 10 min výběrem místa/podniku ... kam půjdu na oběd. Co sladké jídlo jako moučníky a dezerty? ... Sladké miluji. Kousek od studia máme cukrárnu, a když jdu z ... tak se tam pravidelně zastavím pro větrník a kafe. Doma nesmí chybět zmrzlina v mrazáku. Máš ... drinky? U tvrdého alkoholu mám rád zajímavé chutě. Například na novinářské otvíračce Jam&Co nám ... 3, které nejvíce chutnaly, začleníme do menu. Jeden z nich byl rum s rýžovo-kokosovým mlékem, ... burizony a kardamonem. Ten drink byl naprosto skvělý a pil jsem ho celý ... večer. Máš oblíbenou restauraci, kam chodíš? Mám ... hodně oblíbených restaurací po Praze. Ale pravděpodobně žádná jiná nevaří jako Jam&Co., ... jako fúze Asie a dalších mezinárodních kuchyní. Jam&Co. je úplně nově otevřený podnik. Jaké ... a co zatím nikoliv? Podařilo se otevřít :-). Bylo to půlroční martyrium, ale žádný větší ... problém, např. kolem stavby, nebyl. Největším kamenem úrazu bylo zajištění po stránce ... personální – sehnat kvalitní lidi. Aktuálně stabilizujeme tým a zde ještě vidím ... prostor pro zlepšení. Chceme vytvořit přátelskou atmosféru, aby lidi ... co dělají a aby tady neznělo, že něco nejde apod. Co tě přivedlo do restauračního businessu? ... vášeň k jídlu, asi i studium na hotelové škole. Hlavní impuls a to, že zde sedíme má na svědomí ... který se rozhodl změnit svůj život tímto směrem. Já sám bych do toho nešel, protože mě naplno ... muzika a label, který máme s Vladimírem 518. A také firmu produkující oblečení na fitness a ... jógu. Takže co se týká restaurace bez společníka – ... restauratéra bych to nestíhal. Vždy to ale byl můj sen. Proč zrovna tato ... Je zde poměrně hodně podniků, takže i konkurence. Původně jsme chtěli Vinohrady, ale vzhledem ke ... se rozhodli posunout do Vršovic do Krymské ulice. Ta nás pohltila hlavně svojí atmosférou svým ... k nám na jídlo, potom jdou do baru na drink. Jak vznikl koncept? Jak byla náročná ... máme k ní i určité know-how díky rodině společníka. K asijské kuchyni máme blízko a byla to jasná ... volba. V kolika lidech se dá taková restaurace ... máš ty sám? V této chvíli máme 8 zaměstnanců. Nejsme bistro, kde se to možná dá zvládnout za ... pomoci brigádníků. Chceme dělat kvalitní gastronomii, a proto musíme ... že přijdou do práce a budou jí dělat s nasazením. Co chystáte za akce? Sezonní menu apod.? ... Akorát procházíme změnou na Letní menu. Najdeš u nás jídla odlehčený a určitě i ... než před měsícem kdy jsme otevřeli. Trhaný hovězí, chřest s ústřičnou omáčkou, plněná ... krevety v tempuře, kávová panna cotta a další. Každý měsíc se snažíme udělat jednu speciální ... akci, kdy kromě jídla fungujeme i jako bar. Co by si lidé na vašem jídelníčku neměli ... ochutnáváš navzájem a strávíš u jídla více času. To je koncept, na kterém chceme stavět. ... který se máme těšit nebo na který se těšíš ty? 23. 6. 2016 na smíchovské náplavce bude obří koncert ... Biggboss se vstupem zdarma. A jinak samozřejmě pravidelně koncertujeme. ... Termíny jsou na webu. Děkujeme za rozhovor a ať se vám s restaurací ... daří. Foto: (c) Lukas Wagneter / Red Bull Media ... House & Jam and co. Facebook...

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

...je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí ... lze například chutné plátky, rolády nebo závitky. Vyzkoušejte recept na hovězí na divoko...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

...hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se připravuje ... se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se zelím....

Hovězí falešná svíčková recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí falešná svíčková recept

...je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně každý. Jedinou ... nevýhodou je v případě pravé svíčkové její cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje svíčkovou ... falešnou. Není to na škodu. Recept a hovězí falečná svíčková má nejen podobný ... ale i vlastnosti – je jemná, měkká a šťavnatá. V kuchyni najde falešná svíčková, která pochází z ... přední plece, široké využití. Falešná svíčková se může dusit, péct, vařit i ... grilovat. Nejčastěji se však využívá právě na tradiční ... českou svíčkovou. Knedlík, maso a jemná smetanová omáčka plná ... ale můžete si ji samozřejmě dopřát i ve všední den. Na první pohled se její příprava může zdát ... složitější, ale uvidíte, že to nic není. Hovězí falešná svíčková a její recept je časově ... kuchyni se vám v tomto případě mnohonásobně vrátí. Na konci vašeho úsilí vás totiž čeká vynikající ... oběd, který si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě skvělá...

Hovězí Stroganoff  se širokými nudlemi
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi

...širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na ... vaření. Je to klasika a s máslovými nudlemi opravdu moc ... dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, ... tymiánu, promícháme a necháme půl hodiny odležet. V kastrole rozpálíme olej, maso do něj ... vhodíme a důkladně ho opečeme ze všech stran. Pak přidáme pokrájenou cibuli a opékáme, až ... cibule zesklovatí. Nyní přidáme koňak a vaříme, dokud se alkohol ... neodpaří. V dalším kroku odstraníme z pokrmu snítky ... bobkový list a mrkev a zalijeme ho vývarem. Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a ... přikryté, jednu až dvě hodiny, dokud nezměkne. Mezitím na pánvi rozpustíme polovinu másla v ... a dusíme, dokud nebudou houby opečené a propečené. Pak odložíme pánev stranou. Když je maso měkké ... houby, zakysanou smetanu, hořčici a petržel. Zamícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. ... vodě, scedíme a vmícháme do nich zbylé máslo. Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme....

Silná hovězí polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Silná hovězí polévka

...vařením se vším kořením, vám provoní celou kuchyni. Dobrý a silný hovězí vývar je chlouba každého ... kuchaře. Kromě uvařeného masa můžeme do polévky zavařit ... třeba játrové knedlíčky. Do velkého hrnce vložíme omyté maso, polévkové ... všechno koření, sůl a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna ... vaříme asi dvě a půl hodiny. Pak odstavíme, necháme stát asi 15 minut a ... vyndáme zeleninu a maso. Oboje nakrájíme na kousky. Vývar scedíme, přidáme zvlášť uvařené nudle, ... nakrájenou zeleninu a maso. Nakonec pokrájíme zelenou petrželku a pažitku a...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba ... je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do ... lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, bobkový list ... hrnce a vše necháme marinovat v lednici 24 hodin. Během této doby dvakrát promícháme. Druhý den ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme víno a přivedeme k ... varu. Povaříme asi 5 minut a sundáme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme ... stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně ... hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do ... dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). Pak ... přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. ... dusit při občasném promíchání asi tři a půl hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme ... pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a ... se rozvinou všechny chutě čerstvých bylin a koření. Podáváme ho s rýží, s knedlíky nebo jen s pečivem. Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou ... cibulku, přidáme nakrájený celer a mrkev. Restujeme asi 5 minut. Pak přidáme utřený česnek ... a po půl minutě hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a ... pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a ... tak, aby se kostky masa v mouce důkladně obalily. Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme ... na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho ... opečeme dohněda. Nyní přilijeme šálek hovězího vývaru a červené ... víno. Povaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Přidáme rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru ... z plechovky, oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a solí. Důkladně zamícháme ... a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna ... dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou ... bazalku a petrželku. Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným...

Tuniský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Tuniský hovězí guláš

...je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou ... a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte. Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit ... přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchneme v čisté vodě a s ... dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do pánve s ... a opečeme zvolna po všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a ... zelenou petržel. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, ... nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně promícháme a dusíme 5 minut. ... přidáme do hrnce s cizrnou a vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě ... zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, ... důkladně promícháme a dusíme dalších 30 minut. Do guláše teď přidáme hrášek a koriandr a vše ... ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové...

Indický hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Indický hovězí guláš

...vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. ... orestujeme v rozpáleném oleji po všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby ... olej okapal. Nyní do oleje přidáme máslo a necháme ho ... rozpustit. Přisypeme pálivou papriku, nakrájenou cibuli, ... utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání trochu podusíme. Pak ... přidáme kurkumu, mletý pepř, koriandr, kmín a sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí ... maso a nahrubo nakrájené rajče. Zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Vše ... dusíme asi hodinu a půl. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu asi ... litr a půl osolené vody. Nasypeme květákové růžičky a vaříme asi 6 minut. ... vyjmeme a ve slané vodě povaříme pokrájenou mrkev. Když změkne, přidáme ji k vařenému květáku a ve ... slané vodě uvaříme brambor. Nakrájíme ho na kostky a s květákem, mrkví a ... mraženým hráškem ho přidáme k masu. Vše pod pokličkou dusíme ještě 10 minut a jídlo...

Kentucké dušené  hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Kentucké dušené hovězí

...chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně stojí za to ho ... vyzkoušet. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na ... kostky. Smícháme mouku se solí a mletým pepřem a kostky ... masa ve směsi obalíme. Necháme v chladnu asi čtvrt hodiny. Do velkého ... v něm postupně opečeme po všech stranách dohněda. Pak přilijeme bourbon a vše důkladně a ode dna ... promícháme. Přidáme tymián, bobkový list, rozetřený česnek, ... mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku. Zalijeme hovězím vývarem a znovu všechno důkladně ... promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna za ... míchání dusíme přikryté pokličkou asi 2 hodiny. Nyní přidáme pokrájená rajčata, nakrájenou ... mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Zároveň do hrnce dáme brambory nakrájené na větší ... omáčku, pokrájené celerové stonky a promícháme. Vaříme ještě asi 45 minut a jídlo je hotové...

Hovězí mleté maso se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí mleté maso se zeleninou

Těšíte se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou....

Plněná hovězí roláda
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná hovězí roláda

...hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše...

Hovězí polévka s fazolkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí polévka s fazolkami

...je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného...

Masová hovězí roláda s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Masová hovězí roláda s vejci

...s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát...

Vařené hovězí žebro s křenem
Uložit recept!
recepty
recepty

Vařené hovězí žebro s křenem

...žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

...hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů jak...

Bujón čili hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Bujón čili hovězí vývar

...čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ ... všehomíra. Zde vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou,...

Polévka z hovězí oháňky
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z hovězí oháňky

...který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řezníka...

Hovězí Wellington
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Wellington

...to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s ... jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém ... povrchu opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze ... všech stran dohněda opečeme. Potom ho přendáme na talíř. Pokrájenou cibuli ... a houby rozmixujeme v kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a ... houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a ... povaříme další 3 minuty. Nyní k houbám přidáme tymián, špetku pepře ... dijonskou hořčici a 2 až 3 minuty ještě prohřejeme. Pak pánev odstavíme z plotny a její obsah necháme ... trochu zchladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do ... většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme ... opečeného masa a vše pevně zabalíme do rolády. Přebytečné těsto odřízneme. Roládu potřeme ... pečícím papírem který jsme lehce posypali moukou. Do těsta shora propíchneme několik otvorů pro ... a v předehřáté troubě roládu pečeme 35 až 50 minut. Máme-li teploměr, teplota masa uprostřed by měla ... dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo ... mít středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených ... ale velmi jednoduše si ho můžeme připravit i doma. Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se ... hovězí maso a po všech stranách ho opečeme. Pak přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou ... cibuli. Opékáme na oleji tak dlouho, dokud cibule ... nezesklovatí. Nyní přidáme rozdrcené rajče a všechno koření. ... promícháme, aby se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a ... zalijeme vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme ... asi 2 hodiny, až maso změkne. Podáváme podle chuti s rýží, s knedlíky nebo s...

Irské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Irské dušené hovězí

...piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava je sice delší, ale není složitá a ... syté a velmi chutné jídlo si určitě zamilujete. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, ... opepříme a ve vyšší pánvi do oleji opečeme dohněda. Přidáme utřený česnek a jen krátce osmahneme, aby ... se nespálil. Brambory, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na ... společně s opečeným masem vložíme do většího hrnce. Na pánev kde jsme opekli maso dáme rozpustit ... máslo a přidáme tymián a cukr. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a ... sojovou omáčku. Přilijeme červené víno, a zvolna vaříme asi 3 ... minuty. Důkladně směs ode dna promícháme dřevěnou ... vařečkou. Přidáme kukuřičný škrob, zalijeme hovězím ... vývarem a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. ... a pepříme, je-li třeba a můžeme dolít vodou. Nyní hotovou omáčku nalijeme na směs masa a ... zeleniny, přidáme pivo a bobkový list. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a zvolna a ... dusíme, dokud maso nezměkne, alespoň 4 hodiny. Podáváme horké, jako sytá večeře v chladných...

Havajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Havajský hovězí guláš

...podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu s ... brambory a mrkví je nezapomenutelně exotická. Hovězí maso nakrájíme na kostky a odkrojíme ... všechen tuk. Ve velké míse kostky masa promícháme s moukou a ... solí tak, aby kousky masa byly důkladně obalené. V hrnci rozdrtíme pečená rajčata na malé ... a přidáme vodu, cukr, česnek, hřebíček a sůl. Mletý pepř a rajský protlak také přidáme do hrnce ... a vše důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme olej a maso obalené v mouce ... a soli důkladně opečeme dohněda po všech stranách. Pak ho přemístíme do hrnce s rajčaty. Na ... kde jsme opekli maso, nyní zpěníme cibuli a celer. Jakmile změknou, přidáme je do hrnce k masu. ... doplníme vodou, je-li třeba, a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 1 hodinu. ... brambory a dusíme dalších asi 15 minut než změknou. Můžeme podávat, třeba jen s čerstvým pečivem...

Hovězí guláš z kližky
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš z kližky

...z kližky je jídlo, které vždycky přijde k chuti. Jedna z gulášových variant, která je obzvlášť...

Hovězí na hořčici
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na hořčici

...s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso...

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

...paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky nebo s...

Štěpánská hovězí pečeně
Uložit recept!
recepty
recepty

Štěpánská hovězí pečeně

...s houskovými knedlíky, protože má výbornou omáčku. Ale také třeba s dušenou rýží...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Wok marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky . recepty

Kde najít informace



×