Domácí kečup bez zavařování
...kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme...
Salát z kysaného zelí, jablek a křenu
...kysaného zelí a jablka doplněná o ostrou chuť křenu, je také velmi vhodným doplňkem například k masu...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
...je letošní úroda poměrně bohatá, přichází na řadu zavařování. Metoda, která umí prodloužit ovoci a zelenině ... metoda opět velký boom a důvodů je hned několik. Zavařování je konzervační metoda, která je určená pro...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... zajásá, někdo zatne zuby, ale dáme se do toho. Zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... našich babiček všichni stále a rádi využíváme. Zavařování je základní způsob, jak nejlépe konzervovat...
Pomazánka z červené řepy a křenu
Červená řepa je velmi hodnotná zelenina, která obsahuje pro tělo důležité minerální látky. Zařadit řepu do jídelníčku se ...
Rychlý nálev na okurky
...se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování...
Kvašáky
...Stejně tak i vinné listy, snítky kopru a kořen křenu. Křen nakrájíme na kolečka. Na naložení použijeme ... a naskládáme je do nádoby, prokládáme je kolečky křenu, koprem a vinnými listy. Připravíme si silný...
Několik rad pro zavařování
...výživách.Zavařovat nutně nemusíte. Jelikož zavařováním se ovoce opět zahřívá a může přijít o další...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například peckoviny, konkrétně t...
Křenová omáčka
Tato omáčka se skvěle hodí zejména k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu. Štiplavý křen dodá pokrmu říz a navíc pěkně p...
Vejmrda
...ale jde vlastně o staročeské označení jablkového křenu. Vejmrda je oblíbená příloha k pečenému kolenu, ... Kdo má raději přílohu ostřejší, přidá více křenu. Pro sladší, jemnější variantu zvolte větší...
Nakládané houby se zeleninou
...Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto českou dobrotu...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...v zimě bude hodit. Možná se budete divit, ale zavařování nemá zase tak hluboké kořeny. Ve světě začal se zavařováním okolo roku 1800 francouzský kuchař Nicolas...
Křen jako příloha k masu i účinný lék proti nachlazení
...kořen vytrvalé byliny křenu selského se tradičně používá jako příloha k ... podobě. Co z něj připravit? Latinský název křenu selského armoracia rusticana se odvozuje z...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Křen – aromatický nositel vitaminu C a mnoha dalších
...by neznal hojně využívaný kořen křenu ("český ženšen"), který je známý svým silným a ... jídla (např. křenová omáčka) či vyrábíme sirup z křenu. Samotný kořen křenu po vykopání ze sebe nevydává ... vápníku, hořčíku, mědi a zinku. Užívání křenu na náš organismus působí močopudně a...
Pozor na výběr octa
...použít octy ovocné. Lihové octy především pro zavařování a nakládání Nejznámějšími druhy octů jsou lihové ... Spousta hospodyň jej používají pro nakládání, zavařování i jako dochucovadlo do omáček, salátů, vyvařují s...
Nakládané houby v octě
...Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub....
Křenová omáčka
Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí. Oblí...
Červená řepa s křenem
Červená řepa s křenem je zdravý a pikantní salát. Pro toho kdo má v oblibě křen, je to naprosto jednoznačně pochoutka....
Letní úvahy nad zavařováním
...a tím nejspíš položil základy k dnešnímu zavařování. Plechovky byly časem nahrazeny skleněnými ... mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě. Zavařování je velmi jednoduché a zvládne to rozhodně každý....
Křen v naší kuchyni
...koření. Jak může prospět našemu zdraví?Kořen křenu selského je nejzdravější čerstvý. Proto je dobré ... obtížích. Jednoduše přidáte tři lžíce čerstvého křenu do 250ml mléka a ohříváte cca 5minut na mírném...
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou pet...
Zálivka s křenem
Zálivka s křenem je lehce pikantní, ale zároveň jemná. Je tvořena z běžně dostupných surovin. ...
Křenová omáčka
Křenová omáčka se hodí třeba k vařenému uzenému masu. Podáváme ji s houskovým knedlíkem....
Vejce v jemné omáčce
Vejce v jemné omáčce podáváme za studena. Je to příjemná letní večeře, zvlášť když přidáme čerstvý salát ze sezónní zelen...
Vepřové plátky s křenem
Vepřové plátky s křenem podáváme většinou s vařenými bramborami. Dobré jsou také hranolky nasucho upečené v troubě....
Pikantní roštěnky pečené v alobalu
Pikantní roštěnky pečené v alobalu podáváme s čerstvým pečivem nebo s brambory. Opečenými, šťouchanými nebo vařenými....
Pikantní brokolice
Pikantní brokolice je lehký pokrm, můžeme k ní podávat hranolky, nebo vařené či pečené brambory....
Vejce s křenovou omáčkou
Vejce s křenovou omáčkou s čerstvým pečivem připravte třeba rodině k večeři. Také to může být skvělý předkrm ke slavnostn...
Polévka na posílení imunity
Polévka na posílení imunity se hodí vždycky. A v sezóně chřipek a virových onemocnění vůbec, se hodí úplně nejvíc. Polévk...
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....
Salát coleslaw podle Pohlreicha
Tento svěží a zdravý salát se na náš stůl probojoval z Ameriky, kde se stal klasikou. Je příjemně nasládlý, krémový, báje...
Křenová omáčka
Křenová omáčka a její recept se výborně hodí například jako příloha k masům, jako je uzené maso nebo vařené hovězí maso....
Vařené brambory s křenovou omáčkou
Vařené brambory s křenovou omáčkou jsou jednoduchým a lehkým jídlem. A opravdu si pochutnáte....
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy je jednoduchý, pikantní a zdravý. Můžete ho mazat na chlebíčky, podávat s čerstvým pečivem, nebo jak...
Vepřové nudličky v křenové omáčce
Vepřové nudličky v křenové omáčce můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s vařenými bramborami. Výborné jsou s brambo...
Zelný salát s křenem a jablky
Zelný salát s křenem a jablky je přesně to pravé na jarní únavu. Je totiž plný vitamínů a prospívá našemu, po zimě možná ...
Marinované pikantní krůtí řízky
Marinované pikantní krůtí řízky třeba s bramborovým salátem. Nebo jen s čerstvě uvařenými bramborami politými rozpuštěným...
Křenová roláda s rostbífem
Křenová roláda s rostbífem je báječný předkrm z hovězího masa. Můžeme si ho připravit den předem a uložit do ledničky, ne...
Krémová zapečená mrkev
Krémová zapečená mrkev je jídlo, které vám bude chutnat, i když zrovna mrkev moc nemusíte. Rozhodně ho vyzkoušejte. Pe...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavařování křenu recepty