Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Lečo s cuketou
...česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude...
Co někoho nepálí, jinému může nehezky zavařit
Šifry na obalech speciálních potravin? Nákup potravin zvládne každá hospodyňka. Co ale když dostane za úkol připravit po...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...ptáčky, kuře na paprice, plněné papriky, lečo s uzeninou a mnoho dalších masových jídel. Pozor, ... špagety s omáčkou, nebo zeleninou, bezmasé lečo, jednodruhová zelenina, směsi zeleniny a další...
Lečo se šunkou
Lečo se šunkou není zrovna pro vegetariány. Pokud ale netoužíme po mase, vůbec nic se nestane, když šunku prostě vynechá...
Lečo
...i v zimě, když mi zbyde trocha paprik a rajčat. Lečo lze připravit čistě jen ze zeleniny a vajec. Kdo...
Lečo s kvalitní uzeninou
...zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší...
Přesnídávky - jak na ně?
Kupované nebo domácí Každému vyhovuje něco jiného. A každý preferuje něco jiného. Kupované přesnídávky jsou dobré - uše...
Jak zpracovat rajčata
...receptu. Můžeme si do sklenic připravit směs na lečo, nebo třeba omáčku z pečených rajčat, možností...
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
...oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se...
Zeleninové lečo se selskou šunkou
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami....
Láďa Hruška jablečný koláč recept
Recept na jablečný koláč od Ládi Hrušky je lehký a jednoduchý moučník vhodný na snídani, svačinu i večeři. Voní a chutná ...
Jak na pěstování rajčat a co všechno se z nich dá připravit?
Už naše maminky, babičky i prababičky si sami pěstovaly rajčata a jiné odrůdy zeleniny a tento trend se naštěstí drží dod...
Vlašský ořech – superpotravina plná chuti i zdraví
Plody ořešáku dozrávají na konci prázdnin a jejich obliba je známa po staletí. Mohutný a statný strom byl dle pověr záruk...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Katův šleh podle Pohlreicha
Tahle “specialita” českých restaurací většinou zvedá známému šéfkuchaři tlak, ale když přijde na lámání chleba, tak si na...
3 skvělé tipy na domácí sirup
Sirup je skvělý způsob, jak mít v zásobě dostatek lahodného nápoje. Takový sirup si můžete pohodlně uvařit doma. V ...
Top 5 potraviny na měsíc červenec 2021, které si můžete uchovat na zimu...
Červenec je měsícem bohaté sklizně dozrávajícího ovoce a zeleniny, putování a odpočinku. Jíst sezónně se vyplatí a my vám...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Rajská polévka
Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, n...
Cuketová polévka
Cuketová polévka je hustá a sytá, můžeme k ní přidat osmažené krutonky, nebo zavařit nočky. S čerstvý pečivem to bude výb...
Kdy bychom měli jíst polévky a kdy ne?
Dříve se vůbec žádný oběd neobešel bez polévky. Naše babičky vařily polévky stále a ty byly neodmyslitelnou součástí i ve...
Sluncem prozářený srpen je tady, léto vrcholí.
I když už jsou rána chladnější, jak praví snad jedna z nejznámějších pranostik, dny jsou pořád ještě teplé a před námi je...
Zavařené meruňky bez cukru
Zavařené meruňky bez cukru můžete v zimě použít jako běžný kompot. Výhodou je, že nejsou tak sladké .Kromě meruněk můžete...
Angreštová omáčka
Angreštová omáčka pochází z polské kuchyně a výborně pasuje hlavně k drůbežímu masu a vařenému masu. Tady je recept....
Bezinková povidla
Švestková povidla jsou klasika, ale co vyzkoušet ta z bezinek? Tmavé plody černého bezu dozrávají na konci srpna a jsou d...
Rajčatová omáčka sugo
Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...
Rajčatová omáčka
Tahle červená omáčka se používá jako základ na těstoviny, jako nátěrka na pizzu a připravit z ní můžete i rajskou polévku...
Rychlá boloňská omáčka
Omáčky z mletého masa na těstoviny jsou velmi oblíbené, protože jsou raz dva hotové a navíc velmi chutné. V červených var...
Jablka ve vlastní šťávě
Když je úroda jablíček bohatá, lze ovoce uchovat nejen ve formě povidel, kompotů a marmelád, ale také ho můžeme zavařit v...
Švestková klevela
Staročeská klevela je vlastně takový druh marmelády, která se ale připravuje šetrnějším způsobem, než klasická varianta. ...
Jednoduchý jahodový kompot
Recept na jednoduchý jahodový kompot v létě přijde vhod. V sezóně jahod si jich můžeme zavařit snadno plnou spíž. Jahody ...
Jednoduchá kuřecí polévka s nudlemi
Jednoduchá kuřecí polévka s nudlemi je ideální pro vaření, když nemáte času nazbyt. Její chuť je nezaměnitelná. a pokud ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavarit lečo recepty