Domácí kečup bez zavařování
Domácí kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme jistotu, že v něm nejsou žádné nežádoucí příměsi....
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
Léto se přehouplo do druhé poloviny a sklizeň ovoce a zeleniny je v plném proudu. Protože je letošní úroda poměrně bohatá...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Rychlý nálev na okurky
Léto se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování dojde lák. Přidělat ho n...
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Několik rad pro zavařování
Zavařování není vědaZavařovat doma je krok dobrým směrem, jelikož víte, co do toho dáváte. Na rozdíl od kupovaných produk...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například peckoviny, konkrétně t...
Salsa z pečených tomatillos
Salsa z pečených tomatillos, vyrobená doma, vydrží v chladnu několik dní a je to výborný doplněk k masům nebo ke kukuřičn...
Nakládané houby se zeleninou
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zele...
Nálev na okurky
Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s ...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Pozor na výběr octa
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mohou mít totiž na chuť a kvalitu jídel ...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Jedna z mnoha radostí léta - letní ovoce
Ať už je čerstvě natrhané z vlastní zahrádky, nebo zakoupené na trhu, letní ovoce je jedním z důvodů, proč se tak těšíme ...
Chimichurri - bylinková omáčka na steak
Argentinská bylinková omáčka na steak či grilované maso. Rozpalte gril a připravte si ke šťavnatému masu tento delikátní ...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavarovani feferónky recepty