Domácí kečup bez zavařování
Domácí kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme jistotu, že v něm nejsou žádné nežádoucí příměsi....
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
Léto se přehouplo do druhé poloviny a sklizeň ovoce a zeleniny je v plném proudu. Protože je letošní úroda poměrně bohatá...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Omáčky ke kuřecímu masu
Omáčky ke kuřecímu masu mohou být zeleninové, smetanové, nebo jako tahle, se žampiony. Stačí pak jen přidat třeba grilova...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Několik rad pro zavařování
Zavařování není vědaZavařovat doma je krok dobrým směrem, jelikož víte, co do toho dáváte. Na rozdíl od kupovaných produk...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Omáčky k rýži
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Rychlý nálev na okurky
Léto se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování dojde lák. Přidělat ho n...
Top omáčky k chřestu. Vyzkoušejte teplé i studené varianty!
Chřest odjakživa platí za tak trochu luxusní potravinu. Jeho pěstování je velmi náročné, vyžaduje písčité půdy a ruční pé...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například peckoviny, konkrétně t...
Nakládané houby se zeleninou
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zele...
Nálev na okurky
Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s ...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
TOP 10 receptových stránek na českém internetu
Bez internetových magazínů si už neumíme představit náš život. A bez jídla života už vůbec není. Proto můžete na internet...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Losos teriyaki s pak choi a sezamem
Skvělá kombinace sladkého chilli, medu, sezamového oleje a rybí omáčky vás doslova omámí. Toto jídlo připravíte za několi...
Domácí kečup snadno a rychle. A bez cukru!
K létu zavařování prostě patří a Češi jsou v této disciplíně opravdovými mistry. Naložit zeleninu, uvařit z ní omáčky a p...
Pozor na výběr octa
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mohou mít totiž na chuť a kvalitu jídel ...
Teriyaki tempeh
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemát...
Těstoviny s tuňákem
Těstoviny s tuňákem je velmi chutné a syté jídlo, které si připravíme snadno v jednom rendlíku. Může to být výborný oběd ...
Snadný grilovaný losos
Snadný grilovaný losos je kulinářská pochoutka, když použijete některou z uvedených marinád. Která to bude, záleží jen na...
Grilované kuřecí kousky
Grilované kuřecí kousky můžeme připravit na spoustu způsobů. Záleží na použitých ingrediencích. Takhle je připravují v Ji...
Špagety s masovými koulemi
Špagety s masovými koulemi v rajské omáčce, to je už téměř klasika. Oblíbené jídlo jak dětmi tak dospělými. Špagety uv...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Teriyaki tofu s brokolicí
Křupavé, svěží a vydatné jídlo v jemné omáčce. Perfektní veganská a bezlepková večeře plná vitamínů. Chutnat bude také ma...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Kluci v akci čína
Jak uvařit dobrou čínu? Inspiraci jsem hledala u Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny v pořadu Kluci v akci a pozitivní ohlas...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Pikantní krůtí nudličky
Pikantní krůtí nudličky podávejte třeba s dušenou rýží. Nebo s oblíbenými těstovinami....
Sekaná s rajčatovou omáčkou
Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můž...
Plněné obří mušle s omáčkou arrabbiata
Plněné obří mušle s omáčkou arrabbiata mohou být skvělou večeří. S náplní z krůtího masa a sýrů a ještě s vynikající omáč...
Kuřecí nugety se speciální omáčkou
Kuřecí nugety se speciální omáčkou jsou naprosto jedinečné. Marinované kuřecí maso osmažené v těstíčku je výborné samo o...
Hamburger s krůtím masem a zelným salátem
Hamburger s krůtím masem a zelným salátem je pikantní a s vynikající chutí. Zelný salát si můžete připravit klidně i den...
Grilované kuře Nachos
Grilované kuře Nachos je rychlé jídlo na mexický způsob. Pikantní pokrm plný exotických chutí. Gril předehřejeme na vy...
Mexický kuřecí guláš
Mexický kuřecí guláš je pikantní díky Tabasco pepřové omáčce s papričkami chipotle a výraznému česneku. Kdo má rád dobře ...
Hovězí špíz
Hovězí špíz z kvalitního masa je rozhodně pochoutka. Přílohu si zvolíme podle své chuti, buď salát z čerstvé zeleniny, ne...
Rychlé a snadné špagety Bolognese
Rychlé a snadné špagety Bolognese připravené s pomocí hotově koupené rajčatové omáčky připravíte opravdu za pár chvil. Js...
Lasagne se špenátem
Lasagne se špenátem je jídlo voňavé po sýru a muškátovém oříšku. Příprava je jednoduchá a času to také příliš nezabere. ...
Sladkokyselé vepřové špízy s ananasem
Sladkokyselé vepřové špízy s ananasem mají skvělou chuť a báječně voní pečeným masem a zeleninou. Tenhle tip na letní gr...
Bramborová polévka s pórkem
Začneme tím, že si oloupeme cibuli a najemno ji nakrájíme, pórek nakrájíme nadrobno. Dáme do rozpáleného hrnce s máslem a...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavarovani omacky recept>zavarovani omacky recepty