Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Závitky z vepřové kýty
Závitky z vepřové kýty jsou výborné s vařenými bramborami. Recept je jednoduchý, zvládne ho i kuchař začátečník....
Jak na masové závitky
Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutnat i náplň, která bývá různorodá. Variant ...
Top 10 jídel z vepřového masa
Vepřové maso je křehčí, než maso hovězí, obsahuje více tuku a má tedy i vyšší energetickou hodnotu. Jeho výhodou je větši...
Jarní závitky v rýžovém papíru
Jednoduchý recept na Jarní závitky v rýžovém papíru, které naleznete v každém pořádném asijském bistru. Oloupanou mrke...
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa můžeme podávat s rýží nebo s vařenými brambory. Kdo je na dietě, může si k nim dát čerstvý zeleni...
Kapustové závitky
Kapustové závitky s mletým kuřecím masem, dušené v rajčatové omáčce, můžete podávat s bramborem, knedlíkem nebo i s rýží....
Tři nové restaurace, které stojí za návštěvu v Praze
Obětí koronaviru se stala celá řada restaurací a hospod po celé České republice. Praha nebyla výjimkou, a dokonce dopadla...
Syndrom čínské restaurace – o co jde a jak mu předejít?
Čínskou kuchyni si po světě oblíbila nejpočetnější množina strávníků. Objednám si „čínu“ zní úplně stejně často v Peru ja...
Telecí závitky
Telecí závitky budou nejlepší s bramborovou kaší. Ale ani vařené brambory nebo noky nejsou špatnou volbou....
Zapečené rybí závitky
Zapečené rybí závitky můžeme podávat s vařenými bramborami. Použít můžeme například rybí filé z tresky....
Kapustové závitky
Kapustové závitky můžete podávat například s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami. je to na vás....
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
Český národ je přizpůsobivý národ. Nezískáváme-li v našich zeměpisných šířkách dostatek vitaminu D ze slunce, bereme si h...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...
Dětské jarní závitky
Dětské jarní závitky s pikantní omáčkou budou chutnat nejen dětem. Na výběr máme ze spousty druhů zeleniny, takže si je p...
Prosciutto závitky
Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem. Můžeme po...
Plněné kuřecí závitky s hořčičným semínkem
Plněné kuřecí závitky s hořčičným semínkem vás překvapí vynikající chutí. Zkuste tento trochu opomíjený způsob přípravy ...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Top 10 předkrmů
Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Součástí takové slavnostní ...
Kapustové závitky
Kapustové závitky můžeme doplnit čerstvě uvařenými brambory a máme výborný oběd či večeři. Místo kapustových listů můžeme...
Kuřecí závitky
Kuřecí závitky jsou jemné a dietní jídlo. Chutnat budou s hedvábnou bramborovou kaší politou máslem, nebo s čerstvě uvař...
Krůtí závitky s tvarohovou náplní
Krůtí závitky s tvarohovou náplní podáváme s bramborovou kaší. Ani brambory pečené v troubě nemusí být špatnou volbou. A ...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Rozhovor o jídle s Vendulou Krejčovou moderátorkou Objektivu nejen o exotickém jídlu jako jsou Cvrčci
Vendula Krejčová je tváří i tvůrkyní Objektivu – legendárního cestovatelského pořadu České televize, který se vysílá už o...
Zelné závitky
Zelné závitky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Tohle jídlo můžete nabídnout i diabetikům....
Dušené kuřecí závitky
Dušené kuřecí závitky podávejte s rýží nebo třeba s italskými těstovinami. Ale ani vařené brambory nebo noky nebudou špat...
Zapečené zelné závitky
Zapečené zelné závitky s čerstvě uvařenými bramborami budou všem chutnat. Jednoduché klasické jídlo, které uvaří i kuchař...
Závitky s krůtím masem
Závitky s krůtím masem je velmi rychle připravené jídlo, pokud máte doma všechny potřebné ingredience. Recept se výborně ...
Závitky plněné slaninou a nivou
Závitky plněné slaninou a nivou se výborně hodí jako předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat t...
Slané závitky z listového těsta
Slané závitky z listového těsta rychle upečeme jako malé pohoštění pro návštěvu. Jsou jednoduché a náplň můžeme změnit po...
Cuketové závitky se slaninou
Cuketové závitky se slaninou si můžeme snadno a rychle připravit třeba k bramborové kaši. Recept je velmi snadný a budete...
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smeta...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Polévka z vepřového srdce
Recept na polévku z vepřového srdce je pro mnohé srdeční záležitost. Další věcí, která vás může potěšit, představují levn...
Kroupová polévka z vepřového masa
Kroupová polévka z vepřového masa je sytá a přidáte-li k ní čerstvé pečivo, může z ní být výborná večeře nebo teplá svači...
Pečené rolky z vepřového masa
Pečené rolky z vepřového masa jsou takovou sváteční variantou vepřových řízků. Podáváme je proto také nejčastěji s bramb...
Roštěná z vepřového masa
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, kdy...
Minutky z vepřového masa
Minutky z vepřového masa lze připravit mnoha různými způsoby. Záleží na koření a ostatních ingrediencích. ...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Guláš z vepřového masa
Guláš z vepřového masa podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s rýží, nebo jen s čerstvým chlebem. Maso je jemn...
Špízy z vepřového masa s klobásou
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z ve...
Gulášek z vepřového masa
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší....
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Námořnický řízek
Námořnický řízek s bramborovou kaší. Nebo s opečenými brambory a naloženou okurkou. Chcete-li lehčí jídlo, vyberte jako ...
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého vepřového masa je pochoutka, kterou si zamiluje celá rodina. Jako příloha se...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Vepřové na houbách
Vepřové na houbách je skvělé jídlo s báječnou omáčkou. Jako příloha se velmi hodí rýže, ale i s knedlíky to chutná výtečn...
Karbanátky z mletého masa
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s b...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavitky z veproveho recepty