Angreštový koláč
Dříve patřil k velmi oblíbeným letním moučníkům a své fandy má i dnes. Angreštu je hned několik druhů a ten bílý se hodí ...
Bramborová pivní polévka
Bramborová pivní polévka je chutná, hustá a může s pečivem klidně nahradit večeři. Nebo se rozhodně hodí na skvělou přesn...
Top 10 jídel z vepřového masa
...z vepřového masa, jako jsou jitrnice, jelítka, ovar, černá polévku s kroupami, zabijačkový guláš,...
Zabijačka v restauraci Jam&co. 10.11.2018
...česnek, pečivo)-PREJT 100g (kysané zelí, chléb) -OVAR 100g (vejmrda, chléb) -TLAČENKA 100g (cibule,...
Tiramisu
Jemný lahodný moučník připravíme snadno bez pečení. Jako sváteční zákusek ke kávě, nebo pohoštění pro přátele je jedinečn...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Citrusová limonáda
Citrusová limonáda vyrobená doma z čerstvého ovoce je plná důležitých vitamínů. Je to výborné letní osvěžení, které máme ...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...se prý dá i celá zabíjačka - zabíjačková polévka, ovar, jelita i jitrnice, škvarky se sádlem. Uzené,...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...jeho sestra." Prejt, jitrnice, jelita, tlačenka, ovar, guláš, ale také sulc, to jsou tradiční...
Polévka s fenyklem a rybími nočky
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka ...
Kuřecí nudličky
Když se kuřecí nudličky správně připraví, jsou křehké a šťavnaté. Velmi záleží na mase, mladé maso z kuřecích prsou je pr...
Smažené banány v kokosovém těstíčku
Nejprve si připravíme těstíčko. Smícháme obě mouky, kukuřičný škrob, 2 lžíce kokosu a sůl. V jiné nádobě jedlou sodu rozm...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Domácí ostružinový likér
Domácí ostružinový likér je voňavý nápoj pro dospělé. Hodí se skvěle také třeba k přípravě míchaných nápojů. Pokud nemá...
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka je jedna z nejjednodušších a zároveň nejoblíbenějších pomazánek vůbec. Když ji doplníme čerstvým peči...
Francouzské brambory se sýrem
Francouzské brambory se sýrem budou chutnat i vegetariánům, protože se tentokrát obejdeme bez masa. Zato budou krásně von...
Jak zacházet s vejci?
Nevařte chladná vejceVajíčka, která se chystáte uvařit, je nejprve třeba vyndat z ledničky a to nejlépe i o několik hodin...
Přinášíme tip jak na tradiční zdobení velikonočních vajíček voskem…
Zdobení kraslic voskem je krásná tradice, která zabaví celou rodinu. Na vesnicích se tato tradice udržuje již po staletí ...
Květák zapečený se šunkou
Květák zapečený se šunkou je vyloženě jarní a letní jídlo. Lehké a zdravé....
Pěnové pusinky s mandlemi
Pěnové pusinky s mandlemi upečeme na vánoce i těm, kdo mají problém s lepkem. Jsou bez mouky a voní pomerančem a mandlem...
Domácí masopustní sulc
Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým ...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
...a pečivo je čerstvé, nikoli ze zmrazeného polotovaru jako to, které je často k vidění v obchodech. ...
Čokoládové tyčinky podle Peče celá země. Vyzkoušejte Veroničin tropický recept!
Voňavá pekařská show Peče celá země jde pomalu a jistě do svého závěru. V sedmém díle soutěž opustil Zdeněk a nechal tak ...
Pstruh na houbách
Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na ho...
Kuře zapečené s rýží
Kuře zapečené s rýží vás překvapí hlavně báječnou chutí rýže. Je totiž mnohem lepší než vařená....
Cannelloni plněné ricottou a cuketou
Plněné cannelloni je tradiční italská těstovina, která se nejčastěji plní a zapéká podobně jako lasagne. Tyto atypicky ve...
Polévka z pečené dýně
Hitem letošní dýňové sezóny je jednoznačně tento lahodný dýňový krém s jedinečnou chutí pečené dýně. Hokaido dýně má krom...
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony podávejte s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami....
Zapečené těstoviny s uzeninou
Zapečené těstoviny s uzeninou doplňte salátem z pikantní nakládané zeleniny. Nebo k nim přidejte alespoň sladkokyselou ok...
Skořicoví šneci
Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promě...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Červené pesto
Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezá...
Hruškový crumble
Ovoce a drobenka, to je základ receptu na dezert jménem crumble, který je doma na Britských ostrovech. Pro velmi snadnou ...
Dýně máslová
Podzim patří dýním a to je skvělé, protože z této zeleniny lze připravit mnoho báječných pokrmů. Máslová dýně upoutá pozo...
Trdelník staročeský
Vzhledem připomíná velkou kremroli a trdelník se již několik let těší velké oblibě. Kynuté těsto navinuté na válec je hit...
Husí stehna na medu
Nejen na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně opomíjené a to je škoda. Sice má vyšší obsah...
Pikantní hrachová polévka s krevetami
Hráškovou polévku bych mohla jíst na sto způsobů a nikdy se mi neomrzí. Tento recept překvapí lehce pálivou chutí. O doko...
Sváteční žemlovka z vánočky
Sváteční žemlovka z vánočky je opravdu skvělá. Stačí zaměnit staré rohlíky za vánočku, trochu si pohrát s dokončením a hn...
Těstoviny s vlašskými ořechy
Ořechy jsou dobré pro srdce, krevní oběh i mozek, tak proč je nepřidat například do hlavního jídla? Vyzkoušejte těstoviny...
Cibulový chléb
Není nad to zakousnout se do čerstvě upečeného, voňavého chleba. Pečivo přitom vůbec nemusí být nudné. Lze ho ozvláštnit ...
Třené těsto
Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také do...
Rebarborový závin
Nakyslá chuť rebarbory se skvěle hodí jako náplň do závinu. A tak na jaře, kdy je sezóna této zeleniny, můžete do oblíben...
Těstoviny s krabími tyčinkami
Lehce pikantní pokrm, který navodí prázdninovou atmosféru - to jsou těstoviny s krabími tyčinkami! Kdo si troufne, může p...
Vídeňská káva
...Rakušané jejich útok odrazili a po turecké armádě zbyly v ležení pytle s kávou. Tmavý nápoj si brzy...
Taštičky z listového těsta s houbovou náplní
Listové těsto je při přípravě rychlých slaných předkrmů velmi vděčné. Obzvlášť tehdy, když zvolíte mražené nebo již vyvál...
Podzimní piccalilli s hruškou
Podzimní piccalilli s hruškou je typické britské pikantní chutney. Podává se hlavně k sýrům, ale i ke studeným pečeným m...
Dýňová polévka s chilli a smetanou
Dýňová polévka s chilli a smetanou je hustá, horká a voňavá. Je i pěkně pikantní, což ke studeným podzimním dnům patří. ...
Rumová piškotová bábovka
Rumová piškotová bábovka je neobvyklá a chuťově velmi lahodná bábovka, s níž rozhodně uděláte dojem na hosty. Ke kávě i k...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zbyly ovar recepty