Kandovaná dýně Hokkaidó
Kandovaná dýně je recept našich babiček. V sezóně dýní se i nám může hodit....
Polévka z pečené dýně
Hitem letošní dýňové sezóny je jednoznačně tento lahodný dýňový krém s jedinečnou chutí pečené dýně. Hokaido dýně má krom...
Dýně Hokkaido – zelenina plná zdraví i síly
...na ni hned přejde chuť. V případě lahodné dýně Hokkaido však nemusí! Dýně Hokkaido – vůně dálek i zdraví ... Jak už název napovídá, dýně Hokkaido se do světa rozšířila z japonského ostrova Hokkaido. Její domovinou je však severoamerický kontinent....
Dýně, kam se podíváš
Podzim je ve znamení barevného listí a úrody dýní. Letos dýním obzvlášť počasí velmi přálo a úrody je všude dost. A jak ...
Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty
Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty je zajímavé zeleninové jídlo. Opečená dýně ve zkaramelizované krustě má neobvykl...
Dýně máslová
Dýně máslová má lehce oříškovou chuť a a po upečení svou vůní a chutí opravdu trochu připomíná máslo. Tento recept s kuř...
Dýně máslová
Podzim patří dýním a to je skvělé, protože z této zeleniny lze připravit mnoho báječných pokrmů. Máslová dýně upoutá pozo...
Dýně ‒ jak vypěstovat trvanlivé plody plné vitamínů
...a nejčastěji pěstované velkoplodé dýně patří: -Hokkaido ‒ menší kulatá oranžová nebo zelená tykev se...
Dýně, jak pěstovat a co se z ní dá všechno připravit
Myslíte si, že téma dýně je veskrze podzimní? To je sice pravda, ale již nyní je ten nejlepší možný čas k tomu, abyste si...
Špagety ze špagetové dýně se sýrem
Špagety ze špagetové dýně se sýrem jsou bez lepku. A výtečně chutnají nejen podle tohoto receptu. Stejně tak je můžete po...
Špagetová dýně s žampiony
Špagetová dýně s žampiony je rychlý recept na lehkou večeři. Tato dýně vás příjemně překvapí svou chutí, není tak \"moučn...
Pečená dýně s chutí karamelu
Pečená dýně s chutí karamelu je skvělá pochoutka, kterou můžete pohostit každou návštěvu. Příprava nezabere mnoho času a ...
Oranžové nebo zelené dýně Hokaido jsou hitovkou podzimu
Podzim a sezona dýní jdou ruku v ruce. Druhů, barev a tvarů této zeleniny je opravdu velké množství a mezi jedny z nejobl...
Dýně může být královnou naší podzimní kuchyně
Nejen proto, že právě nastal čas její sklizně, ale také hlavně proto, že její konzumace má na náš organizmus blahodárný v...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Dýně máslová
Tvarem připomíná hrušku a její chuť má lehce oříškovou notu. Máslová dýně rozhodně stojí za vyzkoušení, protože nejen pro...
Dýně, cukety a patizony
Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve ...
Halloweenské dýně: jak to zařídit, aby vydržely co nejdéle?
Svátek Halloween se kvapem blíží a s ním i den Všech svatých, který známe pod lidovým názvem dušičky. O strašidelnou atmo...
Zapečená dýně s bramborami a kedlubnou
Zapečená dýně s bramborami a kedlubnou doplněná voňavým sýrem je pochoutka pro labužníky. Sýr si vyberte třeba i jiný, po...
Špagetová dýně se slaninou
Špagetová dýně se slaninou, sýrem a smetanou je lahodná a jemná. Nejvíce času zabere pečení, pak už je to otázka několika...
Pečená dýně s chilli a feta
Pečená dýně s chilli a feta je voňavé podzimní jídlo. Ořechy můžete použít jakékoliv, podle vaší chuti. Oloupanou dýni...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Sladkokyselá dýně
Sladkokyselá dýně v nálevu je recept našich prababiček. Zkuste tuto netradiční pochoutku....
Zapečená dýně se sýrem
Zapečená dýně se sýrem je báječné jídlo připravené v jedné zapékací míse. Podáváme ho horké, tak nejlépe vynikne pikantn...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Zapečené zelí se šunkou
Zapečené zelí se šunkou, bramborami a další zdravou zeleninou, je jídlo připravené v jednom pekáči. Všechny chutě se při...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zeli z dyne hokkaido recepty