Kachní karbanátky s višňovou omáčkou
...to je prostě lahůdka. Kachní prsa zbavíme kůže, nakrájíme je na menší kousky a dáme na 30 minut ... do ní umleté kachní maso. Důkladně promícháme a ze vzniklé směsi vytvoříme přibližně 25 kuliček -...
Vepřová omáčka z bůčku recept
1 lžíce sádla 1 menší cuketa dle chuti rýže či těstoviny nebo knedlík. Postup přípravy receptu. Maso z bůčku pokrájíme na kousky, zbylé sádlo nakrájíme na kousky a kosti použijeme na vývar, cibuli nakrájíme na drobno, česnek rozdrtíme, oloupeme cuketu a nakrájíme na kousky. Uvaříme vývar z kostí a z
Podobné recepty jako Vepřová omáčka z bůčku
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží recept
Kůže rozmixovat (část jemně, část hruběji), vrátit je do vývaru, opepřit, přidat cibuli a ocet podle chuti. Kdo má rád, přidá i nakrájenou zeleninu. Chvíli povařit, hned nalít do formy a nechat sestydnout. Z povrchu odstranit usazené sádlo. Podávat s cibulí a octem, k tomu chléb. Poznámka od kuchařk
Podobné recepty jako Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Kuře na kari bez smetany
500 g kuřecích prsou bez kůže 2 lžíce olivového oleje 1 jarní cibulka mletý černý pepř kari koření mletá sladká paprika mořská sůl kuřecí vývar hladká mouka Způsob přípravy. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve vysoké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Pak přidáme nakrájené
Podobné recepty jako Kuře na kari bez smetany
Škvarky z domácí pekárny
Škvarky z domácí pekárny - recept: Sádlo (bůček zbavený kůže) nakrájíme na kostky cca 1 x 1 cm (i větší). Vložíme do pekárny a zapneme program marmeláda. Necháme proběhnout 2 x celý a
Podobné recepty jako Škvarky z domácí pekárny
Losos na sádle se zeleninou a pečenou bramborou recept ...
Na každou bramboru dáme lžičku sádla, slaninu, sýr a vložíme do trouby předehřáté na 200°C (horkovzduch) a cca 30 minut pečeme do křupavé slupky. Na pánvičce necháme rozehřát lžíci sádla a na něj položíme lososa, nejprve na kůži a smažíme na mírném ohni 3-4 minuty z obou stran, až má losos tu správn
Podobné recepty jako Losos na sádle se zeleninou a pečenou bramborou ...
Polévkou z drůbežího masa proti nachlazení a chřipce recept ...
Nejprve maso zbavíme přebytečné kůže a kousků sádla. 1 cibuli, polovinu zázvoru a 1 česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme si tuk a cibuli s česnekem a zázvorem necháme jen rozvonět. Hned k němu přidáme maso (nevykostěné, jen upravené tak, aby se pak dobře obíralo) a vše zprudka orestujeme (asi 3 m
Podobné recepty jako Polévkou z drůbežího masa proti nachlazení a chřipce ...
Domácí paštika z vepřových jater recept
Jistě dobrá paštika,ale náročná na přípravu.Dělám následně: 0,5 kg vepřová játra,0,5 kg syrové hřbetní sádlo,nebo lalok bez kůže.Pomelu na jemné desce játra s 1 vetší cibulí a zasolím pragandou v množství 20 g /kg jater i stejně u sádla.Okořením podle chuti,pepř,na špičku nože skořice,nebo trochu pa
Podobné recepty jako Domácí paštika z vepřových jater
Játrová paštika recept
Postup: umeleme 2 x jádtra co nejemněji,sádlo 1x také,každé zvlášť.při mletí jater přidáme sůl a koření,česnek i cibuli.Játra promícháme a necháme asi 2 hod,prorůžovět(to udělá pragada sůl)potom tyčkovým mixérem mixujeme játra za postupnmého zašlehávání mletého sádle,nakonec zašleháme kůže.Postupně
Podobné recepty jako Játrová paštika
Zvěřinová polévka
kůže ze slaniny; pepř; 1 špetka bazalky; 1 špetka rozmarýnu; 30 g sádla; 500 g hovězích kostí ; 1000 g zvěřinových kostí s odřezky masa; 3 l vody; 1 dl červeného vína; 1 celer; 1 cibule; 2 mrkve; 1 petržel; 1 pórek; 1 bobkový list; 2 hřebíčky; 4 jalovce; Pracovní postup: Zeleninu i maso osmahneme na
Podobné recepty jako Zvěřinová polévka
Kuře na paprice na způsob paprikáše recept
1 plná lžíce sádla 1 bobkový list 3 kuličky nového koření vývar na podlití 1-2 lžíce mouky (používám polohrubou, neudělá hrudky) 1 smetana na vaření (může být i ta ke šlehání) Postup přípravy receptu. Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned
Podobné recepty jako Kuře na paprice na způsob paprikáše
Měsíčková mast z měsíčku lékařského recept
250 g vepřového sádla 2 větší hrsti celých květů měsíčku sítko na čaj s jemnými oky čisté kelímky od krému. Postup přípravy receptu. Květy měsíčku vložíme do menší pánve nebo kastrolu na rozehřáté sádlo a na slabém plameni necháme 3 minuty orestovat. Stáhneme z plamene a necháme do druhého dne uleže
Podobné recepty jako Měsíčková mast z měsíčku lékařského
Křehké bramborové taštičky s kořeněnou masovou směsí recept ...
1 PL sádla 2 PL bramborového škrobu (např. Solamyl) hladká mouka podle potřeby sůl na náplň: 2 kuřecí prsa bez kůže 2 PL oleje 1 červená cibule 1 kapie sůl pepř mletý koriandr 1 PL worcestrové omáčky chilli paprička česnek (cca 1 stroužek) Postup přípravy receptu. Nejdříve připravíme náplň: maso nak
Podobné recepty jako Křehké bramborové taštičky s kořeněnou masovou směsí ...
Fazolová polévka s klobásou recept
2 lžíce sádla 2 lžíce hladká mouky sůl pepř česnek dle chuti kůže ze špeku (domácí je nejlepší) Postup přípravy receptu. Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou
Podobné recepty jako Fazolová polévka s klobásou
Dokonalý rodinný oběd: Pečené kuře s nádivkou
Přebytečné kousky kůže neodstraňujte, budou se parádně hodit na nádivku. Rohlíky nakrájejte na kostky o velikosti asi jeden centimetr. Mléko nebo vývar smíchejte se žloutky a rozpuštěným, avšak jen vlažným máslem. Nalijte tuto směs na rohlíky a nechte chvíli odpočinout. Mezitím ušlehejte sníh z bílk
Podobné recepty jako Dokonalý rodinný oběd: Pečené kuře s nádivkou
Roláda ze selecího bůčku recept
100 g vepřového sádla. Postup přípravy receptu. Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chla
Podobné recepty jako Roláda ze selecího bůčku
Česnekové škvarky recept
600 g syrového vepřového sádla bez kůže 5 lžic vody 3-4 stroužky prolisovaného česneku sůl pepř. Postup přípravy receptu. Sádlo nakrájíme na cca 2x2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova. Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a vmícháme
Podobné recepty jako Česnekové škvarky
Rychlý tatarák z kapra recept
kapr (netučné části, bez sádla a bez kůže) ... ALe ber to tak, že bys nemohl jíst ani domácí prase které jsi zabil doma. A přitom nic lepšího za zdravějšího není. To maso v obchodech, se bojím já sám strčit do úst, může tam být třeba 10 razítek od veterinární zprávy. Odpovědět. Simona Skolakova. 27.
Podobné recepty jako Rychlý tatarák z kapra
Krůtí stehno s houbami a špaldovými kroupami recept
500 g krůtího stehna bez kůže a vykostěné 2 cibule 6 stroužků česneku 1 PL sádla 400 g žampiónů nebo hlívu ústřičnou sůl čerstvý mletý pepř drcený kmín čerstvé bylinky Na kroupy: 1 hrnek špaldových krup 3 hřebíčky 1 cibuli 1 PL sádla sůl čerstvě mletý pepř 2 hrnky horké vody. Postup přípravy receptu
Podobné recepty jako Krůtí stehno s houbami a špaldovými kroupami
Zelí z trouby
Vložíme do skleněné zapékací mísy s lžicí sádla a trošku podlijeme. Zakryjeme víkem a pečeme asi 50 min. Pak bůček otočíme kůží dolů a pečeme asi 10 minut už bez víka. 2. Znovu otočíme kůží nahoru a necháme aby se kůže opekla do křupava. Na posledních 30min. k bůčku vyklopíme zelí ze slenic i s nále
Podobné recepty jako Zelí z trouby
Špikované srdce po burgundsku recept
2 lžíce sádla 1,5 dcl dobrého červeného vína 5 kuliček nového koření sůl asi 5 kuliček pepře 1 hřebíček špetka tymiánu špetka muškátového oříšku trochu hrubé mouky sůl pepř. Postup přípravy receptu. Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tí
Podobné recepty jako Špikované srdce po burgundsku
Sele-knedlo-zelo recept
1 kg vepřové plece ze selete (vč. kůže) 1 sáček kořenící směsi Vepřová pečeně (Avokádo) olej sůl kmín sádlo 1 sáček kysaného zelí 1 brambora 2 cibule 1 jablko. Postup přípravy receptu. Plec ze selete potřeme směsí kořenící směsi, kterou si rozmícháme s troškou oleje. Necháme chvilku odležet cca 3 ho
Podobné recepty jako Sele-knedlo-zelo
Kachna na kmínu recept
Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran. Jemně vmáčknout do kůže. Nahoru přidat celý kmín. Zakrýt víkem. Vložit do trouby. Peču přes noc, cca od 22 hod. do 10 hod. dopoledne. Kachna pustí hodně sádla. Sádlo ráno přeliji do hrníčku. Nepodlévám ji vodou. Díky dlouhému pečení se m
Podobné recepty jako Kachna na kmínu
Kančí karbanátky / sekaná
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
Podobné recepty jako Kančí karbanátky / sekaná
Zapečené flíčky s uzeným bůčkem recept
150 g uzeného bůčku bez kosti a kůže 300 g těstovin – flíčků 2 vejce sůl pepř 2 dl mléka 60 g sádla strouhanka na vysypání pekáče. Postup přípravy receptu. Uzený bůček uvaříme do měkka a nakrájíme na drobné kostičky. Těstoviny zavaříme do vařící vody a za občasného promíchání uvaříme do měkka. Pak j
Podobné recepty jako Zapečené flíčky s uzeným bůčkem
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Cibuli pokrájíme na kostičky a na troše sádla (oleje) ji osmažíme lehce dozlatova. Pak přidáme naložené kostky masa a za občasného promíchání je osmažíme ze všech stran. Přilijeme cca 2 dl vývaru a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.
Podobné recepty jako Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Kachní konfit s karamelizovaným zelím
Rozehřejeme pánev a opatrně do ní vložíme kachní stehna kůží dolů. Necháme je orestovat, aby kůže chytla zlatavou barvu. Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme trošku kachního sádla z konfitu a hodíme na něj zelné listy. Osolíme, mírně pocukrujeme, zalijeme kapkou malinového octa a orestujeme. Zelí zkaram
Podobné recepty jako Kachní konfit s karamelizovaným zelím
Pečené kuře s nádivkou recept
Přebytečné kousky kůže neodstraňujte, budou se parádně hodit na nádivku. Rohlíky nakrájejte na kostky o velikosti asi jeden centimetr. Mléko nebo vývar smíchejte se žloutky a rozpuštěným, avšak jen vlažným máslem. Nalijte tuto směs na rohlíky a nechte chvíli odpočinout. Mezitím ušlehejte sníh z bílk
Podobné recepty jako Pečené kuře s nádivkou
Kančí karbanátky / sekaná recept
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.
Podobné recepty jako Kančí karbanátky / sekaná
Houby do zásoby
Houby do zásoby. Foto: Láska prochází kuchyní . LÁSKA PROCHÁZÍ KUCHYNÍ. Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek. Kniha Denisy Bartošové obsahuje nejen báječné recepty na jedlé dárky všeho druhu – pro děti, ženy (maminky, dcery, kamarádky…) i muže (partnery, tatínky…), ale především originální nápady n
Podobné recepty jako Houby do zásoby
Husokačka na majoránce a římském kmínu recept
kůže z husího krku sůl majoránka (stonky) 1/2 KL římský kmín 2 lžíce sádla nádivka: kachní játra 1 vejce 1 houska cca 1 dcl mléka hladkolistá petrželka sůl mletý bílý pepř muškátový oříšek. Postup přípravy receptu. Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme. Dutinu kachny
Podobné recepty jako Husokačka na majoránce a římském kmínu
Kachní stehna se šalotkami recept
Pečeme pomaleji při 160 st., asi 90 minut. Během pečení potíráme slitým mlékem a také výpekem. Když maso změkne, odkryjeme a dopečeme, až je kůže křupavá. Zbylé šalotky přepůlíme a na troše odebraného vypečeného sádla opečeme do barvy. Zakápneme octem a osolíme. Použijeme jako přílohu k masu s bramb
Podobné recepty jako Kachní stehna se šalotkami
Bavorská škvarková pomazánka recept
Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky. Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla. Cibuli, vajíčko
Podobné recepty jako Bavorská škvarková pomazánka
Dršťková polévka z kuřecích kůží recept
Kuřecí kůže vyjmeme z vývaru, necháme okapat a dále zpracujeme podle receptu. Recept poskytla a sama vyzkoušela (a donesla i na košt) naše "matka představená", paní Naďa Schw., výtečná to kuchařka ze staré školy.
Podobné recepty jako Dršťková polévka z kuřecích kůží
Lečo recept
3 lžíce sádla 1 větší cibule na drobno 1 stroužek česneku utřený ... dáme do zavařovacích sklenic, vymytých a za horka, lečo skoro vařící. A je to vlastně i sterilované. Takhle děláme lečo jako samostatné jídlo. Když se tam nedají vejce a uzenina, je to ideální polotovar k jídlům. Poznámka od kuchař
Podobné recepty jako Lečo
Silvestrovský plněný vepřový bok recept
2 lžíce sádla vývar nebo vodu na podlévání alobal na zakrytí ... podlijeme trochou vody (cca 1 dl), přidáme 2 lžíce sádla. Můžeme přidat i zbytek kůže s masem, který nám zbyl z úpravy masa. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, celkem 30 minut nepřikryté. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hod
Podobné recepty jako Silvestrovský plněný vepřový bok
Kapří karbanátky s mrkví recept
1 lžíce sádla Na obalení: 1 vejce hladká mouka strouhanka. Postup přípravy receptu. Nejdříve namočíme housku ve vodě a pevně vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na sádle podusíme. Kapra, kterého jsme stáhli z kůže, nameleme nebo rozmixujeme. Do mísy dáme maso, vejce, vymač
Podobné recepty jako Kapří karbanátky s mrkví