Domácí rosol recept
Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu. Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme. Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat. Uvařeno.
Podobné recepty jako Domácí rosol
Ovocný koláč s pudinkovým rosolem recept
Vzniklý rosol nalijeme na ovoce na koláči a necháme vychladnout a ztuhnout. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou. Poznámka autorky receptu S druhy ovoce a pudinku se dá expedimentovat a koláč může být pokaždé jiný. Já už vyzkoušela třeba mandlový pudink, nebo novinku Panna Cotta smetanová specialita
Podobné recepty jako Ovocný koláč s pudinkovým rosolem